Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha ma tévézéssel töltenéd az estét, ezeket a filmeket nézd!

A hentes lánya - Mozi Klub, április 27. szombat, 18.40h

A szép és fiatal Charly (Géraldine Pailhas) örökölte a családi hentesüzletet, ami nem éppen az ő stílusa. Szeretne is tőle mihamarabb megválni, ám Martial (Arnaud Ducret), a vevők körében népszerű eladó elhatározza, hogy harcolni fog az üzlet megtartásáért.

 

Végképp eltörölni - VIASAT3, április 27. szombat, 18.40h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Életrevalók - Prime, április 27. szombat, 18.40h

Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára. Az elmúlt évek egyik legnagyobb francia filmsikere megtörtént események alapján készült.

 

A Főnix útja - AMC, április 27. szombat, 18.45h

Hazarendelik a Mongóliában működő olajkutató expedíciót. A teherszállító repülőgép, amely értük jön, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. A felszállást követően a pilóta, Frank Towns (Dennis Quaid) kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a Góbi-sivatagban. A szerencsétlenség túlélői, néhány csalódott, viharedzett férfi és a szép Kelly (Miranda Otto) nem akarnak a homoktengerben elpusztulni. A gép pilótájának vezetésével a legelképesztőbb terv megvalósítására készülnek: a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek.

 

Elvált nők klubja - Filmcafe, április 27. szombat, 18.50h

1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett "első feleségek" támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy "visszafizessenek" nekik mindent, kamatostól.

 

A tűzben edzett férfi - Moziverzum, április 27. szombat, 19h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - Mozi+, április 27. szombat, 19h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

Kiképzőtábor - Film Mánia, április 27. szombat, 19.05h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Világot látok - Duna Televízió, április 27. szombat, 19.45h

Dakota Fanning egy autista Star Trek rajongót alakít, Wendy-t, aki megszökik gondviselőjétől, hogy az ötszáz oldalas Star Trek regényével részt vehessen egy forgatókönyvíró versenyen. A lány hősi eposzának főhőse Spock, aki a Deep Space Nine-ra is ellátogat. A lány élete szűk körben mozog, meghatározott menetrend szerint él, amitől eltérni nem ajánlatos, mert összezavarja. Audrey, a nővére az egyetlen, aki befogadhatná, de saját családja miatt nem tudja felvállalni. Wendy szökésével egy igazi road-movie indul, jó és rossz kalandokkal teli, hogy odaérjen a leadási határidőre.

 

Könyvesbolt a tengerparton - Mozi Klub, április 27. szombat, 20.40h

Anglia, 1959. A különös nő, Florence (Emily Mortimer) könyvesboltot akar nyitni a festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Az eltökélt nő nem törődik velük, és megnyitja a hangulatos boltot, ahová eleinte bátortalanul, majd egyre gyakrabban térnek be a városka lakói. A helység nagyasszonya, Violet Gamart (Patricia Clarkson) azonban nem adja fel, és még a parlamentig is elmegy a könyvesbolt elleni hadjáratában. Florence azonban nem várt szövetségesre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban (Bill Nighy)…

 

District 9 - Film Mánia, április 27. szombat, 21h

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.

 

Született gengszterek - AXN, április 27. szombat, 21h

Val (Al Pacino) 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársait. Legjobb barátja, Doc (Christopher Walken) várja szabadulásakor; s első útjuk a régen látott harmadik cimborához (Alan Arkin) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe. Mégis, érzi, hogy valami nincs rendben, s hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kaphatott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel.

 

Sin City – A bűn városa - VIASAT3, április 27. szombat, 21h

Üdvözlünk Sin Cityben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

 

Robotzsaru 2. - VIASAT FILM, április 27. szombat, 21h

A történet Detroitban játszódik, ahol a bércsökkentés miatt épp általános rendőrsztrájk zajlik. Az események fő mozgatója az a hidegvérű iparmágnás, aki szeretné az egész várost a csőd szélére sodorni, aztán teljes egészében bekebelezni. A helyi kábítószermaffia főnökével szövetkezve szeretnék a Robotzsarut is eltörölni a föld színéről. A Robotzsaru félig ember félig gép teremtmény, aki programozóinak legnagyobb igyekezete ellenére is gyengéd érzelmekkel bír. Nem is sejti, hogy egy laboratóriumban már dolgoznak egy erősebb és megbízhatóbb változatán, amely ha elkészül, az ő végét jelentheti.

 

1984 - M5, április 27. szombat, 21h

Az Orwell-évben, azaz 1984-ben kézenfekvőnek tűnt újra megfilmesíteni George Orwellnek a jövő szomorú utópiájáról szóló híres regényét. A film Winston Smith történetét és a totalitárius, mindent ellenőrző államhatalom elleni kiltátástalan lázadást beszéli el. Orwell nyomasztó víziója szerint 1984-ben a világ három hatalmas államra lesz felosztva, amelyeknek lakosait elnyomó kormányhatalmak, erőszakszervezetek irányítják. A világ fölött a "Nagy Testvér" uralkodik. A kiváltságosok a "belső párthoz" tartoznak, a többiek mind a "külső párt" tagjai és a kiváltságosokat szolgálják. Életüknek minden pillanata tudatos tervezés szerint zajlik. Egyéni akcióknak, érzelmeknek nincs helye, mert azt a "gondolatrendőrség" bünteti. Winston Smith munkás is állandó rettegésben él. Lakása, vagy inkább cellája egyik falát betölti a hatalmas monitor, mely mögül a Nagy Testvér minden mozdulatát követi. Az örörm bármilyen formája, beleértve a szerelmet is, tilos. Csakhogy egy nap Julia, a fiatal, barnahajú lány egy cédulát csúsztat Winston kezébe. Ennyi áll rajta: "SZERETLEK". Winston beleszeret a lányba és a tilalom ellenére viszonyt kezd vele. A büntetés nem marad el....

 

Feketedoboz - Prime, április 27. szombat, 21h

Matthieu egy fiatal és tehetséges feketedoboz-elemző, aki próbálja megfejteni egy vadonatúj repülőgép halállal végződő lezuhanásának okát. Ám amikor a hatóságok lezárják az ügyet, Matthieu nem tudja annyiban hagyni a dolgot, mert valami azt súgja neki, hogy valami nincs rendben a bizonyítékokkal. Ahogy újra és újra végighallgatja a felvételeket, súlyosan zavaró részleteket észlel. Lehetséges, hogy a szalagot módosították? Matthieu főnöke parancsával szembeszegülve saját szakállára kezd nyomozni, és kutatása végül megszállott és veszélyes igazságkeresésbe torkollik, amely hamar veszélybe sodorja nemcsak a karrierjét, hanem az életét is.

 

Csillagpor - Filmcafe, április 27. szombat, 21h

Fal választja el a kisvárost a mágikus királyságtól. Egy nap hullócsillag esik le a falon túl. Tristan, aki reménytelenül szerelmes Victoriába, megígéri, hogy elhozza neki. Sikerül átjutnia a falon, de az igazi kaland csak most kezdődik.

 

Gyalogáldozat - Duna Televízió, április 27. szombat, 21.20h

A hidegháború teljes erővel "dübörög". Ebben a megragadó, igaz történetben az amerikai sakkcsodagyerek, Bobby Fischer (Tobey Maguire) hirtelen két szuperhatalom küzdelmének kellős közepén találja magát, amikor kihívja egy játszmára Borisz Szpasszkijt, vagyis magát a Szovjetuniót. A hollywoodi veterán Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) rendezte, Maguire, Liev Schreiber és Peter Sargaard főszereplésével készült Gyalogáldozat Fischer félelmetes egyensúlyozásáról szól a zsenialitás és őrület határán, és bemutatja egy brooklyni kölyök tündöklését és bukását, akire az egész világ felfigyelt.

 

A turné - Magyar Mozi TV, április 27. szombat, 21.25h

A színházi évad végén, a rekkenő nyári hőségben negyvennapos turnéra indul öt népszerű színész és két kísérőjük, a Zongorista és a Szervező. Mindannyian sok pénzt remélnek a vállakozástól. A terv szerint negyven nap alatt körbeszáguldják az országot, kilencven előadást tartanak nyolcvan helyen, olykor naponta négy fellépéssel. Összeáll a társulat, az utolsó pillanatban csatlakozik hozzájuk a Húzónév főiskoláról kirúgott tanítványa is. Három kocsival indulnak útnak.

 

Aloha - SuperTV2, április 27. szombat, 22.25h

Brian Gilcrest, az ünnepelt hadi-felszereléseket értékesítő vállalkozó Honoluluba utazik, hogy újabb sikereket érjen el a szakmájában. Hawaii azonban nemcsak a munkát nézve bizonyul izgalmas helyszínnek. A férfi találkozik volt szerelmével, akivel újra közelebbi viszonyba kerül. Mindeközben szépen, lassan beleszeret a segítőként mellérendelt Allison Ng vadászpilótába...

 

Elysium - Zárt világ - Film+, április 27. szombat, 23h

Az emberiség kilátásai aggasztóak. 2154-ben a nagyon gazdagok az Elysium űrállomáson élnek luxus körülmények között, míg a többiek a túlnépesedett, romos Földön tengődnek. Delacourt miniszter (Jodie Foster) semmilyen eszköztől sem riad vissza, hogy megőrizze az Elysium polgárainak fényűző életmódját. Csakhogy a Föld lakói is bármi képesek a túlélésért. A sarokba szorított Max (Matt Damon) beleegyezik a félelmetes küldetésbe, amely ha sikerrel jár, nemcsak az életét mentheti meg, de egyenlőséget hozhat a két polarizált világ között.

 

Harcban élve - RTL HÁROM, április 27. szombat, 23h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Idegenek Velencében - Duna Televízió, április 27. szombat, 23.20h

Az angol pár, Colin és Mary Velencébe utaznak "pótnászútra". A festői környezetben tesznek egy elkeseredett utolsó kísérletet, hogy megmentsék válságba jutott kapcsolatukat. Véletlenül megismerkednek egy helybéli férfival, Roberttel, aki elmeséli nekik élete történetét, majd bemutatja feleségét, Caroline-t. Szinte észrevétlenül különös játékba bonyolódnak: fizikailag és érzelmileg elveszítik kontrolljukat, szinte részévé válnak a vendéglátók furcsa, rejtélyes életének...

 

Hang nélkül - VIASAT3, április 27. szombat, 23.40h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...