Itt vannak a legjobb filmek péntek estére

Jó pihegést a szorgos hét után!

Maigret csapdát állít - Duna Tv, június 18. péntek, 20.35h

A párizsi Marais-negyedben egy eszelős gyilkos halomra öli a fiatal nőket. A nyomozással Maigret-t bízzák meg. Az egyik áldozat mellett csontozókést találnak, az utcában dolgozó hentes tulajdonát. A hentes körömszakadtáig tagad. Maigret felesége szerint a rejtélyes gyilkos a "Hasfelmetsző Jack" szerepében tetszeleg, élvezi a "népszerűséget". Maigret cselt eszel ki: elhíreszteli a sajtóban, hogy megtalálta a gyilkost. A rekonstruálás alatt újabb gyilkossági kísérlet történik, és a gyilkosnak ismét nyoma vész.

 

Kiképzőtábor - AMC, június 18. péntek, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Párizsból szeretettel - Filmcafe, június 18.péntek, 21h

James Reece (Jonathan Rhys-Meyers), a párizsi amerikai nagykövet személyi titkára igazi hírszerzési akciókról álmodozik. Úgy tűnik, teljesül az álma, amikor beosztják kísérő tolmácsnak Charlie Wax (John Travolta) különleges ügynök mellé, aki azért érkezett Párizsba, hogy megakadályozzon egy terrortámadást. Hamarosan megtudják, hogy csupán két nap van hátra a merényletig és semmilyen segítségre nem számíthatnak.

 

Artúr király - Film+, június 18. péntek, 21h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

Kelepce - Film Mánia, június 18. péntek, 21h

A testvérpár Addison és Lisa kaszinórablása balul üt ki, menekülés közben autóbalesetet szenvednek, amelyben a sofőrjük és egy zsaru életét veszti. Ezek után jobbnak látják, ha szétválnak, és külön utakon próbálnak a Kanadába jutni. Miközben Addison megpróbál átvágni a vidéken, nem kis zűrzavart hagyva maga után, addig Lizát felveszi az egykori bokszoló, Jay, aki a szüleihez tart Hálaadás ünnepére. A testvérek újbóli találkozása katalizátorként hat az eseményekre, próbára téve a családi kötelékeket.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, június 18. péntek, 21h

Whip Whitaker (Denzel Washington), a tapasztalt pilóta a csodával határos módon kényszerleszállást hajt végre gépével egy légikatasztrófát követően, és így megmenti csaknem az összes utasa életét. A baleset után Whipet hősként ünneplik, de ahogy egyre több részletre derül fény, egyre több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy igazából kinek vagy minek a hibája volt az, ami a repülőn történt.

 

Liza, a rókatündér - M5, június 18. péntek, 21.05h

Az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb magyar, romantikus vígjátéka. Liza, a csinos, ám szerény ápolónő tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor kimenőt kap a 30. születésnapjára. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, végre párt talál magának. Ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti. A film 2015-ben öt díjat nyert a Magyar Filmhéten. Sikersorozata a nemzetközi filmfesztiválokon is folytatódott.

 

Emberek és istenek - Duna Tv, június 18. péntek, 22.40h

A film a 90-es években játszódik egy kis algériai hegyi faluban. Nyolc francia ciszterci szerzetes él itt együtt a helyi muszlimokkal, egészen addig békességben, míg fundamentalista szélsőségesek meg nem támadják a falut. A korábban egyetértésben élő szerzeteseket megosztja a vak testvéri szeretet, illetve a józan gondolkodás. Végül feloldozást a film drámai vége sem ad.

 

Amerikai pite 3. - Az esküvő - SuperTV2, június 18. péntek, 22.40h

A világszerte közkedvelt, fenomenális figurák még most összejönnek egy nagyon különleges alkalomra, és ez nem más, mint: Az esküvő. Jim és Michelle ugyanis összeházasodnak...Stifler ezért legénybúcsút tervez, és persze Jim apja midig kéznél van a fantasztikus atyai tanácsokkal. Az Amerikai pite banda visszatér a gyötrelmesen cikis szituk és a fergeteges poénok jellegzetes keverékével. Úgyhogy, ha meg akarod tanulni, mit NE csinálj egy bulizós éjszakán a melegbárban, vagy hallani akarod, hogy a szex a nagyival SOHA nem jó dolog, vagy tudni akarod, hogy a fanszőrzet és az esküvői torta mennyire ROSSZ kombináció, akkor jó helyen jársz...