Itt vannak a legjobb filmek hétfő estére

A pünkösdi ramazuri kipihenéséhez tévét ajánlunk.

A Pogány Madonna - ATV, május 29. hétfő, 20.15h 

Nyár, Balaton, vitorlások. A Tihanyi Apátságból ellopják a Pogány Madonnát, egy aranyszobrot, mely Déméter istennőt ábrázolja. A rendőrség azonnal lázas nyomozásba kezd. A tettesek azonban semmitől, még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, s mivel profik, nyomot sem igen hagynak maguk után. Kardos doktor, a fiatal, ambiciózus rendőrtiszt fanyalogva bár, de arra kényszerül, hogy a minden hájjal megkent Csöpi, azaz Ötvös hadnagy segítségét kérje…

 

Last Vegas - SuperTV2, május 29. hétfő, 21h 

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billy-t eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén...

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Filmcafe, május 29. hétfő, 21h 

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Tenet - Film+, május 29. hétfő, 21h 

A moszkvai operaház ellen intézett terrortámadást csak egyetlen CIA ügynök (John David Washington) éli túl, aki ismeretlen eredetű technológiával találja magát szemben. A Tenet nevű titokzatos szervezet azonnal alkalmazza és rögtön a mély vízbe dobja a férfit. Az ügynöknek a renegát orosz oligarcha, Andrej Szator (Kenneth Branagh) közelébe kell férkőznie, hogy megakadályozza a prekogníciós képességekkel rendelkező férfit, aki a 3. világháborút készül kirobbantani. A küldetésben egy Tenet-ügynök, Neil (Robert Pattinson) lesz a segítője, aki az idő-inverzió által képes az eseményekben visszafelé haladni. Szator azonban mindig egy lépéssel a Tenet előtt jár, és saját igénye szerint változtatja meg a jövőt és a múltat.

 

Amerikába jöttem - Prime, május 29. hétfő, 21h 

Az afrikai Zamunda jövendő uralkodója nem akarja feleségül venni a szülei által kijelölt lányt, ezért New Yorkba megy megtalálni az igazit, s ott szegény diáknak adja ki magát. Nemsokára alkalmas jelöltre akad egy gyorsbüfé tulajdonosának lányában, ezért beáll a büfébe dolgozni. Ám a jómódú apa nem repes az örömtől, hogy egy csóró afrikai legyeskedik a lány körül, és a herceg szülei is gyanút fognak…

 

Insidious - Gonosz lélek - Viasat6, május 29. hétfő, 21h 

A Lambert család tagjai mindent elkövettek, hogy elvágják azokat a kötelékeket, amelyek nem eresztették őket a szellemvilág közeléből. Ezúttal megismerjük azokat a paranormális nyomozókat, akik segíteni próbáltak rajtuk. A látó Elise Rainer és segítője Tucker elvállalják, hogy egy megszállott kamaszlánynak próbálnak segíteni, aki úgy véli, hogy a halott anyja próbál kapcsolatba lépni vele. Elise azonban a legkegyetlenebb ellenséggel találja magát szembe, akivel valaha is találkozott.

 

A vadász - Paramount Network, május 29. hétfő, 21h 

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. A tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet.

 

Volt egyszer egy... Hollywood - RTL KETTŐ, május 29. hétfő, 22h 

Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), az egykor népszerű, hollywoodi sorozatszínész nagy álma, hogy mozifilmes sztár legyen, egyre távolodik. Hiába költözik a híres rendező, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédságába, úgy tűnik, semmi sincs, ami a lejtőn megállíthatná. Ebben a fázisban már a barátok is felszívódtak, egyedül dublőre, a végsőkig hűséges Booth (Brad Pitt) tart ki mellette, és Marvin Schwarz producer (Al Pacino), aki arra biztatja, hogy vállaljon szerepet egy olcsó spagetti westernben. Ám mielőtt megvalósulna a hollywoodi álom, megjelenik Charles Manson és hippi bandája.

 

Csak semmi pánik - ATV, május 29. hétfő, 22.15h 

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.

 

Zombieland - A második lövés - RTL HÁROM, május 29. hétfő, 23h 

A poszt-apokaliptikus események belevaló túlélői, Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) és a kamaszkorát élő húga, Little Rock (Abigail Breslin) beköltöznek a Fehér Házba. Egy hajszálnyira vannak a várva várt pihenéstől, amikor váratlanul Little Rock kamaszos dacból a legendás Babilonba szökik egy ismeretlen fiúval. Talla úgy véli, hogy semmi baj nem történhet a zombikkal teli világban egy olyan tinivel, aki mindenkinek az idegeire megy. Csakhogy a zombik időközben szintet léptek, szőke bombázónak is tudják álcázni magukat, és a régi recept szerint már nem lehet ellátni a bajukat.

 

Jackie Chan: Az elveszett zsaru - AXN, május 29. hétfő, 23h 

Furcsa férfira (Jackie Chan) bukkannak a bennszülöttek a sivatagban. A különös idegennek fogalma sincs, mi a csudát keres azon a vidéken, ahol életében nem járt, hogy hívják, és főleg: kik azok, akik a sivatagba is utána jönnek, hogy megöljék. Talán titkos ügynök volt? Néhány nyomból hamarosan összeáll a kép, Whoami (Jackie Chan) rájön, hogy kommandós volt, akit társaival együtt átvertek, és ő a csapat egyetlen túlélője. Most már csak arra kell valahogy visszaemlékeznie, hogy mindezért kin kell bosszút állni.

 

Interjú a vámpírral - Cool, május 29. hétfő, 23h 

Louis (Brad Pitt), az arisztokratikus, szomorú tekintetű vámpír megjelenik egy fiatal riporternél, hogy a lehető leghitelesebb forrásként beszámoljon neki a vámpírok életének minden részletéről. Története 200 évvel korábban kezdődik. A vámpír Lestat (Tom Cruise) végtelenül gonosz, ám ellenállhatatlan egyénisége rabul ejti a fiatal és gazdag Louist. A különös mámor vonzásában a fiú az elátkozottak sorsát, a halhatatlanságot választja: átalakul vámpírrá. Ettől kezdve élete folyamatos szenvedéssé válik, mert ahhoz, hogy éljen, ölnie kell.

 

Gyilkos nap - Moziverzum, május 29. hétfő, 23.15h 

Egy japán vállalat és egy amerikai vállalkozó sikeres együttműködési megállapodásának ünneplésekor egy fiatal nőt holtan találnak. A nyomozás során a hatóság folyamatos ellenállásba ütközik a japánok részéről, akik mindent megtesznek azért, hogy félrevezessék a rendőröket, így azok kénytelenek egy már visszavonult, öreg nyomozó segítségét kérni, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik a japán kultúráról. Miközben az öreg egyre közelebb jut az igazsághoz, a japánok egyre hathatósabb eszközökhöz folyamodnak, hogy megszabaduljanak tőle és az embereitől. Így egyre kevesebb idejük marad arra, hogy kiderítsék, mi is történt valójában.

 

Elszabadult fenevadak - Mozi+, május 29. hétfő, 23.25h 

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

A San Franciscó-i zsaru - DUNA Televízió, május 29. hétfő, 23.55h 

Frank Bullitt megbízást kap egy nagyratörő politikustól, Chalmerstől, hogy őrizzen egy besúgót, akit egy maffia elleni perben akarnak kihallgatni. Bullitt és társai egy lerobbant szállodai szobában felváltva őrzik a tanút. Az éjszaka két ismeretlen fegyveres tör be a szobába, és a tanút életveszélyesen megsebesítik. Chalmerset semmi más nem érdekli, mint hogy a tanú életben maradjon a tárgyalásig, amelytől nagy politikai sikert remél. Bullitttot ezzel szemben az érdekli, ki árulta el a rejtekhelyet a bérgyilkosoknak. A San Francisco-i zsaru Steve McQueen egyik leghíresebb szerepe volt, a film tízperces autós üldözési jelenete pedig azóta bevonult a filmtörténetbe.