Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre

Virtuálisan átnyálaztuk a sok-sok tévécsatorna kínálatát, és az alábbi listát állítottuk össze belőle.

A három amigó - Film Mánia, június 24. csütörtök, 19h

A három amígó története egy nagy kaland. Rég elfeledett komédiás időket idéz. Igazi western-paródia, nem kisebb komédiásokkal, mint Steve Martin és Chevy Cheese. A helyszín Mexikó, az időpont 1916. Santa Poco egy kis poros falu Mexikóban, melyet állandóan banditák fenyegetnek. El Guapo a banditák fejedelme, fullartárja Jefe. Carmen, a falu gyönyörűséges fiatal leánya és Rodrigo a közeli városba mennek segítségért. Carmen a templomban egy némafilmet lát három igazi férfiról, a bátor, az igazságos, az ártatlan és romantikus három amígóról. Carmen azonnal táviratot küld Californiába, a Hollywood Stúdióba, s üzen a három amigónak, hogy jöjjenek gyorsan, szálljanak szembe a rettegett El Guapo-val, s védjék meg falujukat. A díjazás sem marad el, Carmen 100 ezer pezót ajánl fel Santa Poco falunépe nevében.

 

A biztonság záloga - Mozi+, június 24. csütörtök, 19.10h

Luke Wright exrendőr (Jason Statham) egy napon elveszít egy megbundázott mérkőzést, ezért az orosz maffia bosszúból megöli a családját. Luke-ot a véletlen összehozza Mei-jel (Catherine Chan), a kínai kislánnyal, akit ugyanazok a gengszterek üldöznek, akik a családját is megölték. Meiről kiderül, hogy matekzseni, akit a triádok arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon. A lány egy felbecsülhetetlen értékű kódszámot őriz az emlékezetében, amelyért a triádok, az orosz maffia és a New York-i rendőrség korrupt tagjai akár gyilkolni is képesek. Luke hadjáratot indít a város alvilága ellen, hogy megmentse az ártatlan lány életét.

 

Bukós szakasz - Viasat3, június 24. csütörtök, 21h

Kaliforniában mindig süt a nap. Valamint lopják az autókat, akadályozzák a mentősöket, míg mások túl gyorsan száguldoznak vagy lerobbannak a sztrádán, esetleg eltévednek, elvesznek, elrabolják őket? De azért van a sztrádarendőrség, hogy ilyen esetekben a helyszínre siessen. És azért van a sztrádarendőrség két leggyorsabb, legtöbbet dumáló, legbalhésabb motoros zsaruja, hogy mindig először érkezzen a helyszínre, és szükség szerint bevesse magát: szereljen, szeressen, üldözzön és nyomozzon...

 

Beépített tudat - Mozi+, június 24. csütörtök, 21h

A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. A személy, aki képes lehet befogadni a férfi emlékeit, érzéseit, és így segíthet megfékezni a katasztrófát, egy féktelen bűnöző.

 

Beszélj a szerelemről! - M5, június 24. csütörtök, 21h

Justine és Richard 15 éve élnek együtt, három gyerekük van. Justine elválik Richardtól, másik lakásba költözik és elvállal egy külföldi munkás. A válás űrként tátong a súlyos múlt és a még bizonytalan jövő között. Visszakanyarodunk Justine gyerekkori emlékeihez: az apa, amint felállítja a sátrat, az első szerelmi csalódás, az első találkozás Richard-ral. Karácsony este van, de ők nem találkoznak. Justine és a gyerekek ugyanabban a kerületben élnek, ugyanabban az épületben, ahová Richard ellátogat azon az estén, hogy megtudja, mi vezetett szakításukhoz... Az életrajzi motívumokra épülő film Sophie Marceau, a neves francia színésznő első rendezése.

 

Ki nevel a végén? - AMC, június 24. csütörtök, 21h

Dave Buznik (Adam Sandler) átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

Bérgyilkos a szomszédom - Film Mánia, június 24. csütörtök, 21h

Nicholas "Oz" Oseransky (Matthew Perry) egy jóhiszemű, de balfék fogorvos, aki még pénzéhes, léha feleségét, Sophie-t (Rosanna Arquette) sem képes kirúgni, pedig köztudott, hogy a nő mindamellett hogy átveri, időnként még félre is lép. Ozék hétköznapi életét teljesen felborítja az új szomszéd érkezése, aki nem más, mint a hírhedt bérgyilkos, Jimmy (Bruce Willis). Oseransky véletlenül belekeveredik a maffia leszámolási ügyébe. A szálak teljesen összekuszálódnak, ugyanis Sophie meg akarja öletni Ozt, Jimmy bosszút akar állni Janni Gogolakon (Kevin Pollak), aki meg éppen Jimmy fejére vadászik. Oz nyugalomra vágyik, na meg persze Jimmy nejére, Cynthiára (Natasha Henstridge), de mint tudjuk, még a jó szomszédok sem osztoznak mindenen.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, június 24. csütörtök, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

A Faun labirintusa - Filmcafe, június 24. csütörtök, 23.35h

Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen (Ariadna Gil) kislányával, Oféliával (Ivana Baquero) új férjéhez, a hideg, kegyetlen és autoriter Vidal (Sergi López) kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szenvedheti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán _ védelmezője és vezetője _ egy mesebeli figura meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel.