Itt a hosszú hétvége, büntetlenül eltévézhetjük a szombatot

Ehhez válogattunk ki jó filmeket, levetítik a Blöfföt, A falut, de itt lesz Tom Hanks is magas barna férfiként.

Menekülők - Film Mánia, október 20. 17h

Mikor az életfogytig tartó börtönbüntetését töltő Frank Perry (Brian Cox) megtudja, hogy lánya halálos beteg, egy szempillantás alatt döntésre jut: meg kell szöknie, méghozzá most azonnal.
Terve megvalósításához azonban segítségre lesz szüksége. Brodie (Liam Cunningham), a tapasztalt vén róka, Lenny (Joseph Fiennes), a forrófejű bokszoló és Viv Baptista (Seu Jorge), a helyi drogdíler személyében egy mindenre kész csapatot verbuvál és hamarosan elkészül a tökéletes szökési terv. Számításába azonban hiba csúszik, mikor újonnan érkezett cellatársára (Dominic Cooper) kiveti hálóját a börtön szadista császára (Damian Lewis), s ez az egész akciót veszélybe sodorja.

Casanova - Paramount Channel, október 20. szombat, 18.45h

Casanova (Heath Ledger) a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

Titanic - SuperTV2, október 20. szombat, 18.50h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.

127 óra - RTL Spike, október 20. szombat, 20h

Aron Ralston egyedül indul a Utah államban lévő kanyon falainak megmászására. Egy rossz mozdulat következtében megcsúszik, és olyan szerencsétlenül esik, hogy egyik karja egy sziklavájatba szorul. A fiatal hegymászó öt napot tölt ebben a helyzetben, miközben lepereg előtte az élete. Miután rájön, hogy nem számíthat segítségre, minden erejét és bátorságát összeszedve levágja a beszorult kezét. Egyedül, legyengülve a vérveszteségtől, nem sok esélye van a menekülésre. Az akaraterejével azonban leküzdi a nehézségeket.

Magas barna férfi, felemás cipőben - Comedy Central, október 20. szombat, 20h

Richard, a magának való, kissé szórakozott művész váratlanul a CIA-n belül folyó hatalmi rivalizálás kereszttüzében találja magát, amikor mit sem sejtve felemás cipőben száll le a gépéről. Egy csapat ügynök azon dolgozik, hogy bebizonyítsák titkos kapcsolatait, lehallgatják a telefonjait, egy mentőautóból figyelik minden mozdulatát, szavaiban kódolt üzeneteket keresnek, és meg vannak győződve arról, hogy egy koncerten Richard a hegedűjátékával fog üzenni egy társának. A különc hegedűvirtuóz szinte semmit sem vesz észre a személye körüli felhajtásból, az azonban már az ő figyelmét sem kerüli el, hogy legjobb barátjának a felesége is érdeklődik iránta. Richard belemegy a tiltott kalandba, és attól fogva egyetlen nyugodt perce sincs, mert attól fél, hogy barátja leleplezi a viszonyukat. Így akaratlanul is egyre gyanúsabban viselkedik, ami igazolja a CIA embereinek feltevését.

Vadidegen - RTL II, október 20. szombat, 20h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

Blöff - AXN, október 20. szombat, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

A falu - Duna Tv, október 20. szombat, 21.15h

Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) úgy érzi, valami nincs rendben a falujával. A közösség ellenáll minden reformnak és abban a középkori hiedelemben él, hogy a falun túl különös teremtmények élnek. Ezek a titokzatos lények nem jönnek a faluba, a falubeliek nem lépik át az erdő határát. Ez a hallgatólagos megállapodás biztosítja a viszonylagos békét. De Lucius útnak indul, a faluban pedig elszabadul a pokol. A vak Ivy (Bryce Dallas Howard) támogatja a változást, ám a mindig fékezhetetlen Noah (Adrien Brody) és a falu bölcsei bármit megtesznek a falu megóvása érdekében.

A dolog - AMC, október 20. szombat, 22h

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.

Kalifornia - A halál nem utazik egyedül - SuperTV2, október 20. szombat, 23h

Hosszú autóútra készül Pittsburghből Kaliforniáig Brian és a barátnője, Carrie. A hírhedt sorozatgyilkosokról készülő könyvükhöz akarnak anyagot gyűjteni. Hogy csökkentsék a költségeket, hirdetés útján keresnek útitársakat. Adele és Early meglepő páros. A lány aranyszívű és bugyuta, a fiú viszont erőszakos, és sötét múlt áll mögötte. Útközben Early viselkedése egyre gátlástalanabbá és fenyegetőbbé válik. Brian kezdetben még élvezi, hogy közelről figyelhet meg egy ilyen két lábon járó esettanulmányt, ám kíváncsisága hamarosan rettegéssé változik.

Villámcsapás - M2, október 20. szombat, 00.45h

A középiskolás Carson úgy érzi, nagyobb dolgokra hivatott, mint amit az álmos, begyepesedett kisváros képes nyújtani számára. Ám sorsát nem tudja beteljesíteni, egy villámcsapás végez vele az iskola parkolójában. Carson elmeséli, hogyan telt az utolsó néhány hete. Az, ahogy a legjobb barátjával kiagyalja, hogyan tudnák megzsarolni a suli népszerű tanulóit. Az otthoni élete, benne az anyjával, akit jobban érdekel a pia, mint a fia jövője, és az elhidegült apjával, aki beállít a terhes menyasszonyával.