Íme a film, amit NEM kellett volna Johnny Deppnek leforgatnia

Mint tudjuk, Johnny Depp és Amber Heard szó szerint viharos kapcsolata a címhez illően alkoholfelhőbe burkolt Rumnapló forgatásán kezdődött, ami lehetett volna egy új Félelem és reszketés Las Vegasban - az élet másként alakult.

Johnny Deppnek egyszer már nagyon bejött az élet Hunter S. Thompsonnal: az ún. gonzo újságírás atyja azonos című regényéből készült, Terry Gilliam rendezte Félelem és reszketés Las Vegasban (1998) a mai napig is kultfilmnek számít, abszolút kedvenc, viszonyítási pont, ezerszer idézett alapmű. Ezen felül Depp és Thompson országos cimborák lettek – később a színész állta a 2005-ben elhunyt író extravagáns temetésének minden költségét -, vagyis miért ne vitte volna vászonra egy másik munkáját is? Ezért is jött össze a Rumnapló (2011), amit még Thompson életében akartak leforgatni, de ez akkor még nem jött össze.  

Forrás: Big Bang Media

 

Az életrajzi ihletésű történetben egy fiatal újságíró New Yorkból Puerto Ricóba költözik, hogy egy nagy napilapnál kezdjen dolgozni. A sztori a hatvanas évek óta egy dobozban feküdt, egészen addig, amíg Johnny Depp véletlenül meg nem találta harminc évvel később. Épp a Félelem és reszketés Las Vegasban kéziratát nézegették Hunter S. Thompsonnal akkoriban, Depp pedig talált egy dobozt, kinyitotta, beleolvastak, és egyből kitalálták, hogy ebből filmet kellene csinálni. Megpróbálták tető alá hozni a dolgot, de nem tudtak rá pénzt szerezni, azt viszont már akkor eldöntötték, hogy rendezőként Bruce Robinsonra bíznák, aki nem sok filmet rendezett, addig összesen hármat, de a megfelelő körökben kultikus tisztelet övezi. A leghíresebb munkája a Mi ketten (1987) – de már hosszú évek óta nem filmezett. A filmet végül 2010-ben forgatták le, eredeti helyszínen, Puerto Ricóban.

Forrás: Big Bang Media

Történetünk főszereplője Paul Kemp (Depp, természetesen, aki társproducer is volt) egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt, elutazik Puerto Ricóba és egy helyi lapnak fog írni. Vagy talán inkább az vezérelte, hogy a szigeten a rum olcsóbb a víznél, és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázó Chenault-ba (Amber Heard), aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sandersonnal (Aaron Eckhart). Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla és ingatlanfejlesztéseiről, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét, vagy kiteregeti a szennyest.

A film arról lett híres, természetesen utólag, hogy itt jött össze Johnny Depp és Amber Heard – máskülönben nem is vert fel különösebb port. A női főszerepre Keira Knightley és Scarlett Johansson is esélyes volt, de végül a kevésbé ismert Heard mellett döntöttek, nem teljesen egyöntetűen. A rendező nem nagyon látott semmit Heardben, azon túl, hogy szép, háromszor is visszahívta meghallgatásra, és végül Depp beszélte rá, hogy őt válassza, nyilván azért, mert tetszett neki. A sors iróniája, hogy a Heard által játszott Chenault karaktere maga az élő figyelmeztetés, egy mindenkivel kihívó, hűtlen, nárcisztikus ösztönlény. Persze furcsa forgatás lehetett, ami nem volt jó hatással a benne résztvevők józanságára. A rég halott Hunter S. Thompson például saját rendezői széket kapott egy üveg Chivas Regal whiskey-vel. Mivel a főszereplő elég sokat iszik, így Johnny Depp feladta az absztinenciát, amit akkoriban még tartott. Hat és fél év szünet után Bruce Robinson is visszaszokott az alkoholra, napi egy üveg bor csúszott le, miközben a forgatókönyvet írta, de a forgatás után sikeresen leállt.

Forrás: Big Bang Media