Igazi jó, takaró alá begubózós filmeket válogattunk vasárnapra

Már délelőttre is van ajánlatunk, de igazából délután indul be a jó filmek dömpingje.

A szerelem erejével - Paramount Network, január 17. vasárnap, 10.25h

Amikor Hilary O'Neil rájön, hogy a barátja megcsalja, úgy dönt, itt az ideje új életet kezdeni. Első lépésként új állást keres magának és elszegődik egy leukémiában szenvedő fiatalemberhez ápolónőnek. Ápolónő és ápolt lassacskán egymásba szeret, ám mind a kettejük tisztában van azzal, hogy boldog napjaik meg vannak számolva.

 

Tulipános Fanfan - Moziverzum, január 17. vasárnap, 11h

Fanfan (Vincent Perez), az ifjú kalandor, a női nem nagy csodálója kénytelen XV. Lajos hadseregébe menekülni, mivel a házasságba akarják kényszeríteni. Egy toborzó őrmester észvesztően gyönyörű lánya, Adeline (Penélope Cruz) azt jósolja Fanfannak, hogy katonaként dicsőség vár rá és az övé lesz a király lánya is. Miközben Fanfan úton van Aquitániába, hogy csatlakozzon a sereghez, megmenti egy királyi hintó utasait a rájuk támadó banditáktól és rájön, hogy az utazó hölgyek nem mások, mint Madame Pompadour és az uralkodó lánya.

 

Zorro legendája - TV2, január 17. vasárnap, 13.25h

Zorro álarcának örököse, Don Alejandro de la Vega legutóbbi kalandjuk óta feleségül vette a szépséges Elenát, fiuk, Joaquin pedig már 10 éves. A kisfiú rajong a hős Zorróért és nem is sejti, hogy apja a titokzatos fekete lovag. Elena viszont választás elé állítja férjét: vagy család, vagy hősködés. Don Alejandrónak pedig döntenie kell, hogy Kalifornia elesett emberein próbál-e meg segíteni, vagy családfői kötelességeit látja el inkább.

 

Egy éj Velencében - Duna Tv, január 17. vasárnap, 14.40h

Ellen Harriman, az unatkozó milliomoslány vőlegényét cserbenhagyva követi Velencébe Antonio Grivelli grófot. Az eladósodott fiatalembernek, akinek palotájában mindennapos vendég a végrehajtó, levél útján ajánlanak feleségül egy amerikai milliomoslányt, de eltépi az írást. Ellennek kezébe kerül a levél egyik fele, azt hiszi, hogy róla van szó, s a gróf csak érdekből udvarol neki. Közben megérkezik Ellen apja, James Harrimann. Lányának és leendő vejének megvásárolja a Grivelli palotát. A grófnak mégsem kell kiköltöznie, mert ő veszi nőül Ellent, aki kiengesztelődik, amikor a levél másik feléből megtudja, hogy nem őt ajánlották feleségnek. Az elhagyott vőlegény Ellen komornájával vigasztalódik.

 

Apósok akcióban - Film Mánia, január 17. vasárnap, 15.55h

Steve Tobias és Jerry Peyser leendő apósok, de életükben először akkor találkoznak, amikor gyerekeik már kitűzték esküvőjük időpontját. Dr. Jerome Peyser finom modorú orvos, akinek napirendje gondosan meg van tervezve annak érdekében, hogy az életéből kirekesszen minden lehetséges stressz-forrást. Ezzel szemben a másik jövendőbeli após, Steve Tobias a CIA-ügynökök között is fenegyereknek számít, folyton zűrös ügyei vannak, úgy zúg át az életen, mint egy hőkövető rakéta. A vagány ügynök most leendő apóstársát is kétségbe ejti, számtalan okot adva rá, hogy Jerry kételkedjen benne, biztosan jól döntött a lánya, amikor elhatározta, hogy beházasodik ebbe a flúgos famíliába. Steve megdöbbentő feltűnései és eltűnései, rejtélyes kapcsolata egy Olga nevű, szökésben lévő orosz nővel, összetűzése egy fegyveres férfival az étterem mosdójában arra indítják Jerryt, hogy kételkedjen a lánya (és önmaga) nyugodt jövőjében, de mire észbe kapna, apósjelöltje leendő családtagjait is belekeveri homályos ügyeibe.

 

Derült égből Polly - TV2, január 17. vasárnap, 16.10h

Reuben Feffer kockázatelemző menedzser, aki mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés…Vagy mégis? Imádott hitvese ugyanis megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reuben-nek, s élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetősége, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt, hogy most az egyszer a véletlenre bízza magát. Bár lehet, hogy ezt nem kellett volna, ugyanis Polly alaposan felforgatja az életét…

 

Ilyen az élet - Cool, január 17. vasárnap, 18.45h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) utálják egymást, de imádják közös keresztlányukat, Sophie-t. Amikor a kislány megárvul, kénytelenek összeköltözni, hogy közösen neveljék Sophie-t.

 

Betépve - AMC, január 17. vasárnap, 20h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Jocky Tv, január 17. vasárnap, 20h

A titkosszolgálat főnöke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francois-ról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja a kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret...

 

Con Air - A fegyencjárat - Viasat3, január 17. vasárnap, 21h

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy _ esetleg egy ártatlannal együtt _ eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

 

A harag tüze - Filmcafe, január 17. vasárnap, 21h

Russell (Christian Bale) és öccse, Rodney (Casey Affleck) egy pennsylvaniai iparvárosban élnek. Folyton arról ábrándoznak, hogy meglépnek onnan, és új életet kezdenek. Amikor azonban Russellt lecsukják, Rodney egy kegyetlen bűnbandához csapódik, majd egyik nap eltűnik. Amikor Russell szabadulása után megtudja, hogy a rendőrség nem jutott eredményre, az eszközökben nem válogatva Rodney nyomába ered és kíméletlenül igazságot szolgáltat.

 

Az utolsó mohikán - Moziverzum, január 17. vasárnap, 21h

J.F. Cooper klasszikus kalandregényének fordulatokban, romantikus és izgalmas jelenetekben bővelkedő filmváltozata 1757-ben játszódik. Az amerikai gyarmatokon három éve dúl a francia-angol háború, s mind a két fél mellett harcolnak különböző indián törzsek is. Cora a húgával, Alice-szel ellenséges területen keresztül utazik, hogy csatlakozzanak édesapjukhoz, Munro ezredeshez az angol erődben. Útközben azonban megtámadják őket a franciákkal szimpatizáló huronok. De a mohikánok két utolsó képviselője Csingacsguk és fia, Uncas, Sólyomszemmel az oldalukon szerencsére az utolsó pillanatban megmentik az angol tiszt két lányát. Magua, a huron törzsfőnök ezért véres bosszút esküszik…

 

Non-stop - RTL+, január 17. vasárnap, 21h

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York-London non-stop járaton. Átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap. Húsz percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy bankszámlára. Egyedül Marks, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a személyzet meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani a helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket. A rendőrség és a Fehér Ház azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a légi járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

 

Hullámtörők - RTL Klub, január 17. vasárnap, 22.10h

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízimentő váljék.

 

Ford Fairlane kalandjai - AMC, január 17. vasárnap, 22.25h

Ford Farlaine annyira menő, hogy kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja, lévén ugyancsak bennfentes a zenei szakmában. Ford nem egyszerűen magándetektív: ő a rock'n'roll detektív, aki épp egy heavy metal énekes, műfajához méltó, látványos halálának körülményeit vizsgálja. Közben meggyűlik a baja egy elmebeteg gyilkossal, egy üresfejű libával, néhány majom popsztárral, az epekedő titkárnőjével, valamint a rendőrség egyik oszlopos tagjával, aki azt képzeli, hogy popsztár is lehetne.

 

Leander utolsó útja - Duna Tv, január 17. vasárnap, 23.15h

Nagyon szép, megható családi történet egy ellehetetlenülő világban. Egy nagyapa utazása Németországból Ukrajnába, vissza a múltba _ Jürgen Prochnow a nagyapa, csodás, hiteles alakításával (Az angol beteg, Da Vinci kód, A tengeralattjáró). A 92 éves Eduard, az egykori Wermacht-tiszt sosem beszélt a háborús emlékeiről a családjának. Az unokája ki nem állhatja. Amikor a felesége meghal, Adele be akarja adni őt egy otthonba. A nagyapa felesége halála után hosszú útra kel. Adele utánamegy, hogy leszedje a Kijevbe tartó vonatról, de azon kapja magát, hogy ő is csatlakozik a küldetéshez. Találkoznak az orosz-ukrán Lew-vel. Adele szerelmes lesz, de háború készül Oroszország és Ukrajna között. Eduard a II. világháború alatt egyetlen nőt szeretett, Szvetlánát, egész életében, ezért utazik vissza az időben és Ukrajnába. A film a jelenben játszódik, Ukrajna 2014 tavaszán…..Egy család történetén keresztül feltárul a XX. század történelme…. Sok-sok díjat, majd mindenhol közönségdíjat nyert a film.

 

A tökéletes gyilkos - RTL+, január 17. vasárnap, 23.20h

Kamenár, a gyilkossági csoport nyomozója nem találja helyét lánya halála után. Feleségével megromlott a viszonyuk, a nő a vallásba, a detektív pedig munkába és önpusztításba menekül. Amikor brutális bűntény helyszínére hívják, azonnal kiderül, hogy Petrát, a gyanúsítottat ő is jól ismeri: lánya legjobb barátnője és feltételezett gyilkosa. A bosszú lehetőségével élete új értelmet nyer, minden követ megmozgat, hogy a magát ártatlannak valló Petrára bizonyítsa a brutális gyilkosságot. Azonban ahogy halad előre a nyomozás, egyre meglepőbb következtetésekre jut. Lehetséges, hogy Petra tényleg ártatlan? Vagy annyira profi, hogy valójában ő a tökéletes gyilkos?