Hurrá, végre kaptunk egy igazán ütős és félelmetes Alien-kisfilmet!

Idén 40 éves A nyolcadik utas: a Halál – para hangulatú, de hullámzó színvonalú minisorozattal ünnepel a Fox stúdió.

Idén 40 éves minden idők legjobb sci-fi horrorja, A nyolcadik utas: a Halál, a Fox stúdió pedig az IGN geekportállal karöltve egy hetente jelentkező minisorozattal ünnepli a jeles évfordulót. Íme a sorban 3. kisfilm, az Alien: Night Shift, amiben egy másnaposnak tűnő űrkamionost gyógysörrel akar kikúrálni a cimborája az LV-422-es lajstromszámú bányabolygón, ám amikor beviszi a kocsmaként is funkcionáló, már bezárt ellátmányközpontba, a fickó állapota rosszabbra fordul – naná, hogy azért, mert egy kis Alien mocorog a beleiben!

Figyelem! Az alábbi Alien-kisfilm sem kapott hivatalos korhatár-besorolást, viszont a nyugalom megzavarására alkalmas, ijesztő és véres jeleneteket tartalmaz, így a megtekintése szigorúan csak felnőtteknek ajánlott! Ezt mérlegelve kattintson mindenki a videóra!

Ezt a kisfilmet egyébként jóval gyengébbnek érzem, mint az idegen bolygón üvegházában játszódó második részt (arról itt írtunk bővebben), de az elsőt, az Alien: Containment című, mentőhajón játszódó vérfürdőt azért még így is kenterbe veri! A nagy pozitívuma pedig az, hogy itt végre megmutatják a készítők a skorpiószerű arctámadót, és a kis, nyöszörgő mellkasrobbantót is. Hát nem cuki?

Az Alien: Ore címen futó negyedik rajongói kisfilmben egy derék munkásasszony keményen dolgozik a Weyland társaság egy távoli bányabolygóján, abban bízva, hogy egyszer majd jobb életet tud biztosítani a kolónián élő családja számára. Ám amikor felfedezi, hogy egy másik bányász titokzatos körülmények között meghal a legmélyebb tárnában, döntenie kell: kimenekül a bányából, vagy figyelmen kívül hagyva a bányavezetőség utasítását, szembenéz a félelmeivel, és harcba száll az ismeretlen veszedelemmel, hogy az ne érhesse el a felszínen élő családját...

Figyelem! Az alábbi Alien-kisfilm sem kapott hivatalos korhatár-besorolást, viszont a nyugalom megzavarására alkalmas, ijesztő és véres jeleneteket tartalmaz, így a megtekintése szigorúan csak felnőtteknek ajánlott! Ezt mérlegelve kattintson mindenki a videóra!

Míg a Night Shift egy eléggé közhelyes, nyomokban Alient tartalmazó trancsírhorror volt, az Ore igazi telitalálat! A Spears nővérek rendezésében minden benne benne van, ami miatt imádtuk A nyolcadik utast és a bolygó neve: Halált. Kapunk végre böszme nagy Alien-tojásokat meg oldszkúl '70-es évekbeli űrtechnikát, kerregő számítógépekkel és egyéb masinákkal. Láthatunk egy vadnyugati állapotok között is virágzó kolóniát, csupa maszatos képű, karcos humorú, de valahol mélyen azért aranyszívű melóssal, akikért tényleg tudunk izgulni és sajnáljuk, ha meghalnak. És persze van itt is egy szigorú arcú android, akinek semmilyen emberi élet nem drága, amikor végre kell hajtani az idegen fajok után kutató Weyland társaság titkos direktíváit... Na így kell csillagos ötösre levizsgázni az Alien-toposzokból!

Egyetlen nagy hibája van ennek a résznek: vége szakad, mikor igazán elkezdődhetne! Pedig itt még elfért volna bőven egy olyan jelenet, amiben a főhősnő Ripley-hez hasonlóan szétlángszórózza a bánya mélyén a csúf, banánfejű űrszörnyeteget! Szívből remélem, hogy az április 26-ra ígért duplaepizód, az Alien: Harvest és az Alien: Alone is meg fogja tudni ugrani az Ore szintjét. És azért az is jó lenne, ha a Fox stúdiónál valaki elolvasná és kiértékelné a rajongói visszajelzéseket, mert a legjobb kisfilm alkotóit igazán leigazolnák egy mozifilm hosszúságú Alien-folytatáshoz – a Ridley Scott-féle Alien: Covenantnál ugyanis lényegében bármi jobb! (via IGN)