Hétfőn a tévé előtt rápihenhetünk a keddi szabadnapra

Leadják az Egri csillagot, lehet karórát szpottingolni, de aki ezredszer sem unja meg az Igazából szerelmet, annak is jó hírünk van, ugyanis leadja a Prime. A TV2-n pedig a Sokkal több mint testőrön röhöghetünk egy jót.

A rózsaszín párduc - TV2, október 22. hétfő, 13.35h

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben végeznek a francia focicsapat edzőjével, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a Rózsaszín párduc. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő (Steve Martin) kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert (Jean Reno) Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. A gyanúsítottak sora hosszú, az edző volt barátnőjétől (Beyonce Knowles) kezdve egy mellőzött focista, egy milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os is szóba jöhet.

Egri csillagok - Mozi+, október 22. hétfő, 14.00h

Minden idők legnézettebb magyar mozifilmje a bemutató 50. évfordulója alkalmából digitálisan restaurált képpel és hanggal újra mozikba kerül, együttműködésben a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum igazgatósággal. A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval... Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

Neveletlen hercegnő - Cool, október 22. hétfő, 18.25h

Mia (Anne Hathaway), mint a kamaszlányok általában, arról ábrándozik, hogy siker és csillogás veszi körül. Álma valóra válik, amikor egy nap meglátogatja sosem látott nagyanyja (Julie Andrews). A hölgy kicsit kilóg a San Franciscó-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy unokájának átadja a trónt. Míg a szigorú nagymama a királynőhöz méltó viselkedésre próbálja nevelni a makrancos kamaszlányt, Mia egyre kevésbé szeretne királynő lenni. Ahhoz ugyanis itt kéne hagynia barátnőjét, az iskolát, kedvenc Ford Mustangját és persze egy fiút, akivel kapcsolatban szintén titkos álmai vannak.

Igazából szerelem - Prime, október 22. hétfő, 21h

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

Sokkal több mint testőr - TV2, október 22. hétfő, 22.35h

Mr. és Mrs. Smith - Mozi+, október 22. hétfő, 23.30h

Minden családnak van rejtegetnivalója, apró-cseprő, kisebb-nagyobb titka mindnek van. De amit a látszólag átlagos életvitelű Smith házaspár takargat a külvilág és egymás elől, hát olyan biztosan kevésnek van. Jane (Angelina Jolie) és John (Brad Pitt) valójában jólfizetett, megbízhatóan hatékony munkát végző bérgyilkosok, akik ráadásul két, egymással szemben álló szervezetet szolgálnak. Minden megy a megszokott mederben addig, míg egy nap egymás meggyilkolására kapnak megbízást. Kénytelenek hát hazavinni munkájukat, és a békés külvárosi otthonban egyik pillanatról a másikra elszabadul a pokol.

Két nap a völgyben - Paramount Channel, október 22. hétfő, 23.30h

A Los Angeles tőszomszédságában elterülő álmos kis völgyben két nap alatt annyi minden történik, amihez máskor három évtizedre és egy világháborúra volna szükség. A környék lakóinak élete váratlanul összekapcsolódik. Emitt két bérgyilkos tesz rövid, de professzionális látogatást, amott egy félig szénné égett őrült ejt túszokat, a szomszédban pedig egy özvegy és a néhai férj szeretője osztozik a megboldogult életbiztosításán. De bármi is lesz, az valamiképpen befolyásolja a többiek kalandjait is. Minden mindennel összefügg, a kis titkok egy nagy rejtéllyé állnak össze, de a rejtvény megfejtését csak azon kevesek ismerik meg, akik szerencsésen túlélik a végkifejletet megelőző vérfürdőket. Egy sor ragyogó párbeszéd és ütős színészgárda, köztük a káprázatos Charlize Theron teszi emlékezetessé ezt a különleges történetet.