Ha szeretsz nosztalgiázni, akkor a vasárnap a te napod!

Leadják a Hegylakót, a Comic strip - Képtelen képregényt és a Jurassic Parkot is.

Jurassic Park - SuperTV2, május 31. vasárnap, 18.30h

Michael Crichton regénye alapján! A Costa Rica nyugati partjainál fekvő dzsungelszigeten évek óta nagyszabású terv előkészületei folynak. John Hammond amerikai milliárdos a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: borostyánba zárt dinoszaurusz vérből, génsebészeti eljárással újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be a szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoztak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egy pénzéhes számítógépes szakemberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták...

 

Mamma Mia! - TV2, május 31. vasárnap, 18.50h

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli görög szigeten. Egyedül nevelte fel a lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanya-t a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja ugyanis apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, amelyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén...

 

Hegylakó - AMC, május 31. vasárnap, 20h

Connor MacLeod 1518-ban, a skót felföldön látta meg a napvilágot. Ahogy férfivá érett, a szomszéd klánnal vívott első csata során halálos sebet kapott _ s csodák csodája, mégis életben marad. Egy spanyol kalandor, Ramirez veszi pártfogásába, s Connor tőle tudja meg a nagy titkot: mindketten a halhatatlanok rendjébe tartoznak, akiknek csak lefejezéssel lehet elvenni az életét. Felkészíti védencét a velük egyívásúak között folyó halálos párviadal-sorozatra, amelynek végén a halhatatlanok közül csak egyetlenegy maradhat. Küzdelmes évszázadok után, a XX. század végén New Yorkban találkozunk újra MacLeoddal, aki a végső összecsapásra készül: ősellenségével, a gonoszt megtestesítő Kurgannal kell felvennie a harcot az egész emberiség védelmében.

 

Az ördög maga - Film4, május 31. vasárnap, 21.50h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Comic strip - Képtelen képregény - Comedy Central, május 31. vasárnap, 21.55h

Két bohókás képregény-rajzoló nyugis mindennapjaiba alapos felfordulást hoz, amikor benyomul életükbe a harmadik, egy ellenállhatatlan egyéniségű lány személyében. Alyssa egyiküket sem hagyja érzéketlenül, s nemcsak "többirányú" vonzalmai, hanem viharos múltja is felkorbácsolja az eleddig rejtett indulatokat.

 

Azt beszélik - RTL Klub, május 31. vasárnap, 22h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot, és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner), és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd, és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője!

 

A legnagyobb showman - SuperTV2, május 31. vasárnap, 22h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő utánozhatatlan képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete főműve: a Barnum.

 

Django - Film Mánia, május 31. vasárnap, 22h

A film rendkívüli brutalitással, keserű iróniával és nyers realizmussal ábrázolja egy magányos, komor férfi viszontagságait. Django egykori katona, aki az amerikai polgárháborúban az Unió seregében harcolt, de Délről származik. Sáros, mocskos és kihalt vidéken vezet az útja, maga után egy koporsót vonszol, ami idővel igen felkelti a nézők kíváncsiságát, hogy voltaképp mit is rejt. Mivel azt, ami benne van, a főhős Djangónak hívja, ezért a néző és a többi szereplő első benyomása az, hogy talán holttest lapul benne, és azt készül eltemetni. Django valóban ezt akarja, mert vészterhes múltjától igyekszik megszabadulni.

 

A nagy szépség - Duna Tv, május 31. vasárnap, 23h

Jep Gambardella, író és újságíró a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel ezelőtt. Jep az írás helyett legtöbb energiáját abba fekteti, hogy részt vegyen a felső tízezer társasági rendezvényein, a hajnalig tartó partikon és bulikban. Lényegében éjszaka él és nappal alig csinál valamit. Jep 65. születésnapja után egyre inkább elgondolkodik élete haszontalanságán, olykor iróniával, olykor rezignáltan gondol önmagára és arra a társadalmi elitre, amelynek ő is részese. Továbbra is bulizik, de közben bejárja Rómát. Régi és új ismerősökkel találkozik leginkább azért, hogy megtalálja a fecsegés és a zaj mögött meghúzódó "nagy szépséget".

 

Miss Marple - Az alibi - TV4, május 31. vasárnap, 23.30h

Miss Marple-t egy esküvőre hívták meg, ahova beállít egy fiatal orvos, aki most jött vissza egy sarki expedícióról és azt állítja, hogy a család fekete bárányát, az adósságokban úszó Jacko-t ártatlanul akasztották fel a kőszívű asszony, Rachel Argyle meggyilkolásáért. A dolog már két évvel ezelőtt történt, szinte feledésbe merült, Leo Argyle sebei begyógyultak, és ismét nősülni szándékozik, a menyasszonya pedig a titkárnője _ ő hívta meg Miss Marple-t. A boldogság azon nyomban tovaszáll, hiszen szembesülni kell a családnak a szomorú, de megmásíthatatlan ténnyel, hogy az igazi gyilkos él és virul. Megindul a nyomozás, és mindenki gyanús lesz, aki csak él és mozog.