Fullasztóan para az új Stephen King-sorozat előzetese, főszerepben a Zsivány Egyes főgonoszával

Az HBO Ben Mendelsohn és Jason Bateman főszereplésével adaptálta tévére King tavalyi bestsellerét, A kívülállót.

Említettük már, hogy mostanság minden hétre jut valami Stephen King-adaptációról szóló hír? Most például az, hogy az HBO tévésorozatot készített a borzongatás nagymesterének tavalyi bestseller regényéből, A kívülállóból (ami már magyar fordításban is kapható), Ben Mendelsohn és Jason Bateman főszereplésével. Íme az előzetes:

Ahogy a fenti jelenetekből is látható, a sorozat izgalmas keveréke lesz a kriminek és a horrornak, no meg persze tele lesz Stephen King olyan jól ismert toposzaival, mint az isten háta mögötti amerikai kisváros, a titokzatos bűnügy, a furcsa dolgokat látó gyerek és hasonlók. A történet főszereplője egy Ralph Anderson nevű rendőr (őt alakítja a zsivány egyes főgonosza, Ben Mendelhson), aki egy 11 éves fiú brutális meggyilkolása ügyében nyomoz. A bűneset elég szövevényes, mert az első számú gyanúsított egy köztiszteletben álló gimnáziumi irodalomtanár, aki ráadásul a helyi gyerek baseballcsapat edzője is (az ő szerepét a főleg vígjátékokból ismert Jason Bateman kapta meg).

A nyomozó letartóztatja az edzőt, méghozzá a lehető legmegalázóbb módon: a csapat számára kulcsfontosságú meccs közben, a szurkolósereg szeme láttára. Anderson indulata érthető, az ő kamasz fia is ebben a gyerekcsapatban ütögette anno a labdákat. A tanárnak azonban kikezdhetetlen alibije van. Szemtanúk, ujjlenyomatok, sőt DNS-minta igazolják, hogy a gyilkosság idején egy másik, távoli városban tartózkodott. Anderson nyomozónak segítőtársaival együtt választ kell találniuk a kérdésre: hogyan lehet ugyanaz az ember egyszerre két helyen? A rejtély megoldásához Anderson kénytelen segítséget kérni egy rendőr hölgyismerősétől, a szintén magánnyomozóként dolgozó Holly Gibney-től, aki a Mr. Mercedes, az Aki kapja, marja és az Agykontroll című King-regényekben is szerepelt már (őt a sorozatban Cynthia Erivo alakítja). Premier: január 12-én az HBO-n. (via Geektyrant)