Filmek szerda estére

A holokauszt nemzetközi emléknapján a Sophie választását és a Saul fiát is levetítik a tévében.

A Wall Street farkasa - Mozi+, január 27. szerda, 21h

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés, ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

Gyilkosság a Fehér Házban - AMC, január 27. szerda, 21h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Desperado - Filmcafe, január 27. szerda, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Csillagközi invázió - Film+, január 27. szerda, 21h

Johnny Rico diplomája megszerzése után büszkén lép be a hadseregbe. A harmadik évezredben az Egyesült Földi Állam állampolgárságot nyújt a bátraknak. A hazafiasságnál azonban a szerelem többet nyom a latban: Johnny csak imponálni akar régi szerelmének, Carmennek, aki pilótának készül. A kiképzőtáborban a teljesítménye kiváló, de egy tragikus baleset miatt ki akar lépni. Az emberiséget fenyegető háború a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen azonban jobb belátásra bírja. A kilátástalan küzdelemben elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének is bebizonyítsa helytállását.

 

Sophie választása - Duna Tv, január 27. szerda, 22.20h

Girnyó, a fiatal délvidéki amerikai író nem sokkal a második világháború után Brooklynban megismerkedik a zsidó származású lengyel bevándorolttal, Sophie-val és Nathannal, a lány szerelmével. Sophie túlélte ugyan a koncentrációs tábor borzalmait, de kiderül, hogy mindkét gyermekét elveszítette. Nathan, az alkoholista szívszerelme ugyancsak megtört lelkű, érzékeny ember. Sophie múltját homály fedi, csak apránként képes beszélni róla új barátjának: nem tud szembesülni múltbéli életével és tetteivel. Gyötrő bűntudata ismét választás elé állítja, és Sophie választ... William Styron nagyívű regényének míves feldolgozása a holocaust-túlélők soha be nem gyógyuló lelki sebeiről. lan J. Pakula filmjét öt kategóriában jelölték Oscar-díjra, s a női főszereplő, Meryl Streep méltán nyerte el a filmben nyújtott kiemelkedő színészi alakításáért a szobrocskát.

 

Svindlerek - Filmbox Plus, január 27. szerda, 22.30h

Csábítás, árulás, gyilkosság. Roy és Myra ügyességből, szélhámosságból, illegális ügyletekből próbál megélni. Ekkor bukkan fel Roy "régi motoros" anyja, és furcsa rivalizálás alakul ki a két nő között. A pénz és a szerelem végzetes játékából csak egy valaki kerülhet ki élve... Vajon ki nevet a végén?

 

Saul fia - Paramount Network, január 27. szerda, 23.20h

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt. A sonderesek közül nagyon kevesen élték túl a háborút. 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.