Ezt a James Bondot már a plakátja miatt érdemes megnézni!

A csütörtöki tévéajánlóban ezen felül szerepel minden idők egyik legjobb háborús filmje, a Ryan közlegény megmentése, és egy nagyszerű német dráma, A hullám.

James Bond: Tűzgolyó - Moziverzum, április 9. csütörtök, 18.45h

Ian Fleming könyve alapján! Az alvilági szuper-bűnözőket tömörítő szervezet, a S.P.E.C.T.R.E. ismét egy világbékét fenyegető ördögi tervet eszelt ki. Elrabolják a NATO egyik atomrakétákkal felszerelt gépét és a bombákat az óceán mélyén rejtik el. Azzal fenyegetőznek, hogy felrobbantják őket, ha nem kapnak a nagyhatalmaktól százmillió font váltságdíjat. A nagyszabású terv ötlete a gátlástalan Emilio Largo fejéből pattant ki. Largo titkos főhadiszállása valahol a Bahamákon található _ onnan irányítja az akciót. A 007-es ügynöknek nincs könnyű dolga: nemcsak a szárazföldön és a levegőben, de ezúttal a tenger mélyén is meg kell küzdenie a S.P.E.C.T.R.E. gyilkos zsoldosaival és a cápákkal. Largo ugyanis előszeretettel eteti kedvenc háziállatait az ellenségeivel...

 

Kedves John! - Filmcafe, április 9. csütörtök, 18.55h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

 

King Kong - AMC, április 9. csütörtök, 21h

A vállalkozó szellemű és kalandvágyó rendező, Carl Denham lelép a stúdiója vezetői elől, akik azzal fenyegetik, hogy nem adnak pénzt legújabb filmje befejezéshez. Carl gőzösre száll csapatával és az alkalmi főszereplőjével, Ann Darrow, állástalan színésznővel. Szingapúr helyett azonban Denham a misztikus, legendákkal övezett Koponya-szigeten akar forgatni. Denham azonban az újdonsült sztárjával, a kelletlen forgatókönyvírójával, valamint stábjával olyan kalandba keveredik az eldugott szigeten, amelyet a legmerészebb álmaikban sem tudtak elképzelni.

 

Ryan közlegény megmentése - Paramount Channel, április 9. csütörtök, 21h

A Steven Spielberg rendezte film a második világháború partraszállásának erőteljes, realisztikus képmása és annak következményei. A történet egy bevezetővel kezdődik, amelyben egy veterán katona a családjával látogat el az amerikai temetőbe Normandiában. Egy visszaemlékezéssel megjelenik John Miller százados (Tom Hanks) katonáival, amikor 1944. június 6-án Omaha Beachre érnek, ahol a németek tüzérségi egységeivel találják szembe magukat. Az amerikai katonákra mért csapást a film egy feledhetetlen 24 perces jelenet keretein belül ábrázolja a film. Miller emberei addig törnek előre, míg egy lövészárokba érnek. A holttestekkel tarkított tengerparton az egyik hulla hátizsákján a "Ryan" név áll. Miután a hadsereg vezérkari főnöke, George C. Marshall (Harve Presnell) megtudja, hogy ugyanazon Ryan család három katonája is meghalt egy héten belül, parancsot ad az életben maradt James Ryan közlegény (Matt Damon) megtalálására és hazaszállítására az Egyesült Államokba. A feladatot Miller kapitány kapja, aki Upham tizedest (Jeremy Davis) _ aki nyelvben jártasabb, mint a harcmezőkön _ választja csapatába, amely Horvath őrmesterből (Tom Sizemore), Mellish közlegényből (Adam Goldberg), Wade felcserből (Giovanni Ribisi), a brooklyni Reibenből (Edward Burns), az olasz-amerikai Caparzoból (Vin Diesel), és a hívő Jacksonból (Barry Pepper) tevődik össze. Az összetartó csapat, akik már dolgoztak együtt Olaszországban és Észak-Afrikában, elindul küldetésükre a nácikkal tarkított területeken. Miután egy lebombázott faluban elveszítik egyik emberüket, néhányan megkérdőjelezik, érdemes-e több életet áldozni azért, hogy egy katonáét megmentsék. A film történésze Stephen E. Ambrose, az incidens pedig valódi történeten alapul, amelyet Ambrose a D-Nap: 1944. június 6 című bestsellerében írt le.

 

Hidalgo - A tűz óceánja - Sony Movie Channel, április 9. csütörtök, 21h

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst _ első amerikaiként _ meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő "A tűz óceánja" elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

 

A hullám - Filmbox Extra HD, április 9. csütörtök, 21h

Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát _ csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben. És mindenki részt vesz. A diákok szokatlanul motiváltak. Azonban ami első pillantásra új kezdetnek, újfajta szolidaritásnak és egyenlőségnek tűnik, szédületes gyorsasággal riasztó jelenségeket hoz felszínre. Wenger manipulációja lendületet kap, és őt magát is elsodorja. A csoport nyomást gyakorol a kívülállókra, egyes csoporttagok erőszakossá válnak, és van, akinek teljesen átalakul a személyisége. A kritikus hangokat elfojtják, az önként vállalt konformizmus diadalmaskodik. A Hullám _ így nevezi magát a mozgalom _ tagjai szeretnék átvenni az uralmat az iskola, sőt az egész város felett. Egyszóval: Wenger kísérlete ""kiválóan"" sikerül. És a tanár túlságosan későn parancsol megállj!-t. Megvalósul a fordított pedagógiai rémálom: mindenki engedelmeskedik!

 

Már megint bérgyilkos a szomszédom - Filmcafe, április 9. csütörtök, 21h

Jimmy Tudesky (Bruce Willis), a visszavonult bérgyilkos élvezi a nyugodt hétköznapokat mexikói tengerparti házikójában. Hála egykori szomszédja, Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) hamisított fogorvosi feljegyzéseinek, Tulipán meghalt a világ számára, és így sikerült átejteni fő ellensége, Gogolák bandáját. Tulipán most takarít, kertészkedik és főz. Mindezeknek felesége, Jill (Amanda Peet) nem örül. Hirtelen megjelenik Oz, és lélekszakadva meséli, hogy a Gogolák banda elrabolta a feleségét. Jimmy hallani sem akar az egészről, ez már nem az ő ügye. Ám Oz nyomában felbukkan a frissen szabadlábra helyezett bandavezér, Gogolák László (Kevin Pollak) és verőlegényei, akik Los Angelestől követték a gyanútlan Ozt.

 

A Wall Street farkasa - SuperTV2, április 9. csütörtök, 22.20h

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult. Mert minél nagyobb volt a kísértés, ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal, de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

 

Hét nővér - Film+, április 9. csütörtök, 23.30h

A túlnépesedést megakadályozásáért a világ kormányai bevezetik a csak egy gyerek törvényt, amelynek értelmében egy családban csak egy gyermek születhet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérei napi tennivalóját szem előtt tartva. Egy nap azonban egyikük nem tér haza, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a többiekre nézve.

 

Hideg nyomon - Paramount Channel, április 9. csütörtök, 00.40h

Amikor a 4 éves Amanda McCready eltűnik otthonról és a rendőrség erőfeszítései eredménytelenek maradnak, a kislány nagynénje, Beatrice McCready felbérel két magándetektívet, Patrick Kenzie-t és Angie Gennarót. A detektívek ugyan beismerik, hogy nagyon kevés a tapasztalatuk a hasonló ügyek terén, a család mégis őket választja, mert nem hvatásos rendőrök és ismerik a zűrös környéket, ahol a család él. Az események előrehaladtával Kenzi-nek és Gennarónak drogdílerekkel, bandákkal és pedofilokkal kell szembenéznie. Mikor végre megoldhatnák az ügyet, olyan erkölcsi dilemmával szembesülnek, ami tönkreteheti a kapcsolatukat.