Ezekkel a filmekkel pihend ki a hétfőt!

Eleged van már ebből a napból? Semmi gond, ülj le a tévé elé, kapcsold be, te meg kapcsolj ki!

Nincs bocsánat - Sony Movie Cahnnel, május 17. hétfő, 18.20h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, május 17. hétfő, 19.30h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

Nászfrász - Viasat3, május 17. hétfő, 21h

Frank tiszteletes sajátos nézeteket vall a válásról. Szerinte a válások legfőbb oka a házasság. Ha kevesebb lenne a nász, kevesebb lenne a válás is. Ennek érdekében még az esküvő előtt igyekszik összeugrasztani a párokat, a jegyesek oktatása nála felér egy katonai kiképzéssel. Olyan feladatok várnak a résztvevőkre, mint bekötött szemmel való száguldozás Chicago belvárosában, két nyáladzó, bömbölő robotbabáról való gondoskodás, sőt, szerepel benne a szexről való lemondás is. És ez csak ízelítő mindabból, amire Frank tiszteletes kötelezi a házasulandókat az "igen" kimondása előtt.

 

A mag - Paramount Network, május 17. hétfő, 21h

Dr. Josh Keyes (Aaron Eckhart) megbízást kap Purcell tábornoktól, hogy nyomozzon egy rejtélyes haláleset-sorozat fizikai magyarázata érdekében. A geofizikus és kollégája Dr. Leveque (Tchéky Karyo) rájönnek, hogy egy ismeretlen erő megállította a Föld magjának forgását. A bolygó mágneses mezeje rohamosan csökken, a légkör szó szerint szétesik a rétegek mentén, és ez katasztrofális következményekkel jár.San Francisco jelképe, a Golden Gate leszakad, ahogy Rómában összedől a turistákkal zsúfolt Colosseum is. Dr. Keyes három hónapra jósolja a földi élet visszavonhatatlan pusztulását. A válság megoldásához össze kell fognia szakmai ellenségével, az önző Zimsky professzorral is (Stanley Tucci), aki váratlanul felajánlja segítségét és egy jó tippet is ad. A Utah-állambéli sóstavak környékén visszavontultan élő Dr. Ed "Braz" Brazzleton (Delroy Lindo) szállítja a hihetetlen megoldást. A rohamszerű előkészületek után Dr. Keyes a világ legtehetségesebb tudósainak csapatával egy szupertitkos földalatti, ultraszonikus kőzettörő jármű segítségével alászáll a Föld magjába. A "terranauták"-hoz csatlakozik két NASA űrhajós is: Rebecca "Beck" Childs hadnagy (Hilary Swank) és Iverson főhadnagy (Bruce Greenwood) Az utóbbi vezetésével vág neki a hat fős csapat a nagy kalandnak. Feladatuk: felrobbantani egy szerkezetet, amely újra beindítja a magot, és így megmentheti a Földet a végső pusztulástól."Az egyetlen kiút: befelé!" A tudományos-fantasztikus irodalom egyik régen dédelgetett témája a Föld közepébe való utazás lehetősége. Amikor nem sikerül a csillagok messzesége felé tekinteni és az űrutazás olykor utópiának tűnik, akkor a földhözragadt témák, a Föld bolygó életének sorsa és az emberi történetek kerülnek előtérbe. Emlékezzünk csak: a Csillagok háborúja sorozat keltette hollywoodi sikerszéria egyszercsak megtorpant, amikor indítás után felrobbant hét űrhajóssal a fedélzetén az amerikai űrsikló. Az örökké népszerű akciófilmek mellett az esetlen emberi történetek kerültek előtérbe (A Halászkirály legendája, Forrest Gump, Rain Man és társai). A tudomány elbizonytalanodásával a Föld sorsa iránt aggódó sci-fi irodalom az utóbbi pár évben ismét megerősödött.

 

Torrente 2. - A Marbella küldetés - Film Mánia, május 17. hétfő, 21h

Kedvenc mocskos álfelügyelőnk, a Törvény balkeze visszatért... Torrente (Santiago Segura), miután felélte ebül szerzett összes pénzét a kaszinókban, a csodálatos Marbellára költözik és újra magánnyomozónak áll. Abban bízik, hogy oda még nem jutott el a híre. Társa, a kábítószeres Cuco (Gabino Diego) segítségével hamarosan egy terrorista összeesküvés nyomára bukkan: az elvetemült Spinelli (José Luis Moreno) két rakétát akar a tengerparti városra kilőni. Torrentének maradék eszét és erejét össze kell szednie ahhoz, hogy túljárjon a furfangos Spinelli eszén és Spanyolország leghősiesebb zsaruja lehessen.

 

Chappie - Sony Movie Channel, május 17. hétfő, 21h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

Párizs császára - SuperTV2, május 17. hétfő, 23.25h

Napóleon uralkodásának idején François Vidocq többször is sikeresen megszökött az ország leghírhedtebb börtönéből, ezzel legendás hírnévre tett szert. Utolsó látványos szökését követően egyszerű kereskedőként próbál láthatatlanná válni. Múltjától azonban nem szabadulhat: volt fegyenctársa hamisan vádolja meg gyilkossággal. Ártatlanságát bizonyítandó egyezséget köt a rendőrséggel. Szabadságáért cserébe pedig vállalja, hogy levadássza Párizs szélhámosait és gyilkosait.