Ezeket a filmeket nézd szerdán a tévében!

Vannak itt olyan régebbi vígjátékok, amik elé jól esik leülni.

Sziki-szökevény - AMC, július 28. szerda, 19.15h

A jóképű és világhírű hegedűművész, Ryan Harrison fantasztikus karrierje csúcsán van, amikor rövid, ám szenvedélyes viszonyba keveredik a felső tízezerből származó csábító démonnal, Lauren Goodhue-val. Mrs. Goodhue bűnbakként akarja felhasználni gazdag férjének meggyilkolásában, aki viszont felfedezte, hogy az asszony merényletet akar elkövetni az ENSZ főtitkára ellen. A kifinomult művész hamarosan üldözötté változik, olyasvalakivé, akit ártatlanul megvádolnak.

 

A híd túl messze van - Film Mánia, július 28. szerda, 20h

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint többezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot.

 

Veszett vad - AMC, július 28. szerda, 21h

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

 

Kínzó közelség - Filmcafe, július 28. szerda, 21h

Boldogan él a fiatal házaspár, a fehér férfi és fekete bőrű kedvese. Örömük teljes, hiszen végre beköltözhetnek álmaik otthonába, a Los Angeles-i házukba. Chris és Lisa Mattson boldogsága azonban mégsem felhőtlen, hiszen rájuk száll a gyermekét egyedül nevelő, rasszista rendőrtiszt. Abel Turner ugyanis elítéli a feketék és fehérek közötti kapcsolatokat. Ráadásul önjelölt polgárőrként uraskodik a környéken, a túlzásba vitt óvintézkedései bosszantják az új lakókat. Amikor a folyamatos zaklatás elviselhetetlenné válik, megpróbálnak visszavágni. A zsaru erre bepöccen és a csatározás csúnyán elfajul.

 

Másnaposok 2. - Film+, július 28. szerda, 21h

Mindenki tudja, hogy Alant (Zach Galifianakis) legénybúcsúba meghívni őrültség. Hiába Phil (Bradley Cooper) figyelmeztetése, a házasodni készülő Stu (Ed Helms) képtelen nemet mondani a könyörgésre. Szerinte ugyanis csekély az esélye annak, hogy megint minden balul sül el, különösen Thaiföldön. Csakhogy a menyasszony 16 éves zseni öccsét is a nyakukba varrják, akiben Alan halálos riválist lát, és ismét a tettek mezejére lép. Másnap reggel Bangkokban találják magukat az eltűnt tini levágott ujjával.

 

Amerikai pite - Paramount Network, július 28. szerda, 21h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jótanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos fokmérője.

 

Trancsírák - Moziverzum, július 28. szerda, 21h

Tucker és Dale gyerekkoruk óta barátok. Éppen Dale frissen vásárolt hegyi nyaralójához tartanak, mikor összefutnak egy csapat nagyképű és sznob egyetemista fiatallal. A srácok véletlenül ugyanoda tartanak, ahová ők: a Dale viskójához közeli tó partján táboroznak. Első este az egyetemisták egyike veszélybe kerül, Tuckerék segítenek rajta. Az előítéletekkel teli csapat úgy gondolja, Tuckerék elrabolták a lányt, s ijedtükben meglepően szélsőséges és önpusztító módokon sietnek segítségére.

 

A kegyelem - Duna Tv, július 28. szerda, 21.30h

1968-ban Donald Crowhurst angol üzletembert Sir Francis Chichester sikere arra ösztönzi, hogy egyedül vegyen részt a Golden Globe Race kikötés nélküli, világkörüli szólóvitorlás versenyén. Noha csak amatőr hajós, Crowhurst úgy véli, hogy a technológia és a képességei lehetővé teszik számára, hogy sikeres legyen, ezáltal anyagi biztonságot biztosíthatna feleségének és kisgyermekeinek. A költségek növekedésével fő szponzora, Stanley Best nem akar többet erre áldozni, ezért Crowhurst kénytelen váltókat aláírni, veszélyeztetve otthonát. A média is hasznot húzna a sikergyanús sztoriból. Crowhurstnak teljesítenie kell a versenyt, vagy elveszít mindent, amit számára fontos. A film megtörtént eseményen alapul.

 

Ne hagyd magad, Bill! - Filmcafe, július 28. szerda, 23.05h

Billnek (Aaron Eckhart) elege van a munkájából, a feleségét in flagranti éri egy helyi hírszerkesztővel az ágyban, ezért aztán nincs a legjobb passzban. Az élet azonban hamarosan kárpótolja eddigi szenvedéséért, bármilyen furcsa, egy problémás tinédzser (Elizabeth Banks) és egy ármányos eladónő, Lucy (Jessica Alba) lesz az ír lelki sebeire.

 

Gyilkos szerelem - Film Mánia, július 28. szerda, 23.25h

Martha Beck és Ray Fernandez az 1940-es évek végén Amerikában garázdálkodtak _ a magányos szívek gyilkosainak tartották magukat. Az ő életüket és halálukat dolgozza fel ez a film. Ray apróhirdetéseket ad fel, latin szeretőnek álcázva magát, s az így elcsábított gazdag, magányos nőket kirabolja, majd meggyilkolja. Marthába pedig első látásra beleszeret, így közösen folytatják tovább. Martha Ray testvérének adja ki magát, így a férfi még több nőt hálóz be, és öl meg brutális kegyetlenséggel. Két nyomozó azonban a páros után ered, de sokáig nem találnak bizonyítékot, mert a bűnözők nem hagynak holttesteket maguk után.

 

Túszdráma - Mozi+, július 28. szerda, 23.55h

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszmentő akció után Jeff Talley (Bruce Willis), a Los Angeles-i rendőrség szakértője egy csendes kisváros rendőrfőnökeként folytatja pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban három rablásra készülő tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találja magát. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézik elő, amivel az életében soha többé nem akart szembenézni.