Ezeket a filmeket nézd kedden a tévében!

Nagyon érződik az uborkaszezon, de mi mindent megtettünk a tartalmas lista összeállításáért.

A Csodacsapat - Duna Tv, június 22. kedd, 18h

Patrick Orbera ünnepelt futballsztár _ volt.A sikeres pályán töltött éveket a kezdetekben még eredményes edzői karrier követte, de napjainkra lecsúszott, alkohol- és drogfüggő kezelhetetlen lumpenné lett. Tarthatatlan életvitele, és egy élő tévé műsorban elkövetett tettlegessége következtében kislányától is eltiltja a bíróság. A bírónő a jó útra térés reményében egy Bretagne partjainál található kis szigetre "száműzi", ahol egy kilátástalan sorsú közösség küzd a tisztességtelen ingatlan befektetőkkel a halfeldolgozó üzemük bezárása ellen. Utolsó reményük a konzervgyár futballcsapata, amely egy véletlen folytán még versenyben van a nemzeti kupáért folyó küzdelemben. Ha további három mérkőzésüket megnyerik, megmenthetik a szigetlakók egyetlen bevételi forrását, a halfeldolgozót. A helyi halászokból álló hobbi csapat esélytelen a további küzdelmekben, csak a csoda segíthet rajtuk. Orbera, a saját és a szigetlakók nehéz helyzetét átérezve egy hirtelen ötlettől vezérelve elszánja magát: az utolsó nagy lehetőséget megragadva egykori pályatársait, játékosait összeverbuválja a nemes cél érdekében.A "csodacsapat" tagjainak mindegyike már régen eltávolodott a futball világától. Mindenkinek különböző testi, lelki bajai vannak; a foci az, ami a legkevésbé érdekli őket. Az egykori klasszisok, akik egymással sem jönnek ki, egy ideálisnak közel sem mondható környezetben, számos kacagtató kalandon keresztül csiszolódnak csapattá a helyi halászokkal.

 

Kivonat - Film Mánia, június 22. kedd, 18.10h

Joel egy kis üzem tulajdonosa. A férfi rossz passzban van, egymást érik a személyes és a szakmai problémák. Először a gép meghibásodása következtében az egyik alkalmazottja balesetet szenved. A sérült perrel fenyegetőzik, ami a cég helyzetét veszélyezteti. Joel magánélete is zűrösen alakul, miután némi drog hatása alatt elfogadta csapos barátja ajánlatát, hogy tegye próbára a felesége hűségét. Nos, úgy tűnik, hogy az általa felbérelt dzsigoló sikerrel járt. Végül ott van az új alkalmazott, Cindy, aki valójában meg akarja fejni a vállalatot. Joel megkísérli megmenteni a cégét és a házasságát.

 

Machete - AMC, június 22. kedd, 21h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Julie & Julia - Két nő, egy recept - Viasat3, június 22. kedd, 21h

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Julie Powell regényéből.

 

Rendes fickók - SuperTV2, június 22. kedd, 22.40h

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Jackson Healy _ Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Holland March _ Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő (Kim Basinger) kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

 

A titkos ablak - AXN, június 22. kedd, 22.50h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Kalandtúra - Filmcafe, június 22. kedd, 22.50h

Ray Keene (John Cusack), az özvegyen maradt tornatanár, szeretné helyreállítani a felesége halála óta megromlott kapcsolatát kamaszfiával, Chris-szel (Jamie Anderson). Kettesben embert próbáló, többnapos túrára indulnak a vadonba. Útjuk azonban keresztezi egy veszedelmes bűnözőét, Frank Carden-ét (Morgan Freeman), aki éppen úton volt, hogy legutóbbi szerződése értelmében meggyilkoljon egy fontos embert, ám az FBI sikerrel lekapcsolta. A bérgyilkos emberei azonban közbelépnek, és a foglyot szállító autó a folyóba zuhan. Ray segít kimenteni a megbilincselt gyilkost, de feltett szándéka, hogy az igazságszolgáltatás kezébe adja.

 

Szellemirtók 2. - Viasat3, június 22. kedd, 23.45h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.