Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha az orrodat sincs kedved kidugni a lakásból.

Éjszaka a múzeumban - Moziverzum, június 11. vasárnap, 10.20h

Miután megint felsül az új zseniális ötletével Larry, a nagy álmodozó, kénytelen éppen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka azonban elképesztő élményben van része: rémülten látja, hogy a múzeumban elszabadul a pokol, amikor az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. Ráadásul a zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám a lehetőség, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza erejét. Larry ugyanis harcot indít a múzeum megmentéséért...

 

Egri csillagok - Mozi+, június 11. vasárnap, 11.25h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

A nagy zsozsó - Film+, június 11. vasárnap, 12h

Jack (Owen Wilson), a Hawaii-on éldegélő, önelégült selyemfiú békés életét egy lélegzetelállítóan gyönyörű nő, Nancy Hayes (Sara Foster) forgatja fel egy szép napon. A laza szörfös, aki naphosszat csak a hasát süttette eddig, és piti lopásokkal segítette át magát egyik napról a másikra, élete nagy bulijához érkezik. A titokzatos nő terve roppant egyszerű: egy zsák pénzt szerezhetnek, ha Jack most az egyszer szót fogad és megcsinálja, amire kéri.

 

A majmok bolygója II. - AMC, június 11. vasárnap, 12.15h

Brent hadnagy űrhajójával kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen és kietlen bolygón. Legnagyobb megdöbbenésére egy titokzatos és gyönyörű lovas amazon jelenik meg a roncsnál. Még nagyobb lesz a megdöbbenése, amikor a lány nyakában felfedezi elveszett bajtársa, Taylor százados dögcéduláját. Kézzel-lábbal magyarázva ráveszi a nőt, hogy vezesse el barátjához.

 

A nagy vakáció - Film Mánia, június 11. vasárnap, 12.15h

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

 

Matilda, a kiskorú boszorkány - RTL HÁROM, június 11. vasárnap, 12.20h

A kis Matilda (Mara Wilson) már három évesen rájön, hogy nem a megfelelő családba született. Apja, Mr. Wormwood (Danny DeVito) rendkívül csalódott, amiért a kislány könyveket olvas ahelyett, hogy csatlakozna a család primitív és szélhámos életmódjához, ezért átnevelésre elküldi a rettegett bentlakásos nevelőintézetbe. Bár az intézmény igazgatónője rettegésben tartja a gyerekeket, Matilda mégis boldog. Ugyanis természetfeletti képességével és szeretett tanárnője, Ms. Honey segítségével túljár az igazgatónő eszén, és végül sikerül szerető családra lelnie.

 

Álmomban már láttalak - Paramount Network, június 11. vasárnap, 12.40h

Marisa Ventura gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon aztán a világ a feje tetejére áll _ Marisa találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, aki a hotelban száll meg és összetéveszti őt egy vagyonos társasági hölggyel. Chris halálosan beleszeret a lányba, aki nem meri felfedni előtte a tényt, hogy ő "csak" egy egyszerű szobalány...

 

Balhé Bronxban - RTL, június 11. vasárnap, 13.40h

A főszerepben Jackie Chan, az élő legenda, akit dublőr nélkül végrehajtott akciói és eredeti humora tesz egyedi akcióhőssé! Ha egy hongkongi turista New Yorkba érkezik a nagybátyja esküvőjére, az általában egy kis lazítást, városnézést és a család boltjában való besegítést jelent. Nem egészen ugyanez a helyzet, ha az illető Dél-Bronxba keveredett! Keung (Jackie Chan) látszólag ártalmatlan turista, aki egy motoros banda és a maffia közt dúló háborúba cseppenve mutatja meg ellenfeleinek, milyen is az igazi "csihipuhi" hongkongi módra…

 

Légcsavar - Filmcafe, június 11. vasárnap, 13.50h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje öngyilkos lett. A megrendült asszony a hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, kétségbeesett lépésre szánja el magát: átveszi az irányítást az általa tervezett repülőgépen.

 

Szuperhekus kutyabőrben - TV2, június 11. vasárnap, 14.10h

Megölnek egy San Diegó-i nyomozót, aki nagyszabású bűnügyben nyomoz. Munkáját Jack Wilder nyomozó veszi át, s az üggyel együtt meghalt barátja leghűbb segítőjét, a kutyáját is örökli. A két kopó remekül kiegészíti egymást: az egyik erős mint a bivaly, gyors mint a villám, a másik pedig megbízható és szuperintelligens. Persze mi sem természetesebb, hogy az utóbbinak van négy lába.

 

A csúnya lány - Duna Tv, június 11. vasárnap, 14.10h

Bogdán Artúr felesége válni akar, mert rajtakapta a férjét, amikor az megpróbálta megcsókolni egyik alkalmazottjukat, Pál Évát. Bogdán úr ügyvédje, dr. Halmi megakadályozza a házasság felbontását, a lányra hárítva a "felelősséget". Ugyanakkor megtetszik neki a lány, és randevúra hívja. Éva ördögi bosszút forral, csinos nőként randevúzgat Halmival, és csúnya lányként beáll hozzá titkárnőnek. El lehet képzelni, hogy mennyi bonyodalom adódik hamarosan mindebből…

 

Nanny McPhee – A varázsdada - SuperTV2, június 11. vasárnap, 14.50h

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen egy boszorkány. Nanny McPhee egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Majd minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

 

Szeka-túra - Paramount Network, június 11. vasárnap, 14.55h

A feltaláló Andy Brewster az új találmánya eladása kapcsán hosszú utazásra indul. Ehhez nyolc nap alatt háromezer mérföldet kell megtennie. A férfi meghívja az édesanyját, Joyce-t az egész országot átszelő utazásra. Az út nem éppen zökkenőmentes, különféle kalandokon mennek keresztül, melyek során rájönnek, hogy több a közös bennük, mint gondolnák. Hamarosan kiderül, hogy Andy nem minden hátsó szándék nélkül hívta meg az édesanyját erre az útra.

 

A pók hálójában - Viasat3, június 11. vasárnap, 15.05h

Alex Cross nyomozó, bűnügyi pszichológus és népszerű szakíró visszavonul, miután társa meghal egy balul sikerült akcióban. Ám egy nap talál valamit a postaládájában, ami arra kényszeríti, hogy felvegye a kesztyűt egy briliáns és veszélyes bűnözővel szemben. Gary Soneji a maximális biztonsági berendezésekkel őrzött magániskolából rabolja el egy amerikai diplomata kislányát, és ő maga dobja a bizonyítékot Cross postaládájába. Ám célja csak látszólag a váltságdíj _ valójában be szeretné írni nevét a kriminalisztika történetébe: azt szeretné, ha Cross róla és az évszázad bűnügyéről írná a következő könyvét. A ragyogó elméjű gyermekrabló egy pók türelmével és gondosságával szőtte akciójának mindent behálózó szálait. És elkezdődik a halálos macska-egér játék, miközben az idő egyre fogy...

 

Pokémon – Pikachu, a detektív - RTL, június 11. vasárnap, 15.40h

Tim (Justice Smith) világában, amelyben emberek és pokémonok együtt élnek, nem lehet megúszni a kalandot. A legendás zsaru fia nem bánja, hogy nem lett rendőr, mint az apja, de mindig is szeretett volna Pokémon-edző lenni. Amikor Tim apja nyomtalanul eltűnik, egy apró lény állít be, aki azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó, sőt legyőzhetetlen hős. A kicsi, sárga, villámfarkú Pikachu be akarja bizonyítani, hogy milyen nagyszerű detektív, ám amikor egy véletlen miatt a pokémonok megvadulnak, Timnek és a kis pokémonnak össze kell fognia, hogy megállítsák a katasztrófát.

 

Libabőr - Cool, június 11. vasárnap, 16h

Zach (Dylan Minnette) édesanyjával új városba költözik, szomszédjuk a Libabőr sorozat híres írója, R. L. Stine (Jack Black) lesz. A srác összebarátkozik R. L. Stine lányával, és a segítségével beszökik az író dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. Zach viszont véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fogniuk, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók, mielőtt túl késő lesz.

 

Szex és New York - RTL KETTŐ, június 11. vasárnap, 16h

Carrie (Sarah Jessica Parker) boldogan él Biggel, már az esküvő is ki van tűzve. Ám a nagy napon Carrie egyedül marad az oltár előtt, 200 ember szeme láttára. Barátnői, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) a végső összeomlás elkerülése érdekében elcipelik Mexikóba, hogy ott aztán visszarázzák bele az életet. A négy rámenős, nagyszájú, nagyvárosi barátnő alaposan felkavarja a közéletet, a divatvilágot és a férfiak érzéseit.

 

Taxi 2. - TV2, június 11. vasárnap, 16.10h

Émilien (Frédéric Diefenthal), a kétballábas rendőr végre megszerzi a jogosítványt, Daniel (Samy Naceri), a turbómeghajtású taxis pedig szép barátnőjével randizik. Ám az események elszabadulnak, amikor a városba látogat a japán védelmi miniszter, akit elrabol négy rejtélyes nindzsa. A miniszternek nyoma sincs, ahol pedig a rendőrség tehetetlen, csupán egy megoldás van: a taxis, aki utálja a zsarukat, de barátjáért a gázba tapos, frontálisan megütközik a nindzsákkal, és megmenti a franciák becsületét. Hamarosan fékezhetetlen banditák és csúcsra pörgő ellenfeleik üldözik egymást Marseille kanyargó sikátoraiban...

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - AMC, június 11. vasárnap, 17.50h

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt.

 

A doboz - Film Mánia, június 11. vasárnap, 17.50h

Arthur az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnöke, a felesége, Norma irodalomtanár. A házaspár a középosztálybeliek átlagos életét éli a múlt század hetvenes éveiben. Az anyagi helyzetük váratlanul megrendül, amikor mindkettőjüknek munkahelyi problémái támadnak. Másnap egy dobozt találnak a küszöbön. Azután felbukkan a kézbesítő is, aki elmondja, hogy megváltoztathatják az életüket. Egy napjuk van arra, hogy eldöntsék, megnyomják-e a dobozon lévő gombot. Ha megteszik, meghal egy általuk nem ismert ember, ők pedig egymillió dollárt kapnak.