Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha egy maratoni tévézést tervezel, fusd át listánkat!

Séta a múltba - Filmcafe, május 28. vasárnap, 8.55h

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló _ nem túl menő _ cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

 

A zűr bajjal jár - TV2, május 28. vasárnap, 10.15h

Peter Brackett (Nick Nolte) tapasztalt és sikeres újságíró. Élő legendaként nem nagyon töri magát, hogy piti ügyek után rohangáljon. A lap főszerkesztője azonban egy kicsit túlzásnak tartja, hogy hősünk egyszer már megjelent írásainak felújított változataival tölti meg állandó rovatát. Egy nap a főszerkesztő úgy dönt, megleckézteti a kissé öntelt újságírót, és gyakornokoknak való munkát bíz rá: egy vonatbalesetről kell tudósítania. Sabrina Peterson (Julia Roberts), a konkurens lap újoncaként érkezik a szerencsétlenség helyszínére. Soha nem vallaná be nyíltan, de legnagyobb példaképe Brackett, ami viszont nem gátolja meg abban, hogy szabályosan lenyúlja a sztorit a férfi orra elől. Az ügy azonban bonyolultabb, mint elsőre látszik, így a rivális újságíróknak egyesíteniük kell az erőiket.

 

Idegroncs derbi - Film+, május 28. vasárnap, 10.30h

Két férfi élete és szakmai karrierje legfontosabb napján: az egyik üzletember, a másik útonálló. Az, hogy találkoznak, sőt muszáj egy teljes napot egy autóban tölteniük, mindkettejük számára katasztrófa. Az üzletember fontos tárgyalása előtt kénytelen saját és a szomszédja összes nyamvadt csemetéjét elfuvarozni az iskolába. A rabló pedig egy sikertelen bankrablás helyszínéről menekülve éppen az ő kocsijukba ugrik be túszokat szedni. Az még hagyján, hogy nyomában a rendőrség, de most a háta mögött, a hátsó ülésen még öt elviselhetetlen takonypóc is terpeszkedik.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - Paramount Network, május 28. vasárnap, 11.55h

Az igaz történeten alapuló filmben a Boston Globe munkatársai egy helyi pap szőnyeg alá söpört gyerekmolesztálási ügyében nyomoznak, ami alapjaiban rengeti meg a katolikus egyházat.

 

Űrdongó - Moziverzum, május 28. vasárnap, 12.25h

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár...

 

A rózsaszín párduc - TV2, május 28. vasárnap, 12.55h

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben végeznek a francia focicsapat edzőjével, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a Rózsaszín Párduc. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő (Steve Martin) kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert (Jean Reno) Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. A gyanúsítottak sora hosszú, az edző volt barátnőjétől (Beyoncé Knowles) kezdve egy mellőzött focista, egy milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os is szóba jöhet...

 

Mitchellék a gépek ellen - RTL, május 28. vasárnap, 13h

Mitchellék a kertváros ufói, akik minden igyekezetükkel azon vannak, hogy ne keltsenek feltűnést. Majdnem sikerül nekik egy közös kirándulás alkalmával hétköznapivá válni, amikor váratlanul kitör a robotapokalipszis az öntudatra ébredt mobiltelefonos alkalmazásnak, röviden PAL-nak köszönhetően. PAL egyszerűen kikapcsolja a wifit, és az összezavarodott emberek milliárdjait az űrbe készül likvidálni. Mitchellék semmivel sem magyarázható megnyilvánulásai azonban kifognak PAL robothadseregének a programozásán, és amikor ezt felismerik, azonnal ellentámadásba lendülnek.

 

A Sakál - AMC, május 28. vasárnap, 13.35h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

 

A Noszty fiú esete Tóth Marival - Duna Tv, május 28. vasárnap, 14.05h

Noszty Feri (Mécs Károly) váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé, Vilmát, Feri húgát adják férjhez egy vagyonos emberhez. De Ferit ez már nem menti meg, le kell mondania tiszti rangjáról. Ugyan szolgabírói állást kap, de ez a jövedelem nem elégíti ki a fiatalember igényeit. Nem marad más hátra, mint egy jó házasság, és a hatalmas hozomány… Mikszáth Kálmán a magyar irodalom egyik maghatározó és rendkívül népszerű alakja. A film alapjául szolgáló, azonos című művét többször is megfilmesítették. Először a harmincas években, Székely István rendezésében.

 

Szerelem második látásra - SuperTV2, május 28. vasárnap, 14.15h

Harvey Shine reklámdalok írásával foglalkozik. Lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis a főnökétől egy utolsó esélyt kapott, mielőtt még kirúgná a cégtől. A hétfői határidő felettébb közel van, ám a hétvégén Harvey-nak még Londonba kell repülnie, a lánya esküvőjére. A brit fővárosban pedig kiderül, hogy a lánya nevelőapja lesz az örömapa. A csalódott Harvey repülne is vissza New Yorkba, ám lekési a gépet. Miközben a reptéri bárban múlatja az időt, megszólítja a negyvenes Kate-et. A véletlen találkozás pedig különös érzelmeket gerjeszt bennük, melynek hatására más szemmel kezdik nézni a világot...

 

Haláli fegyver - Film+, május 28. vasárnap, 14.15h

Egy volt nyomozót hidegre tesznek Los Angelesben, hogy azon melegében kicsalják tőle a hőn áhított mikrofilmet a kokainos süti receptjéről. Colt és Lüger _ a pisztolynevű zsarupáros _ a nyomukba ered, hogy még Bruce Willis-en is keresztülgázolva rázzák fel a kábult alvilágot. A Halálos fegyver, az Elemi ösztön és más bűnügyi filmek nevettető paródiája a magyar mozikban is zajos sikert aratott fergeteges, senkit és semmit nem kímélő humorával.

 

A stepfordi feleségek - Prime, május 28. vasárnap, 14.30h

Ira Levin könyve alapján! Joanna Eberhart azt hiszi, hogy a lábai előtt hever a világ. Ő az EBS tévétársaság történetének legfiatalabb elnöke, egy figyelmes férjjel és két gyönyörű gyerekkel. Úgy tűnik, minden tökéletes, mígnem egy katasztrofális napon összeomlik Joanna élete. Az állásából kirúgják, s már arra sem emlékszik, hogy hová járnak suliba a srácok, és a mintaházasság is becsődölni látszik...Az idegösszeroppanás után Joanna és a férje úgy döntenek, hogy ideje új életet kezdeni: összepakolják a családot és elköltöznek az idilli kisvárosba, Stepford-ba. Stepford-ban pedig minden tökéletes! A házak nagyok, tágasak, díszesek, csillognak-villognak, az ég kék és süt a nap, a fű zöld és szépen van nyírva, és a feleségek...elragadóak! Sütnek, főznek, mosnak, vasalnak, takarítanak, gyereket nevelnek, szőkék, folyton mosolyognak, illegnek-billegnek a színes, takaros ruháikban és fergeteges szexpartnerek a nap bármely szakában! Isten hozta Stepford-ban, az amerikai álom városában… Ez a thriller-vígjáték az 1975-ös, feszültséggel teli klasszikus feldolgozása!

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Paramount Network, május 28. vasárnap, 14.45h

Miután foglyul ejtették a törökök, Robin of Locksley és a mór Azeem elszöknek Angliába. Azeem fogadalmat tesz, hogy addig marad ott, amíg vissza nem fizeti Robinnak, hogy megmentette az életét. Ezalatt Robin édesapját meggyilkolja a nottinghami bíró, és amikor Robin hazatér, megfogadja, hogy megbosszulja apja halálát. Habár Marian, Robin gyermekkori barátja nem tud segíteni neki, Robin elszökik a sherwoodi erdőbe, és csatlakozik a száműzött falusiakból verbuválódott bandához, aminek hamar ő lesz a vezetője. A banda segítségével Robin megpróbálja elűzni a zsarnokokat.

 

Robin Hood - TV2, május 28. vasárnap, 14.55h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Charlie és a csokigyár - RTL, május 28. vasárnap, 15.20h

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát (Johnny Depp), csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie (Freddie Highmore) is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival, és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

 

Utazás a koponyám körül - Magyar Mozi Tv, május 28. vasárnap, 15.55h

1936-ban, egy márciusi napon, pontosan hét óra tíz perckor Karinthy Frigyes író agyában megindultak a vonatok. Így kezdődik a magyar irodalom egyik legpontosabban és legszebben leírt betegsége, Karinthy agydaganata. Az Utazás a koponyám körül című regényből Révész György az író szelleméhez méltó filmet készített.

 

A maszk - Film+, május 28. vasárnap, 15.55h

Stanley Ipkiss (Jim Carrey) igazán szánalmas, kétbalkezes figura. Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni…

 

Bridget Jones babát vár - Prime, május 28. vasárnap, 16.30h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

Átkozott boszorkák - RTL KETTŐ, május 28. vasárnap, 16.50h

Sally (Sandra Bullock) és Gillian (Nicole Kidman), a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távolmaradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmyvel (Goran Visnjic), egyre különösebb dolgok történnek…

 

Jószomszédi iszony - TV4, május 28. vasárnap, 17h

Alex és Nancy az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy életjáradékos anyóka tengeti napjait. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos és rozoga hölgy valójában egy undok, rosszindulatú nyanya. Egy ravasz, dörzsölt, minden hájjal megkent banya. Egy elvetemült, megátalkodott, gonosz, égetnivaló szipirtyó! Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért és a lépcsőházért.

 

Az 50 első randi - AXN, május 28. vasárnap, 17.15h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

 

A vér szava - Filmcafe, május 28. vasárnap, 18.05h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...