Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha vasárnap a pihenésé a főszerep.

Holmes és Watson - Film+, november 27. vasárnap, 10.15h

Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrel szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
A jelenet hatalmas népszerűségre tett szert, ezért láttak neki az alkotók, hogy néhány kiváló segítőtárs bevonásával (köztük Ralph Fiennes a detektív ősellensége, dr. Moriarty, és Hugh Laurie Holmes okosabb bátyja szerepében) elkészítsék minden Holmes-filmek ősanyját, a paródiák paródiáját…

 

Eltanácsolt tanácsadó - Filmcafe, november 27. vasárnap, 10.20h

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a pénzét, az állását és csinos barátnőjét, Cindyt is (Denise Richards). Váratlanul telefonál Cindy főnöke, Page (Angie Harmon), aki már nagyon várja az aznapi segítő sorokat Cindytől. Ryan titokban átveszi a lány tanácsadó rovatát a lapnál, és tőzsdeguruból szívmágussá képzi át magát. Az elmés válaszoknak köszönhetően hamarosan felszökik a példányszám és sikeresebb lesz, mint azt valaha is remélhette volna.

 

A másik férfi - Film Mánia, november 27. vasárnap, 10.30h

Peter (Liam Neeson) és Lisa (Laura Linney) régóta házasok. Amikor egyik este Lisa arról kérdezi férjét, hogy gondolt-e már arra, hogy lefeküdjön mással, Peter őszintén nemmel felel. Hónapokkal később a férfi rádöbben, hogy felesége megcsalta őt. Peter megszállottan kutatni kezd a titokzatos szerető után, hogy szembenézhessen vele.

 

Manhattan kicsiben - RTL KETTŐ, november 27. vasárnap, 11h

A tizenegy éves Gabe-et (Josh Hutcherson) egyre jobban érdeklik a lányok. Különösen Rosemary, akivel együtt járnak karate-órára. Komoly fejfájást okoz a srácnak, hogy hogyan kérjen randit a lánytól. Miközben a kis hatodikosok ismerkednek a szerelemmel, Gabe szülei épp válni készülnek. Gabe már-már arra készül, hogy szerelmet valljon Rosemarynek, amikor kiderül, hogy a lány egy táborban tölti majd az egész nyarat. A kétségbeesett srác végső elkeseredésében az apjához fordul tanácsért, aki elő is rukkol egy remek tervvel.

 

Anyád napja - RTL, november 27. vasárnap, 13.10h

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Film+, november 27. vasárnap, 13.55h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat…

 

Geronimo hadművelet - Viasat3, november 27. vasárnap, 13.55h

Amerika több mint tíz éve vadászik Oszama bin Ladenre, őt tartják felelősnek a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásért. A felderítő jelentések szerint a terroristavezér Pakisztánban tartózkodik. A haditengerészeti kommandósok egyik csapatát jelölik ki a feladat végrehajtására, a célpont likvidálására. A felkészülés során a csapat tagjai különleges kiképzésen esnek át. A kommandósok kezdetben nem is tudják kire vadásznak. Azután rájönnek, hogy személyesen nekik adatott meg a lehetőség, hogy végrehajtsák Amerika bosszúját.

 

Pizzarománc - SuperTV2, november 27. vasárnap, 14.30h

A jóképű Leo (Hayden Christensen) és a bájos Nikki (Emma Roberts) egész gyermekkorát Toronto Little Italy nevű negyedében töltötte, ahol jóbarátokként együtt élvezték szüleik pizzériájában az olasz konyha remekeit. Nikki azonban Angliába költözik, hogy profi szakácsnak tanuljon, és messzire hagyja maga mögött a múltat _ egészen addig, amíg ki nem választja őt tanára, a szigorú, szuper-elit séf (Jane Seymour) egy új munkára. Nikki-nek a szükséges papírok beszerzéséért haza kell utaznia, ahol azzal szembesül, hogy Leo és az ő szülei barátokból ellenségekké váltak. Miközben a pizzériák között vérre menő versengés dúl, a két fiatal újra egymásra talál, és fellobban köztük a mindent elsöprő szerelem…

 

Egy szoknya, egy nadrág - Duna Tv, november 27. vasárnap, 14.30h

Sóvári, a színész, Pintér Ibolya művésznőbe szerelmes. Ibolyának udvarol Borsay, az elszegényedett gróf is, akit csak a kilátásban lévő gazdag spanyol örökösnővel kötendő házassága mentene meg. Sóvári féltékeny vetélytársára, és színészi tehetségét is bizonyítani akarja előtte, ezért spanyol örökösnőnek öltözve jelenik meg a pesti szállodában, és mulatságos jelenetek során leckézteti meg a grófot, aki lelkesen udvarol neki. Közben megérkezik a valódi spanyol özvegy is…

 

Ha igaz volna... - Prime, november 27. vasárnap, 15h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít és vágyik: az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabeth-nek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabeth-et, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja David-et a különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David úgy gondolja, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabeth-et a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos azonban nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni...

 

Egri csillagok - Moziverzum, november 27. vasárnap, 15.25h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

Beépített szépség - Film+, november 27. vasárnap, 16.15h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Palira vettem a papát - Film Mánia, november 27. vasárnap, 16.15h

Timmynek pár napot az édesapjával, Ray-jel kell töltenie. Az apuka azonban nem ér rá vele foglalkozni, mert éppen élete nagy rablásán dolgozik. Timmy unalmában elrabolja a papa legújabb zsákmányát, és azok visszaszolgáltatását feltételekhez köti. Ray tehát kénytelen a gyermek számos kívánságát teljesíteni, úgymint fagyizni, óriáskerekezni. Eközben a rendőrség a nyomában jár.

 

Hab - RTL KETTŐ, november 27. vasárnap, 17.10h

Dóri (Kerekes Vica), a sütimennyország bájos cukrásza képtelen túltenni magát a szakításon, hiába telt el másfél év, és hiába nősült meg azóta régi szerelme, András (Elek Ferenc). Keserédes hangulata a cukrászda sikerére is rányomja a bélyegét, és ha nem szerez tőkét, bezárhatja a boltot. Nem talál más megoldást, mint benevezni egy családi cégeknek meghirdetett versenybe, amihez azonban sürgősen szüksége van egy férjre és egy gyerekre. Épp kapóra jön Marci, a sármos fogorvos (Mátray László), aki a hiányzó milliókért folytatott hétvégi tréningen a férjének hazudja magát, míg a szomszéd Lacika (Gyarmati Erik) beugrik a meg nem értett közös gyerekük szerepébe.