Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi semmittevéshez ajánljuk.

Itália csókja - Film Mánia, május 22. vasárnap, 9.20h

Az idősödő Miss Bentley (Vanessa Redgrave) minden nyáron egy vadregényes olasz tó melletti villában tölti vakációját. A mindig életvidám hölgy számára ez a nyár alapvető változásokat hoz a II. világháború előtti utolsó, igazán békés évben. A villába ugyanis új nyaraló érkezik egy sármos úriember, Wilshaw (Edward Fox) őrnagy személyében. A nyugdíjas katonatiszt eleinte nem tanúsít különösebb érdeklődést Miss Bentley iránt. Annál inkább leköti a figyelmét egy fiatal nevelőnő, Miss Beaumont (Uma Thurman), aki némi bizsergető kalandot keresve flörtölni kezd a női nemmel általában nehezen boldoguló Wilshaw-val.

 

Rád vagyok kattanva - Filmcafe, május 22. vasárnap, 10.10h

Első szerelem. Al (Freddie Prinze Jr.) épp most esik át rajta. Megtudja, milyen durván földhöz tudja vágni az embert. Csak piál és dumál a haverokkal valami lepattant lebujban. Monk (Zak Orth) például épp azt közli, hogy egy pornófilmben hegesztett két és fél rugóért, aztán fogad Hicksszel (Shawn Hatosy), hogy nem tudja felszedni azt a helyes kis csajt. Al közben meg csak nézi, hogy ezek mekkora idióták, de a szájára fagy a mosoly, amikor a zenegépnél meglátja Imogent (Julia Stiles), és eláll a lélegzete, másról nem is beszélve.

 

A vér szava - AMC, május 22. vasárnap, 10.25h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Szárnyát vagy combját? - Film Mánia, május 22. vasárnap, 12.45h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Csillagpor - Paramount Network, május 22. vasárnap, 13.55h

"Cselszövő hercegnő, gonosz boszorka, repülő kalózok, tiszta szívű hős, mindez egy mesebirodalomban. Mi kellhet még?" _ áradozik a Today kritikusa Gene Shalit a Csillaporról, a Claire Danes, Michelle Pfeiffer és Robert De Niro főszereplésével készült kalandfilmről. Szíve választottjának (Sienna Miller) Tristan (Charlie Cox) megígéri, hogy elhoz egy hullócsillagot. Elindul hát szerencsét próbálni, és kalandjai során rájön, hogy a csillag nem más, mint egy mennyei szépség, Yvaine (Danes). Amikor Lamia (Pfeiffer), az öreg banya, megpróbálja ellopni Yvaine fiatalságát, Tristan minden erejével a védelmére kel. Ez a páratlan, bűbájos tündérmese mindenkit megkacagtatva bizonyítja a szerelem erejét.

 

Honnan tudod? - RTLII, május 22. vasárnap, 13.55h

Lisa (Reese Witherspoon) szépen felépített élete romokban hever, amikor kiteszik a softball csapatból. Próbál beilleszkedni a normális életbe, amikor találkozik az önző, nőcsábász baseballjátékossal, Mattyvel (Owen Wilson). A kezdeti nehézségek ellenére összeköltöznek, amikor a lúzer George (Paul Rudd) képében felbukkan a harmadik. A fickó rossz passzban van, elhagyta a barátnője, anyagilag a csőd szélén áll, az apja ellen meg szövetségi nyomozás folyik. Úgy tűnik, minden széthullik körülötte, ám mégis felettébb vonzó Lisa számára. Ettől kezdve a Lisa képtelen a két pasi közül választani.

 

Moulin Rouge! - Prime, május 22. vasárnap, 14.10h

Párizs, a századfordulón. Christian ragyogóan tehetséges, fiatal író, aki apja akarata ellenére Toulouse-Lautrec bohém körében tölti napjait. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságába, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világába, ahol szinte minden elképzelhető _ kivéve az őszinte szerelmet. Christian azonban őrülten beleszeret Párizs leghírhedtebb mulatójának legünnepeltebb csillagába...

 

Bor, mámor, Provence - SuperTV2, május 22. vasárnap, 14.10h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinte minden percét lekötik az emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Ám nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Viasat3, május 22. vasárnap, 15.45h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Bazi nagy görög lagzi - Prime, május 22. vasárnap, 19h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...