Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Csodás nap vár ránk a tévé előtt, hiszen két Bud Spencer-filmet is megnézhetünk.

Kaliforniai álom - RTL II, október 24. vasárnap, 9.10h

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában keresi az álmait. Mia meghallgatásokra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Épp hollywoodi karrierről és egy saját zenés klub megalapításáról ábrándoznak, amikor egy zsúfolt autópálya kellős közepén egymásba botlanak. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. Ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandók feláldozni az álmaikért.


Angyalok és démonok - AXN, október 24. vasárnap, 11.55h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.


Nagy Hal - Filmcafe, október 24. vasárnap, 12.10h

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz évvel később a városka egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot. Valószerűtlen, mitikus utazás veszi kezdetét.


Az 50 első randi - Sony Movie Channel, október 24. vasárnap, 12.25h

Henry a paradicsomi Hawaii-n éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyvel, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.


Ikrek - TV2, október 24. vasárnap, 12.55h

Julius és Vincent Benedict különös ikertestvérek: egy, a tökéletes gyermek létrehozását megcélzó kutatási programnak köszönhetik létüket. Kettejük közül Julius a tökéletes atléta megtestesítője, az apró, tömzsi Vincent pedig a kakukktojás… Vincent árvaházba kerül, Julius pedig a dél-tengeri szigetekre, ahol filozófusok nevelik fel. Vincent piszkos üzelmekbe keveredik és veszélyben az élete. Ám szerencsére Julius-nak akkorra már tudomására jut, hogy van egy testvére, és nekiindul, hogy felkutassa soha nem látott ikerpárját...


Felhőatlasz - Film Mánia, október 24. vasárnap, 13.05h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.


Macskajáték - DUNA Televízió, október 24. vasárnap, 14.10h

Orbán Erzsi, a nyugdíjas zenetanárnő Budapesten lakik. Évek óta titokban szerelmes a hajdani operaénekes-csillagba, Viktor úrba. Titkai, emlékei és álmai egyetlen tudója Németországban élő, gyógyíthatatlanul beteg lánytestvére. Végtelen telefonbeszélgetéseik és hosszú leveleik színes mozaikot alkotnak, melyekben a tények keverednek a fikciókkal, a mítoszok valósággá válnak, és az apró történések óriási jelentőséget kapnak. A Viktorral való heti találkozások rituáléja drámai hangulatúvá válik, amikor megjelenik Paula, Erzsi sorstársa. Neki szintén nem közömbös a volt énekes, sőt, kölcsönös érzelmeket ébreszt benne. Orbán Erzsi tragikus érzelmi válságba kerül. 


A Jaguár - Filmcafe, október 24. vasárnap, 14.45h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagy sámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.


Az ördög jobb és bal keze 2. - TV2, október 24. vasárnap, 15.20h

Bambino és Trinity megígérik haldokló apjuknak, hogy becsületes lótolvajok lesznek. A legközelebbi városban azonban szövetségi ügynöknek hiszik őket, s ezzel felhívják magukra Mr. Parker, a város kiskirályának a figyelmét. A közeli misszió szerzeteseit is félelemben tartó Parker hamar összetűzésbe kerül a két testvérrel, akik mindent megtesznek azért, hogy megfékezzék Parker-t és az embereit.


Nász-ajánlat - Cool, október 24. vasárnap, 16.50h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból Margaretet (Sandra Bullock), aki rendkívül sikeres karriert épített magának, ám tartózkodási engedélye nincs. Végső kétségbeesésében Margaret azt hazudja, hogy férjhez készül menni, amivel sikerül időt nyernie. A leendő vőlegény nem más, mint gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds), akinek sejtelme sincs arról, milyen újabb csapás vár rá. Meglepő módon Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs mit tenni, a páros elutazik a vőlegény családjához Alaszkába, ahol aztán elszabadul a pokol.


Görögbe fogadva - Prime, október 24. vasárnap, 17h

Ősei földjére utazik Georgia, a görög származású amerikai idegenvezető. Legnagyobb bosszúságára azonban csoportjának tagjait nem nagyon érdekli a mediterrán ország történelme és gazdag kultúrája, leginkább a tengerparton süttetik a hasukat. Egyikük, Irv szerint nem kellene mindezt a lelkére vennie, s azt tanácsolja neki, hogy próbálja ő is élvezni az életet, így talán még a szerelmet is megtalálja. Meglepetésére pedig erre nem is kell nagyon várnia. Georgia ugyanis egyre vonzóbbnak találja Poupi-t, a turistabusz csak görögül beszélő, kezdetben nagyon ellenszenves sofőrjét...


A maszk - AMC, október 24. vasárnap, 17.55h

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura! Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.


Kincsem - VIASAT3, október 24. vasárnap, 18.25h

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?


Piedone Egyiptomban - RTL+, október 24. vasárnap, 18.40h

Piedone (Bud Spencer) újra akcióban, ezúttal egy gazdag olajmágnás csinos unokahúgát szabadítja ki. A mentőakció során rájön, hogy az emberrabló egy nemzetközileg körözött, rendkívül veszélyes bűnöző, aki különböző álneveken bujkál. Rizzo nem ijed meg az árnyékától, és nyomozni kezd, hogy kiderítse, mi áll a rablás hátterében. Hamarosan rájön, hogy a bűnöző egy új olajfinomítási eljárás részletes tervét akarja megszerezni, ezért Egyiptomba utazik. Arra nem számít, hogy ezúttal Piedone is a nyomában van, akinek már nagyon viszket a tenyere egy kis pofozkodásra.