Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Jó kis tévénézős vasárnapot lehet kanyarítani ezekkel a filmekkel.

Állj, vagy lő a mamám! - Mozi+, október 17. vasárnap, 8.20h

A mama, Tutti Bomowski New Jerseyben lakik. Egy imádni valóan energikus nőszemély, aki tudja, hogy mi a legjobb egy gyereknek, az egyetlen szem fiacskájának. A fiú, Joe Bomowski Los Angelesben él és rendőrőrmester. Agglegény, aki végre megteremtette önállóságát 3000 mérföldre a mamától. Amikor azonban Tutti mama, aki váratlanul látogatóba érkezik, szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, kénytelen a városban maradni, hisz ő a koronatanú. Így aztán Joe kénytelen-kelletlen új partnerre talál...

 

Madarak - Filmcafe, október 17. vasárnap, 10.05h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Kutyába se veszlek (A veszett kutya) - Film+, október 17. vasárnap, 10.10h

Dylan (David Spade), az étterem tulajdonosa nem igazán sikeres az üzleti életben, ahogy a szerelemben sem. Rosszul menedzselt vendéglőjét a megszűnés fenyegeti, szeretője pedig nem rég adta ki az útját. Ebben a helyzetben költözik szomszédjába a gyönyörű francia zenészlány, Lila (Sophie Marceau). Dylan mint mindig most is fülig szerelmes lesz a lányba. Lila érdeklődésének felkeltésére annak kutyáját és a gazdi iránta tanúsított szeretetét használja fel. A furfangos háziállat azonban megtréfálja Dylant azzal, hogy eltünteti legjobb barátja által rábízott értékes ajándékot, amelyet az feleségének szánt. A helyzet tovább bonyolódik, amikor feltűnik Lila volt vőlegénye, aki nagyon erős konkurenciát támaszt az amúgy sem nagy nőcsábász hírében álló srácnak.

Éjszakai járat - Paramount Network, október 17. vasárnap, 10.45h

A repülőgép 10000 méteres magasságban bajba kerül, mikor a Miamiba tartó éjszakai járat egyik utasa (Rachel McAdams) rájön, hogy a mellette ülő férfi (Cillian Murphy) őt szemelte ki egy hátborzongató gyilkossági terv egyik eszközéül.

 

Párizs még várhat - RTLII, október 17. vasárnap, 11.40h

Anne (Diane Lane) Michael Lockwood (Alec Baldwin), a sikeres hollywoodi producer felesége, aki reménytelenül vergődik a házasság kötelékében. Úgy érzi, férjét jobban érdekli a munkája, és igazából sohasem szentelt neki kellő figyelmet. Anne élete váratlan keresztúthoz érkezik, amikor hosszú utazásra kell indulnia Cannes-ból Párizsba Jacques-kal (Arnaud Viard), férje egyik üzlettársával. Az autós utazásból kétnapos kaland lesz...

 

Hanta-palinta - AMC, október 17. vasárnap, 12h

André lányával, a 14 éves Véróval Mauritiusra utazik, hogy ott töltsék az ünnepeket. A kamasz lány valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával kell vakációra utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg szállodájukban meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet épít fel álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet. E szerint anyja őrült, ő pedig megszökött Andréval, akit a szeretőjeként mutat be.

 

Percy Jackson – Szörnyek tengere - TV2, október 17. vasárnap, 13.10h

Amikor Percy megtudja, hogy van egy szörnyeteg féltestvére, azon töpreng, hogy Poszeidón isten fiának lenni inkább átok, mint áldás. Ám nincs sok ideje a töprengésre, a félisten kamaszok különleges táborát ugyanis veszély fenyegeti. Percy és barátai csak úgy menthetik meg a pusztulástól, ha megtalálják a varázslatos erejű Aranygyapjút. A nyomok Washingtonba, majd a floridai tengerpartra vezetnek, ahol veszélyes Odüsszeia veszi kezdetét a Szörnyek tengerén, amit az emberek Bermuda-háromszögként ismernek...

 

Tintaszív - Viasat3, október 17. vasárnap, 13.55h

Amikor Mo Folchart (Brendan Fraser) felolvas egy történetet, a szereplők életre kelnek. Egy alkalommal azonban megfordul a dolog, és váratlanul a felesége kerül át a könyv lapjaira, és a Tintaszív című könyv rabja lesz. Mo kilenc éven keresztül próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa a feleségét, amikor a regény gonosz alakja, Kaprikornusz (Andy Serkis) elrabolja Mo kislányát, Meggie-t (Eliza Bennett), hogy a segítségével életre keltse szövetségesét, az Árnyékot. Mo a hús-vér és a képzelet szülte segítőtársaival útra kel, hogy megmentse lányát, megtalálja feleségét és mindenkit visszajuttasson oda, ahová tartozik.

 

Taxi - AMC, október 17. vasárnap, 14.05h

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre _ Emilien, a zsaru képében _ akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője, meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan germánok után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? Emilien elnyerheti-e Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre egy "igazi" kocsit vezethessen?

 

Jurassic Park - Mozi+, október 17. vasárnap, 14.20h

Michael Crichton regénye alapján! A Costa Rica nyugati partjainál fekvő dzsungelszigeten évek óta nagyszabású terv előkészületei folynak. John Hammond amerikai milliárdos a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: borostyánba zárt dinoszaurusz vérből, génsebészeti eljárással újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be a szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoztak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egy pénzéhes számítógépes szakemberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták...

 

Bolond szél fúj - Sony Movie Channel, október 17. vasárnap, 14.20h

Alex Whitman (Matthew Perry), az elkényeztetett New York-i építész és Isabel Fuentes (Salma Hayek), a tüzes mexikói fotóslány találkozik egy Los Angeles-i kocsmában, ahol együtt töltenek egy éjszakát. Aztán a lány eltűnik, és mindketten úgy gondolják, hogy ez így van rendjén. Csakhogy alig három hónap múlva Isabel beállít Alexhez, és közli vele, hogy gyereket vár. Na és esküvőt akar! Alex persze tiltakozik, akárcsak a lány díjbirkózó vőlegénye.

 

Sodrásban - Duna Tv, október 17. vasárnap, 14.30h

Szikrázik a napfény a tiszta falusi utcákon. A parasztházak zsúpfedelei mintha elnézően bólogatnának a fiatalok csoportja láttán, akiknél szól a táskarádió, hol dzsesszt hallgatnak, máskor Vivaldit, s közben nagyokat labdáznak, s ha lehet állandóan ugratják egymást. Heten vannak, mint a gonoszok. Idevalósiak, jóbarátok. Együtt nőttek fel, s most is együtt élvezik a vakáció utolsó napjait. A Tiszában fürödve egyre többen merülnek le iszapért, miközben egyiküknek sem tűnik fel, hogy hiányzik valaki. Valaki nem jött fel a merülése után... Gaál István remekműve több nemzetközi és hazai díjat is nyert: Karlovy Vary fődíj, Magyar Filmkritikusok Díja a legjobb rendezésért és az operatőri díj, Pesaro: a fiatal kritikusok díja, Edinburgh Nemzetközi Filmfesztivál Szakmai zsűri: oklevél.

 

Sivatagi cápák - Viasat3, október 17. vasárnap, 16.05h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

 

A félelem országútján - Paramount Network, október 17. vasárnap, 16.55h

Jeff (Kurt Russel) és felesége (Kathleen Quinlan) új életet kezdene Kaliforniában, de a kocsijuk lerobban egy elhagyatott országúton. Egy szimpatikus kamionos a segítségükre siet _ és Jeff felesége nyomtalanul eltűnik…

 

A háború kísértetei - Film Mánia, október 17. vasárnap, 17.15h

A valós alapokra épülő történet a második világháború idején játszódik, a belga front mögött, a híres _ hírhedt Malmedy mészárlás után. Négy amerikai és egy angol katona véletlenül összeverődik, azonban a biztonságos irány helyett kénytelenek a veszélyes utat választani, hiszen az angol katona -állítása szerint _ a háború szempontjából fontos információkkal rendelkezik a német csapatokról. A többségében fiatal katonákat azonban nagyon megviselte a háború, egy idő után nem csak a nácikkal, de saját "kísérteteikkel" is meg kell küzdeniük.

 

Beépített szépség - Film+, október 17. vasárnap, 17.55h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...