Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha valamiért a négy fal közé szorulnál szombaton.

Egy becsületbeli ügy - Filmcafe, június 3. szombat, 10.45h

Látszólag tiszta dolog történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamoi haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek és ahogy közelednek a megoldáshoz egyre kuszábbnak tűnik a valóság.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, június 3. szombat, 11.50h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Magas szőke férfi felemás cipőben - Filmcafe, június 3. szombat, 13.30h

A titkosszolgálat főnőke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francoisról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

A szerelem visszavár - TV2, június 3. szombat, 13.55h

Az amerikai sztárfocista Ryan Hawkes talpa alól kicsúszik a talaj, amikor ittasan súlyos autóbalesetet szenved. Hogy összeszedje magát egy luxus hajóútra megy, ahol találkozik a válófélben lévő orosz anyukával, Lana-val, akivel azonnal szerelembe esnek.

 

Kutyák és macskák - RTL, június 3. szombat, 14.20h

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos.

 

Lopott idő - Moziverzum, június 3. szombat, 14.25h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Dr. Dolittle - SuperTV2, június 3. szombat, 14.25h

A sikeres Dr. Dolittle egy nap döbbenten veszi észre, hogy gyermekkori adottsága hirtelen visszatért: ért az állatok nyelvén. Kezdetben határozottan bosszantja az ügy, hiszen fontos ember, egy négytagú család feje, köztiszteletben álló orvos, aki most készül élete legnagyobb üzletét megkötni. És egyébként is, rendkívül kínos állatokkal diskurálni. Dr. Dolittle élete ettől kezdve örökre megváltozik. A kissé túlzottan öntudatos kutya és az arcátlanul pimasz tengerimalac személyében állandó, s igen beszédes társaságot kap, akik egy egész állatseregletet hoznak a nyakára. A jól szituált doki lakását hamarosan elárasztják a kacsák, galambok, birkák, kecskék, majmok, lovak, disznók, pingvinek...

 

Válás francia módra - Prime, június 3. szombat, 14.40h

Ariane és Nino házassága egy másodperc alatt zátonyra fut, amikor a nő bejelenti, hogy válni akar, mert beleszeretett egy ismert karmesterbe, aki megkérte a kezét és az esküvő után Amerikába költöznek. Ám Olaszországban egy válás három évig is eltart, ezért a nő azt javasolja férjének, hogy utazzanak el Franciaországba, ahol nyolc nap alatt letudhatják a procedúrát. A hírből alig ocsúdó Nino egy feltétellel megy bele a válásba: ha Párizsban a papírmunka közben bepótolják nászútjukat, amit éppen a szerelem városába terveztek, de sosem jutott rá idejük. Párizs romantikus díszletében pedig Ninonak egy további titkos szándéka is van.

 

Az utazó - Prime, június 3. szombat, 16.25h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt...

 

Közellenségek - Film Mánia, június 3. szombat, 16.40h

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist küldte utána. Bryan Burrough regényéből.

 

Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap - RTL KETTŐ, június 3. szombat, 17.20h

Sokakkal ellentétben egyeseknek mindössze kilenc hónapjuk van arra, hogy szingli üzemmódból tökéletes anyává és apává váljanak. A családdá alakulás ennél is egy nagyobb kihívás, ami szinte elérhetetlennek tűnik a tévés fitneszguru, Jules (Cameron Diaz) és a táncos show sztár, Evan (Matthew Morrison) számára, akik eredetileg csak egy éjszakás kalandban gondolkoztak. Hasonló nehézségekkel küzdenek a rivális szakácsok, Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford) is, míg a várandósság szépségeiről áradozó író, Wendy (Elizabeth Banks) kénytelen beismerni, hogy a hormonok kihozzák belőle a sárkányt, miközben férje az apjával, Ramsey-vel (Dennis Quaid) kénytelen rivalizálni, aki sokkal fiatalabb feleségével, Skylerrel (Brooklyn Decker) vár ikreket. De még náluk is nehezebb helyzetben van Holly (Jennifer Lopez) és Nate, nekik ugyanis a gyermekadoptálás rögös útján kell végigmenniük.

 

A bakancslista - Film+, június 3. szombat, 18.25h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.