Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha ma az a terv, hogy nincs terv.

Az elveszett aranyváros fosztogatói - Moziverzum, december 10. szombat, 10.15h

Allan Quatermain egy tipikus kalandor. Ezért történhet meg, hogy bár az esküvőjére készül, mégis lemondja azt, amikor titokzatos kincsek nyomára bukkan. A jelek pedig azt mutatják, hogy egy régóta elveszettnek hitt aranyváros nyomaira bukkant Afrikában. Hősünk vonzó menyasszonya kíséretében el is indul, hogy megszerezze a kincset. Útjuk során olyan veszélyekbe sodródnak, amelyek nem zárják ki, hogy esetleg ez lesz az utolsó kalandjuk...

 

Provence-i vakáció - Duna Tv, december 10. szombat, 10.15h

Miután az apjuk otthagyja őket, és az anyjuknak el kell utaznia Montréálba, Adrien, Léa, és Theo a süketnéma kisfiú, kénytelen a szünidőt a nagyszülőknél tölteni, Provence-ban. Paul, a nagyapa még sosem találkozott velük, mert 17 évvel azelőtt megszakította a kapcsolatát a lányával. Irene, a nagymama ezért váratlanul állít be a három gyerekkel. A vakáció elég viharosan indul...

 

Idétlen időkig - Film+, december 10. szombat, 11.15h

Phil (Bill Murray), a népszerű időjós önző, cinikus alak, aki abban leli örömét, ha pokollá teheti mások életét. Csapásként éri a hír, hogy tahófalvára, Punxsutawney-ba kell utaznia tudósítani a Mormota-napról. Egyetlen reménye Rita (Andie MacDowell), a gyönyörű producer, aki könnyű hétvégi prédának tűnik, ám Rita kikosarazza, ráadásul a kisvárosban reked a stábbal. A végső csapás akkor éri, amikor rájön, hogy az idő megakadt, és minden reggel a Mormota-napra ébred ugyanabban az ágyban. Kétségbeesésében Phil sok ostobaságot követ el, mire belátja, hogy egyedül van a problémával és senki sem tudja őt eljuttatni a holnapba. Miután átverekszi magát a depresszión, egy-két bankrabláson, felismeri, hogy végtelen lehetőség nyílt meg előtte, és bármit megtehet. Akár kedves, elégedett, segítőkész emberré is változhat.

 

Szórd a pénzt és fuss! - Filmcafe, december 10. szombat, 11.15h

Monty Brewster kisstílű baseballjátékos, aki rég kiöregedett az élsportból, mégis egy álomszerződésre vár. Egy nap megtörténik vele a csoda, fejlett humorú bácsikája egész vagyonát ráhagyja, ami nem kevesebb, mint háromszázmillió dollár. Ám feltételt is szabott a vén csirkefogó: csak akkor juthat ehhez az örökséghez, ha harminc nap alatt elkölt harminc milliót úgy, hogy az utolsó napra egy fillérje, még egy plusz alsónadrágja sem marad. Monty belemegy a játékba, de még csak nem is sejti, milyen kínszenvedés ennyi pénzt elkölteni.

 

A titkos kert - RTL HÁROM, december 10. szombat, 11.20h

Az árván maradt 10 éves Mary Lennox (Dixie Egerickx) Yorkshire-be kerül, ahol nagybátyja, Archibald Craven (Colin Firth) és a házvezetőnő, Mrs. Medlock (Julie Walters) lakják az ódon palotát. Mary hamarosan felfedezi, hogy a ház számos titkot rejt, és egyik bolyongása során rábukkan a kastélyban a beteg unokatestvérére, Colinra (Edan Hayhurst), aki ágyban tölti az egész életét. Ráadásul Mary megtalálja a titkos kert kulcsát, melyet nagybátyja évek óta zárva tart. Új barátja, Dickon (Amir Wilson) segítségével a gyerekeknek sikerül visszahozniuk a kertet az életbe, és a kertben Colin megtanul járni.

 

A hét mesterlövész - Film Mánia, december 10. szombat, 12.40h

Calvera rablóbandája évek óta fosztogatja Mexikó falvait. A banditák időnként lejönnek a hegyekből, villámgyorsan lecsapnak egy-egy településre, majd elviszik a pénzt és a termés javát. A parasztoknak mindig csak annyit hagynak, hogy élni tudjanak a következő aratásig. Ixcatlan falu lakosai megelégelik az évente megismétlődő támadásokat, s egy bölcs öregtől azt a tanácsot kapják, hogy vásároljanak lőfegyvereket a határon túl. Hilario, a farmer indul útnak és magával hoz hét mesterlövészt.

 

Tigris és sárkány - Filmcafe, december 10. szombat, 13.15h

Azok a harcosok, akik a Vudan-hegy szerzeteseitől tanulják a fegyverforgatás fortélyait, szinte legyőzhetetlenek: csodás képességeiket messze földön féltik és tisztelik. Ám Li hátat szeretne fordítani az örök harcnak, és elajándékozza híres kardját, a Zöld Végzetet. A kardot azonban elrabolják, és Li úgy érzi, az ő feladata, hogy ne engedje illetéktelen kezekbe jutni a legendás fegyvert. Társnője, a testőr Shu Lien kíséretében indul a rabló nyomába, aki _ legnagyobb meglepetésükre _ méltó ellenfele a Vudan-hegy neveltjeinek. És még nagyobb meglepetésükre: nő. A különös sorsú lány becsapja mindkettőjüket: tanítványukul szegődik, majd újra kereket old; egyikük sem tudja, barátjuk vagy ellenségük-e. Li azonban nemcsak azt képtelen eldönteni, ki a halálos ellensége. Azt sem tudja, melyiküket, ellenségét vagy szövetségesét választaná, ha végre tényleg felhagyhatna a katonáskodással.

 

Kilenc élet - RTL HÁROM, december 10. szombat, 13.20h

Tom Brand (Kevin Spacey), a vakmerő milliárdos élete legnagyobb dobására készül. Az északi félteke legmagasabb felhőkarcolóját építi, miközben eltávolodik gyönyörű feleségétől, Larától (Jennifer Garner) és lányától, Rebeccától (Malina Weissman), akinek közeledik a születésnapja. Rebecca csak egy macskát szeretne, ezért betér egy furcsa kisállat-kereskedésbe, ahol Felix Perkins (Christopher Walken) egy fenséges macskát, Szőrmók urat adja el neki. Az úton hazafelé Tomot szörnyű baleset éri, kómába esik, és a macska testében ébred fel.

 

Middleton - Viasat3, december 10. szombat, 13.55h

Edith határozott, szabad szellemű és sikeres üzletasszony, aki a tizennyolc éves lányával, Audrey-val elmegy megnézni a továbbtanulásként számbajöhető főiskolákat. George zárkózott szívsebész, aki az ugyancsak tizennyolc éves fiával, Conraddal indul egy hasonló utazásra. A két páros útja a Middleton főiskolán keresztezi egymást, amely a festői Connecticut államban található. Miközben a két gyereket lefoglalja az iskola, meglepő módon a két magányos szülő egymásra talál, és szerelemre lobbannak.

 

Szemüvegesek - Duna Tv, december 10. szombat, 14h

Valkó, a fiatal építészmérnök olyan lakótelepet akar tervezni, amely még ötven év múlva is korszerű lesz. Ambiciózus megoldásait sorozatosan utasítják el manipuláló, alig odafigyelő fölöttesei. Így a modern lakótelep tervéből végül garzonlakás lesz. Egyetemi tanítványai viszont már őt is konzervatívnak tartják. A realitás Valkó magánéletében is szegényesebb, mint az álma: eltartási szerződéssel megszerzett kétszobás lakása helyett színvonalában is jóval gyengébb egyszobást tarthat csak meg.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész - RTL, december 10. szombat, 14.55h

Harry (Daniel Radcliffe), Ron és Hermione (Emma Watson) immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassák és elpusztítsák az utolsó horcruxot. Voldemort (Ralph Fiennes), aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik Roxfort ostroma _ és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt.

 

Nim szigete - TV4, december 10. szombat, 15h

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. A legjobb barátai: Silkie, a fóka, Fred, a kerge iguána és Galileo, a vakmerő pelikán. Nim és barátai vad és izgalmas kalandjait a régi legendák és Alexandra Rover írónő könyvei inspirálják. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni. Az agórafóbiában szenvedő írónő, aki eddig az utcára sem mert kimenni, összeszedi minden bátorságát, és útra kel, hogy találkozzon Nimmel.

 

Marley meg én - RTL KETTŐ, december 10. szombat, 15.30h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

 

A sziget - Viasat3, december 10. szombat, 16h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

A smaragd románca - Prime, december 10. szombat, 16.40h

Joan Wilder (Kathleen Turner), a félénk és álmodozó regényírónő élete unalmasan telik. Egyre-másra írja romantikus kalandregényeit, míg egy nap a fantázia valósággá válik és egy életveszélyes kaland közepén találja magát. Amikor hírt kap arról, hogy nővérét elrabolták, Joanna azonnal Dél-Amerikába utazik. A repülővel egy egzotikus világba érkezik, ahol hamarosan összehozza a sors Jack Colton-nal (Michael Douglas), azzal a fickóval, aki akár valamelyik regényéből is előléphetett volna. Jack jóképű kalandor, igazi szerencselovag, aki segít Joanna-nak, hogy élve ússza meg ezt a kalandot...

 

Az utolsó király - Film Mánia, december 10. szombat, 17.10h

Norvégiában az 1200-as években kegyetlen háborúk dúltak. A történet középpontjában a norvég király törvénytelen fia áll, Hákon, akit a fél királyság holtan akar látni.

 

Az ügynökség - AXN, december 10. szombat, 17.30h

Edward Wilson céltudatos fiatalember, aki hazájáért, az Egyesült Államokért mindenre képes. Ambiciózus hozzáállása segíti abban, hogy munkát kapjon a II. világháború elején megalakuló hírszerző csoportban. Wilson egyike lesz azoknak, akik létrehozzák a világ legbefolyásosabb kémszervezetét, a CIA-t, és a hidegháború éveiben maga is aktív formálója lesz a kibontakozó fegyveres konfliktusoknak. Miközben látszólag szürke hivatalnokként éli mindennapjait, ifjúkori idealizmusát apránként teljesen felemészti a hírszerzés látszatvilága, amelyben mindenki titkokat őriz, és senkiben sem lehet megbízni. A kubai Disznó-öbölben végrehajtott amerikai invázió után nyilvánvalóvá válik, hogy valaki elárulta a partraszállás tervezett helyét a szovjeteknek. A besúgó utáni kutatás során Wilsonnak élete minden fontos személyes kapcsolatát próbára kell tennie.