Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Aki ma a négy fal közé kényszerül, annak sem kell szomorkodnia, lesznek jó filmek a tévében!

E.T. – A földönkívüli - AMC, június 25. szombat, 9.40h

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.

Folt a zsákját - Filmcafe, június 25. szombat, 12.10h

Eddie (Richard Pryor) a börtön árnyékában elvállalja egy szanatóriumi beteg kíséretét. Csakhogy George (Gene Wilder) notórius hazudozó, aki ha egyszer beindul, a világ a sarkaiból is kifordul. Épp hogy kilépnek a klinika ajtaján, George máris egy hatalmas tévedés középpontjában találja magát. Összetévesztik a milliárdos Abe Fieldinggel, és bár George szabadkozik, végül Eddie kedvéért belemegy a játékba. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy csőbe húzták és hazug életének egyetlen szereplője sem az, akinek mondja magát.

 

Heves jeges - Film Mánia, június 25. szombat, 13.40h

Hatalmas esküvő készülődik a de Tartas és a Crépin-Jaujard család között, a szülők már mindent elrendeztek Didier és Evelyne kézfogójával kapcsolatban. Ám váratlanul megtalálják de Tartas feleségének a nagyapját, méghozzá jégbe fagyva. A papát magához veszi a család, s hogy ne okkozzanak neki megrázkódtatást, múlt századbéli stílusban rendezik be a házukat és a környezetét. Ám eljön az az idő, amikor is az "örökifjú" megtudja az igazat.

 

Sodródás - RTL Klub, június 25. szombat, 13.25h

A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad szellem egymásba szeret, és együtt vágnak neki a végtelen Csendes-óceánnak, hogy eljuttassanak egy hajót Kaliforniába. Nem is sejtik, hogy minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak, amely hamarosan irtózatos erővel csap le rájuk. Amikor Tami magához tér, a hajót romokban, Richardot pedig súlyos állapotban találja. A semmi közepén, egyes-egyedül önmagára utalva a fiatal nőnek minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmenthesse a férfit, akit szeret.

 

Julie & Julia – Két nő, egy recept - RTLII, június 25. szombat, 13.45h

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child (Meryl Streep) híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Julie Powell regényéből.

 

Húsz óra - Duna Tv, június 25. szombat, 14h

1965, egy kis falu Magyarországon. Húsz órát tölt egy riporter a faluban, hogy az elmúlt húsz év eseményeit felidézze. Négy, a földosztásnál, még 1945-ben együtt induló cseléd élete bontakozik ki a riportok, visszaemlékezések közben. Jóskából termelőszövetkezeti elnök, Vargából ávós lett, aki az 50-es évek elején majdnem lelőtte a pártból kilépő Balogh Antit. Jóska sem szeplőtelen. A Kiskovácsot kitetette az egyetemről, majd 1956-ban Varga ellen vezeti az embereket. A forradalom után Varga rendet akar teremteni, de tévedésből az ártatlan Kocsis Bénit lövi le az ajtón keresztül. Varga azóta elköltözött a faluból, de kiderül, az emlékek, a sebek ma is élnek az emberek szívében…. A Magyar Játékfilmszemle és a Filmkritikusok Díjain kívül a film a Moszkvai és a Velencei Filmfesztiválon is díjat nyert.

 

Bridget Jones babát vár - SuperTV2, június 25. szombat, 15h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

A függetlenség napja - Mozi+, június 25. szombat, 15.25h

Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

 

A három amigó - Film Mánia, június 25. szombat, 17.10h

Három western filmekben jeleskedő színész meghívást kap a mexikói Santa Pocóba, hogy védjék meg a várost a banditáktól. A három amigo úgy gondolja, elég ha odadugják a képüket, de legnagyobb rémületükre igazi, vérszomjas banditákkal kerülnek szembe!

 

Szellemirtók 2. - RTL+, június 25. szombat, 18.30h

A szellemek elsöprő fölényben vannak, de a szellemirtók csapata halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet. Ő Vigo, akinek egy gyermek lelkére van szüksége, hogy életre kelhessen. Választása Dana (Sigourney Weaver) gyermekére esik.

 

Nicsak, ki beszél! - Cool, június 25. szombat, 18.45h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mickey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?