Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha valamiért a négy fal közé kényszerül szombaton egész napra, akkor válassz filmes ajánlónkból, és jól fog telni a nap!

Kramer kontra Kramer - Viasat2, május 28. szombat, 9.20h

Ted Kramer imádja családját: feleségét és hatéves kisfiát, de azért a munka a legfontosabb számára, minden mást a karrierjének rendel alá. Egyik este arra ér haza, hogy Joanna, a felesége szárazon közli vele: elhagyja, hogy az anyaszerepből kiszakadva végre megpróbálja megvalósítani önmagát. Így a gyerekkel járó összes gond az apára szakad, aki kénytelen újra felépíteni az életét: megtanulni a gyereknevelés csínját-bínját, s mindeközben az állását is megtartani. Ted főz, vásárol, takarít, játszótérre jár, s megérzi és megérti tündéri kisfia minden vágyát és félelmét. Kisebb-nagyobb zűrök mellett is olyan ajándék ez, amiben kevés apának van része. S másfél év után, miután a legapróbb részlet is a helyére került, ismét megjelenik Joanna...

 

A fantasztikus Róka úr - Film+, május 28. szombat, 9.25h

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken, egy ideje azonban csendes és biztonságos családi életet él. Szinte élvezi a vidéki életet, a nagy házat és a kölyöknevelést, ám amikor egy nap lehetőség nyílik az utolsó nagy kalandra, azaz a nagy baromfi-rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák rossz néven veszik ezt a _ kis kalandnak egyáltalán nem nevezhető _ fosztogatást, és végleg le akarnak számolni vele. Az állatok viszont Róka úr mellé állnak, és felveszik a harcot a bosszúszomjas gazdákkal.

 

A szállítmány - AMC, május 28. szombat, 10.20h

Akármilyen vastag a páncél, akármilyen sok a biztonsági kamera, akármilyen ravasz a riasztórendszer, mindegyiknek van egy gyenge pontja: az ember, akit segít. Amikor egy páncélautónak 42 millió dollárt kell rendeltetési helyére szállítani, a cég legjobb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb embereit rendelik szolgálatba. És egy kezdőt. A három veterán biztonsági őr úgy dönt, hogy megtartja a pénzt. Elég rég dolgoznak ebben a szakmában, hogy tudják, hogyan lehet biztonságosan, nyom nélkül végrehajtani a tervüket. Kénytelenek az új fiút is bevenni, de amikor a tervbe hiba csúszik, a srác mindent összezavar. Az egység tagjai egymás ellen fordulnak. Először csak a veszni látszó pénzért küzdenek. Azután már az életükért.

 

Dobjuk ki anyut a vonatból! - Film Mánia, május 28. szombat, 11.25h

Owen a moziban, Hitchcock klasszikusa, az Idegenek a vonaton megtekintése közben döbben rá, hogy akár ő is nyugodtan elkövethetné a tökéletes gyilkosságot. Ilymódon megszabadulhatna édesanyjától, aki minden otthon töltött pillanatát pokollá teszi. Mert hát a kedves mama egy igazi szörny, aki okkal, ok nélkül, ám mindig elviselhetetlen fejhangon utasítja rendre egyetlen fiacskáját. Owen eddig csak képzeletben játszott el a gondolattal, hogy lúgot kever Anyu üdítőjébe, vagy fülön szúrja a szabóollóval. Most pedig már csak egy tettestársra van szüksége, akivel, a filmen látott minta szerint áldozatot cserélve elkövethetik egymás gyilkosságát.

 

Johnny English újra lecsap - Mozi+, május 28. szombat, 13.25h

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

A tizedes meg a többiek - Duna Tv, május 28. szombat, 13.45h

A film egyike a legsikeresebb magyar vígjátékoknak. A tizedes és társai a II. Világháborúban egy olyan helyen próbálják meg túlélni a vészterhes időket, ahol az oroszok már a spájzban vannak, míg a németek az ebédlőben ütnek tanyát. Molnár tizedes, az ügyeskedő kisember, Albert a hibátlan modorú inas és a többi katonaszökevény Grisával, a megmentett orosz katonával együtt túljárnak mindenkinek az eszén, hogy végül partizánként folytassák pályafutásukat. A film 1965-ben a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri fődíját és a szakmai zsűri rendezői különdíját kapta, valamint Sinkovits Imre a legjobb férfialakítás díját. 1966-ban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, 1968-ban pedig beválasztották az első "Budapesti tizenkettő" közé, 2012-ben pedig a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által választott 53 magyar film közé.

 

Forrest Gump - Prime, május 28. szombat, 13.55h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Afgán csillag - Viasat6, május 28. szombat, 14.30h

Egy lecsúszott zenei producer meglátja utolsó esélyét a dicsőségre egy afganisztáni fiatal lányban. Csakhamar ráébred, hogy talán saját tehetsége is elegendő lehet a megváltáshoz.

 

Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres - RTLII, május 28. szombat, 14.40h

Sandy (Catherine Zeta-Jones), a negyvenéves, kertvárosi anyuka a kisfia születésnapi videóját nézve döbben rá, hogy a férje megcsalja. Azonnal összecsomagol, és a két gyerekével együtt New Yorkba költözik. Sikerül állást találnia, de egy bébiszitterre van szüksége. Szerencsére a lakása alatti kávézóban megismerkedik az ott dolgozó Arammal, a huszonéves fiatalember elvállalja, hogy vigyáz a gyerekekre. A barátnője mindenáron össze akarja hozni Sandyt egy férfival. A szánalmas próbálkozások közepette Sandy rájön, hogy igazából a jóképű, kedves és megbízható Aram tetszik neki. Az érzés kölcsönös, de mi sülhet ki ebből?

 

Négy esküvő és egy temetés - Filmcafe, május 28. szombat, 14.45h

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

 

Mennyei csodák - SuperTV2, május 28. szombat, 14.55h

A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyithatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulásának a módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csodában lesz része. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé, és a család újra boldogan éljen.

 

Palira vettem a papát - Film Mánia, május 28. szombat, 16.45h

Timmynek pár napot az édesapjával, Ray-jel kell töltenie. Az apuka azonban nem ér rá vele foglalkozni, mert éppen élete nagy rablásán dolgozik. Timmy unalmában elrabolja a papa legújabb zsákmányát, és azok visszaszolgáltatását feltételekhez köti. Ray tehát kénytelen a gyermek számos kívánságát teljesíteni, úgymint fagyizni, óriáskerekezni. Eközben a rendőrség a nyomában jár.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Cool, május 28. szombat, 17.40h

A megtörtént eseményeket feldolgozó film főszerepéért Julia Roberts megkapta a Legjobb nő főszereplőnek járó Oscar-díjat. Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjt össze, és Eddel karöltve megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

 

Az istenek a fejükre estek - Moziverzum, május 28. szombat, 18.45h

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként és megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle.