Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Egy remek napot tölthettek a tévé előtt, ha épp semmihez sincs kedvetek szombaton.

Palira vettem a papát - AMC, december 4. szombat, 8.20h

Timmynek pár napot az édesapjával, Ray-jel kell töltenie. Az apuka azonban nem ér rá vele foglalkozni, mert éppen élete nagy rablásán dolgozik. Timmy unalmában elrabolja a papa legújabb zsákmányát, és azok visszaszolgáltatását feltételekhez köti. Ray tehát kénytelen a gyermek számos kívánságát teljesíteni, úgymint fagyizni, óriáskerekezni. Eközben a rendőrség a nyomában jár.

 

Twister - Mozi+, december 4. szombat, 10.25h

Hirtelen csap le. Pusztítása precíz. Hatókörzete behatárolhatatlan. Nincs menekvés előle. Oklahoma-ban az utóbbi ötven év legnagyobb vihara van készülőben, melyben várhatóan több tornádó fog lecsapni Tornado Alley-re. Erre a viharra várt a két rivális tudóscsoport, akik most akarják beírni nevüket a meteorológia történelmébe. Ahhoz, hogy bejuttassák műszereiket a forgószél belsejébe, egyenesen a portyázó szörnyeteg útjába kell állniuk…

 

Ez a fiúk sorsa - Paramount Network, december 4. szombat, 10.25h

A 13 éves Tobias Wolf (Leonardo DiCaprio) apa nélkül nőtt fel. Anyja, Caroline (Ellen Barkin) úgy dönt, itt az ideje, hogy a fiának apát, magának pedig férjet találjon. Hozzámegy Dwighthoz (Robert De Niro), a középkorú munkásemberhez, aki korántsem örül egy idegen kölyöknek. Dwight hamar kimutatja a foga fehérjét, rendszeresen bántalmazza Tobiast, aki csak úgy szabadulhat meg kínzójától, ha bekerül egy bentlakásos iskolába.

 

Az Aranyifjú - TV4, december 4. szombat, 10.50h

Egész London lázban ég. Mindenkit a legújabb szenzáció, Lord St. Simon közelgő frigye foglalkoztat. Az egyik legősibb angol nemesi család sarja, az ifjú lord egy fiatal amerikai lányt, Hettie Dorant készül oltár elé vezetni. Miss Doran édesapja a kaliforniai aranyláz idején szerzett jelentős vagyont, így leánya, bár távolról sem arisztokrata, mégis jó parti. A vőlegény családjának idősebb tagjai úgy vélik, az ifjú pár nem költözhet az esküvő után Glaven kastélyába _ mely a família ősi otthona -, mert az épület nem alkalmas arra, hogy benne lakjanak. Ám Hettie nem így tartja. Szerinte Glaven a legcsodálatosabb hely, amit valaha is látott. Kijelenti, hogy csak itt akar élni, sehol máshol. És felvirrad az esküvő napja, a szép pár nagy pompa közepette egybekel. Ám a templomi tömegben feltűnik egy titokzatos, lefátyolozott arcú nő: Flora Miller, a színésznő, Lord St. Simon hajdani kedvese. Különös módon, Miss Miller felbukkanásával egyidőben, még mielőtt elkezdődne az esküvői villásreggeli, Hettie, az ifjú asszony nyomtalanul eltűnik... A rejtély felderítése Sherlock Holmesra és Watson doktorra vár.

 

Az 50 első randi - AXN, december 4. szombat, 11.30h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

 

Zorro álarca - TV2, december 4. szombat, 12.50h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, és bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságától. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát pedig börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrieta-t, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után az örökébe léphessen…

 

A csúf igazság - AXN, december 4. szombat, 13.25h

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz, és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak.

 

Játszik még a szív - RTLII, december 4. szombat, 13.45h

Alice Holbrook (Jennifer Love Hewitt) látszólag boldog házasságban él Sammel (Jimy Mistry). Valentin-nap van, amikor is egy a nővérével részegen kötött fogadás értelmében Alice névtelen üdvözlőkártyát küld Samnek, mert kíváncsi rá, vajon a férfi eltitkolja-e. Sajnos Sam nem szól a kártyáról és ez alaposan feldühíti Alice-t. Archie (Dougray Scott), Sam legjobb barátja önkéntelenül _ bár nem minden hátsó szándék nélkül _ besegít, hogy az ostoba tréfának induló helyzet teljesen elfajuljon és Alice azt higgye, a férjének szeretője van. És van?! Alice nehéz döntéssel néz szembe: vagy harcol házasságáért vagy kilép belőle, és elhagyja Samet. A nő a harcot választja. De vajon mit ér el vele?

 

Házasságból elégséges - Duna Tv, december 4. szombat, 15.25h

Szöszi és Árpi nagyon szeretik egymást. A lány fodrász, a fiú cukrász. A lány szülei elváltak, így Szöszi a nagyszüleinél él. Árpi összevész édesapjával és elköltözik otthonról. Hogy ne legyen magányos, összeházasodnak Szöszivel. Felkészületlenek azonban az önállóságra, ezért folyamatosak köztük a nézeteltérések. Szöszi haza költözik...

 

Gettómilliomos - Prime, december 4. szombat, 16.15h

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

 

Elátkozott Ella - Filmcfe, december 4. szombat, 16.20h

Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával (Anne Hathaway). Csupa szívjóságból elvarászolja, s míg él engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg (Hugh Dancy) előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal, és a gonosz királlyal, Edgarral (Cary Elwes).

 

Charlie és a csokigyár - Viasat3, december 4. szombat, 16.20h

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

 

Időről időre - Moziverzum, december 4. szombat, 16.45h

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot...azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk. Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwall-ból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Mary-vel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra... és újra... de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét. Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a hatalmas közlekedési dugó ellenére is. Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet...

 

Ahol a szivárvány véget ér - Cool, december 4. szombat, 18.10h

Rosie (Lily Collins) és Alex (Sam Claflin) már ötéves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve, vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Nyakiglove - Filmcafe, december 4. szombat, 18.15h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

Beköltözött a magas kultúra a SZESSÖN próbatermébe. Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész mesélt a zenélés és az írás kapcsolatáról, hogy például Tinódi Lantos Sebestyén volt az első magyar slammer. Végül megpróbálkozott minden idők egyik legvitatottabb dobosának dobtémájával is.