Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Egész jó kis tévézős napot lehet összerakni ezekből a filmekből.

A Rózsaszín Párduc - Filmcafe, október 16. szombat, 10.10h

Egy felsőtízezerbeli partin a következő emberek vegyülnek el a tömegben: egy arab emírségbeli gyönyörű hercegnő, aki a földkerekség legértékesebb gyémántjának, a "rózsaszínű párducnak" a tulajdonosa; Charles, aki életművész, amolyan Don Juan, csak ügyesebb nála: nem hágcsókon mászik fel a nőkhöz, nem párbajozik, hanem Ferrarin érkezik, minden női lakosztályhoz kulcsa van, s teszi mindezt a legszélesebb nyilvánosság tudtával; valamint Clouseau felügyelő, akinek szakmai hozzáértéséről az a vélemény alakult ki egyik felettesében még, a törvény balkezében, hogy "adjon nekem valaki tíz olyan embert, mint Clouseau, és én lerombolom a világot". Csoda, ha ezek után eltűnik a hercegnő gyémántja?

 

Men in Black - Sötét zsaruk 2. - Mozi+, október 16. szombat, 10.20h

J különleges ügynök egy rutinfeladatnak tűnő ügyben kezd el nyomozni. Egy földönkívüli megölt egy másik földönkívülit. Nem nagy ügy, előfordult ilyen már jobb családokban is. Ám a nyomozás során J egy ördögi bűntény nyomára bukkan, amely mögött Sereena, a gonosz kylothiai lény és kétfejű, ám még így is féleszű társa, vagyis társai, Scrad és Charlie áll, illetve állnak. Ráadásul Sereena szívdöglesztő külsejű, fehérnemű-manökennek álcázza magát. Így csak egyvalaki segíthet, Kay ügynök, akinek korábban biztonsági okokból minden emlékét törölték, és most egy másik veszélyes kormányszervezet alkalmazottja: azaz postás…

 

Mulan - AMC, október 16. szombat, 11.50h

Az északi Wei-korszakban volt egy Mulan nevű kislány, aki egyedül élt az apjával. Hua Hu hatására Mulan titokban harcművészetet és katonai stratégiát tanult. Felnőve a fiatal lányból edzett, jól képzett harcos lett. Mulan tizennyolc éves, amikor a Rouran vezette nomádok megtámadják a Wei-házat. Csak akkor képesek ellenállni, ha minden családból elviszik a férfiakat katonának. Mulan képtelen elviselni a gondolatot, hogy az apja háborúba menjen, ezért leitatja az öreget, és helyette ő csatlakozik a sereghez. Vitézségére hamar felfigyel Wen Tai, a zászlóalj helyettes parancsnoka. Egyik nap Mulan éppen fürdik, amikor felbukkan Wen Tai.

 

Látlak - Filmcafe, október 16. szombat, 14.45h

A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja "maradványával", vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör.

 

Kapj el, ha tudsz! - Paramount Network, október 16. szombat, 15h

A történet Frank Abagnale életrajza alapján készült a legsikeresebb szélhámosról Amerika történetében. A Leonardo DiCaprio által játszott Frank a megtévesztés mestere, aki éveken keresztül sikeresen kijátszotta az FBI-t. Dolgozott többek között pilótaként, gyermekorvosként, történelem professzorként, és több millió dollárt szerzett csekkhamisítással. Carl Hanratty FBI ügynök elsődleges feladatának tartotta, hogy elkapja és bíróság elé állítsa Abagnalet.

 

Esküvő után - Moziverzum, október 16. szombat, 16.25h

Isabel életét a kalkuttai árvaházban nevelkedő gyerekeknek és az ott végzett munkájának szenteli, már vagy húsz éve. Theresa egy médiavállalat multimilliomos vezetője, aki művész férjével, annak lányával és ikerfiaikkal New Yorkban él. Amikor Isabel-nek felajánlanak egy rejtelmesen nagylelkű támogatást a pénzügyi nehézségekkel küzdő árvaház számára, New York-ba kell utaznia, hogy személyesen találkozzon a jótevővel, Theresa-val. Ott kiderül, hogy kinek is lesz esküvője. Egyben fény derül a titokra Isabel múltjáról, valamint arról, hogy mennyire véletlen a találkozása a régmúltjának meghatározó szereplőivel, amely végül, az egész addigi életét meghatározó döntés elé állítja.

 

Horgász a pácban - Filmcafe, október 16. szombat, 16.40h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Minden, minden - SuperTV2, október 16. szombat, 17h

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében, és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra. Az ingerszegény környezetben élő Maddy bármit megtenne, hogy minél többet megtapasztalhasson a külvilágból, és átélhesse első románcát. Miközben az ablakon át kémlelik egymást és telefonos üzenetekben kommunikálnak, Olly és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek _ még ha mindent el is veszíthetnek.

 

A boldogító talán - Sony Movie Channel, október 16. szombat, 17h

Lehet-e barátság férfi és nő között? Talán igen, illetve nem, egészen pontosan csak átmenetileg. Tom vonzó pasi, habzsolja az életet, falja a nőket. Az állandóságot Hannah jelenti a számára. Kettejük érdek- és szexmentes barátsága azonban csak addig tart, míg a jó pajtás hosszabb üzleti útra nem utazik. Kiderül, milyen üres Tom élete nélküle, ő az egyetlen, akit igazán szeret. Rögvest el is határozza, hogy megkéri majd a kezét. Erre beüt a mennykő: a szerelme tárgya azzal érkezik vissza, hogy végre megtalálta az igazit. Tom mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az esküvőjüket.

 

Forrest Gump - Paramount Network, október 16. szombat, 18h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Derült égből apu - Moziverzum, október 16. szombat, 18.40h

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan életükben a kislány anyja...