Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha otthon töltenéd a napot, akkor nézd át a listánkat!

Farkasokkal táncoló - AMC, július 31. szombat, 9.20h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

A nagy kiruccanás - Film Mánia, július 31. szombat, 9.25h

Chet Ripley autóalkatrész-kereskedő elviszi családját nyaralni a tópartra. Ám még csak nem is sejtik, hogy az idilli pihenés helyett a nem kívánt rokonság szakad a nyakukba. Mint már sejthető a nyaralás leginkább a pokolhoz kezd hasonlítani. Ugyanis megérkezik Chet idegesítő sógora, Roman láncdohányos feleségével, Kate-tel és ikerlányaival, Carával és Marával. A két család találkozása felér egy vulkánkitöréssel, amely után kő kövön nem marad.

 

Eltanácsolt tanácsadó - Film Mánia, július 31. szombat, 11.10h

Ryan Turnert (Charlie Sheen), a törtető brókert egy befolyásos gazdag milliomos, Donald Simpson (Barry Newman) csúnyán csőbe húzza, melynek következtében elveszíti mindenét: a pénzét, az állását és csinos barátnőjét, Cindyt is (Denise Richards). Váratlanul telefonál Cindy főnöke, Page (Angie Harmon), aki már nagyon várja az aznapi segítő sorokat Cindytől. Ryan titokban átveszi a lány tanácsadó rovatát a lapnál, és tőzsdeguruból szívmágussá képzi át magát. Az elmés válaszoknak köszönhetően hamarosan felszökik a példányszám és sikeresebb lesz, mint azt valaha is remélhette volna.

 

Híd Terabithia földjére - Paramount Network, július 31. szombat, 12.50h

Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos birodalmát, amely a közeli erdőben csordogáló patak fölötti kötélen átlendülve érhető el. Eme varázslatos helyen ők az uralkodók és nekik kell szembeszállniuk a birodalmukat veszélyeztető Sötét Úrral és seregeivel, míg a való világban az iskolai bajkeverők ellen veszik föl a küzdelmet.

 

Forrest Gump - TV2, július 31. szombat, 13.15h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: "Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál." Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a harctérig, az elnökök klubjától a médiavitákig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. Forrest Gump IQ-ja nem szárnyal az egekig, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú. Különös véletlenek azonban hozzásegítik, hogy az 1950-es évektől 1970-ig Amerika minden jelentős eseményén részt vegyen, és minden jelentős személyiségével találkozzon, köztük: Elvis Presley-vel, JFK-vel, Lyndon Johnsonnal, Richard Nixonnal. Forrest elvégzi a főiskolát, harcol Vietnámban, élsportoló lesz, az egyetlen probléma csak az, hogy túl buta ahhoz, hogy megértse ezen fontos események jelentőségét.A "Forrest Gump" egy megindító romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát.

 

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, július 31. szombat, 14.45h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

Carter edző - Paramount Network, július 31. szombat, 14.50h

A feszültség egyre nőtt, ahogy a richmondi High Oilers a következő kosárlabda bajnokságra készülődött. A város csupa izgalom volt a veretlen csapatnak köszönhetően, és a lelátók minden meccsen megteltek ujjongó szurkolókkal. Senki sem gondolta volna, hogy 1999. január 4-dikén a közösségben kitör a viszály, és oly sok élet megváltozik, amikor Ken Carter edző lelakatolta a tornatermet, és nem engedte be játékosait, mert azok lerontották a jegyeiket...Az igaz történet alapján készült Carter edző az ellentmondásos gimnáziumi kosárlabda-tréner, Ken Carter lélekemelő története. Cartert az egekig magasztalták és a sárba döngölték egyszerre, amikor belekerült a hírekbe azzal, hogy az egész veretlen csapatot a kispadra küldte, gyatra tanulmányi eredményük miatt. A kaliforniai Richmondban játszódó cselekmény az emberi bátorság és meggyőződés felemelő, őszinte portréja; arról szól, hogyan lehet legyőzni a környezet által állított akadályokat, hogyan lehet fiatal embereknek egy olyan jövőt felvázolni, amely túlmutat a bandákon, a drogokon, a börtönön, és igen, még a kosárlabdán is.

 

Apja lánya - Film Mánia, július 31. szombat, 15.20h

Ollie Trinknek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie egy rutin videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Mayával (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal.

 

A tehetség - Moziverzum, július 31. szombat, 18.55h

A hétéves Mary matematikai zseni, nagy jövő előtt áll. Ám úgy tűnik, Frank Adler mellett erre semmi esélye. A férfi Floridában, egy tengerparti városban neveli az unokahúgát, mióta annak édesanyja önkezével vetett véget életének. Ő is őstehetség volt a számolás terén, de nem bírta az ezzel járó feszültséget. Frank azt szeretné, ha Mary-nek boldog és felhőtlen gyerekkora lenne, ellentétben Frank anyjával, Evelynnel, aki harcba száll a kislány felügyeletéért, hogy kibontakoztassa tehetségét.

 

Háború és béke - M5, július 31. szombat, 19.50h

1805-ben Oroszország hadat üzen Franciaországnak, amelynek serege, élén Napoleon császárral, megállíthatatlanul nyomul előre, eltiporva Európa nagyhatalmait. A történet középpontjában három orosz fiatal áll, akinek az életében a kibontakozó háború évei gyökeres fordulatot hoznak. Pierre Bezuhov egy vagyonos gróf törvénytelen fia, elveszettként bolyong a szentpétervári társasági életben, de már kezdettől ég benne a vágy, hogy a világ jobbításáért küzdhessen. Barátja, Andrej Bolkonszkij herceg boldogtalan házasságából a csatatéren keresi a kiutat. Eközben egy moszkvai fiatal lány, Natasa Rosztova az ártatlan szerelem bűvöletében él.