Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha szombaton az égvilágon semmihez nincs kedved, kapcsold be a tévét, ajánlunk pár jó filmet!

Szélvihar - Film Mánia, július 24. szombat, 9.40h

Sheldon kapitány (Jeff Bridges) parancsnoksága alatt vitorlás iskolahajó indul útnak, fedélzetén tizenkét gazdag házból való fiúval, akik vizsgáikra készülnek, s fegyelmet tanulnak az út során. A kalandos úton a fiúk szinte felnőtté érnek. Egy nap óriási vihar támad. A hajó olyannyira megrongálódik, hogy bármikor elsüllyedhet.

 

Elmentek otthonról - Film+, július 24. szombat, 10.20h

A szerelmespár Sonia és Franck meghívja barátait Sonia öntelt apjának luxusszállodájába, Braziliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is _ de ilyen barátokkal kinek kell ellenség?Egy csapásra vad parti hangulat kavarja fel az előkelő, békés üdülőhely csendes állóvízét. Amikor a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne?

 

Fejjel a bajnak - Moziverzum, július 24. szombat, 11.55h

Nehéz a kamaszok sorsa… A szülők ugyanis többnyire szeretnék mindentől megóvni a gyermeküket. A póráz mindig rövidebb, a pénz mindig kevesebb, a megértés pedig mindig szűkösebb, mint kellene. Sam természetesen, ahogy lehet, egyetemre menekül az otthon melege elől. Igaz, ő rosszabb helyzetben van a kortársainál. Nála az otthon ugyanis a Fehér Házat, az apa pedig az Egyesült Államok elnökét jelenti. Szegény lány nem vágyik másra, csak arra, ami járna neki: bulikra, pasikra, szórakozásra. De hogyan lehet úgy élni, ha minden titkos randira tíz testőr kíséri az embert?

 

Kismocsok - Film+, július 24. szombat, 12.15h

Joe, azaz Kismocsok (David Spade) egy vérbeli balek. Már a neve is csak szerencsétlenséget hozott a fejére, amin egyébként egy koponyájával összenőtt női parókát kénytelen hordani. A csóringert még gyerekkorában ottfelejtették a szülei a Grand Canyon-nál, a fiú azóta is őket keresi. Kalandos útját flúgosok és bombázók szegélyezik, barátokat és ellenségeket egyaránt szerez, miközben folyton hihetetlen helyzetekbe keveredik. Kismocsok egy rádióadó épületét takarítja. A műsorvezető, meglátván Joe lehetetlen természetét, rögtön a mikrofon elé rántja, s egyenes adásban faggatja életéről. Remek lehetőség egy sztori kibontására. Előrukkolnak egy-egy nagy dumával, vagy egy eszetlen fordulattal, egykor szebb napokat látott színészt (pl. Christopher Walken, Rosanna Arquette) is beleszőnek a szórakoztatásunkra. A műsorvezető Dennis Miller, a zenész. Joe lett a világ legnagyobb haknizója, manapság alig készül mozi nélküle.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Film Mánia, július 24. szombat, 12.20h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti.Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Rejtélyes manhattani haláleset - Film4, július 24. szombat, 12.30h

Carol és Larry átlagos New York-i házaspár, akik hosszú évek óta élnek úgy, hogy fogalmuk sincs, kik laknak a szomszédban. Egy este azonban kénytelenek megismerkedni a mellettük lakó idős házaspárral.

 

Kölcsöngyerek visszajár - Moziverzum, július 24. szombat, 14h

Harry Haber erőszakos utcai árus, aki piti üzletekkel foglalkozik, míg ideiglenesen rá nem bízzák egy gyermekotthon vezetését. Ekkor zseniális ötlete támad: a gyermektelen házaspárok részére gyermekkölcsönzőt nyit. De mi van akkor, ha örökbe fogadtál egy gyereket és később rájössz, hogy rosszul döntöttél? Nincs lehetőség a cserére, a vételár visszatérítésére, igaz? Tévedés! És itt jön be a képbe az "árumozgatás" nagymestere, Harry Haber...

 

A királynő - Filmcafe, július 24. szombat, 14.25h

Az angol Diana hercegnő élete a tündérmese és a rémdráma keveréke, egy életút, mely csillogással és botrányokkal volt kikövezve. Az emberek szerint Diana mindig is szálka volt az angol királyi ház szemében. Nem véletlen, hogy a hercegnő tragikus halálát követően II. Erzsébet és a királyi család nem jelent meg a nép előtt. Anglia értetlenül állt királynője hallgatása előtt, mindenki elítélte a protokollhoz ragaszkodó királyi családot. A történet arról a feszültséggel és érzelmekkel teli hétről szól, amely a szívek hercegnőjének halála után megrendítette az angol monarchiát.

 

A csendestárs - Filmcafe, július 24. szombat, 16.30h

Laurel Ayres a Wall Street legtehetségesebb befektetési tanácsadója, de munkájáért mégis mindig másokat ér a dicséret. Amikor rájön, hogy egyetlen hibája, hogy nőnek született, elhatározza: változtat ezen. Csakhogy műtét helyett ő egy aprólékosan megalkotott és fantáziadús kis hazugsággal él. Kitalálja magának az ideális üzleti partner, Robert S. Cutty figuráját, akinek segítségével végre megnyílnak előtte a legnagyobbak tárgyalótermei. Ráadásul Cutty tanácsa komoly vagyont szerez egyik kliensének, így a "legendás tőzsdecápa" egy csapásra a New York-i üzleti világ középpontjába kerül. Mindenki rá kíváncsi, vele akar üzletet kötni, ezért Laurel kénytelen életre kelteni teremtményét, méghozzá úgy, hogy ő maga bújik Cutty bőrébe. Ilyet pedig még a Wall Street sem látott.

 

Négybalkezes - Film Mánia, július 24. szombat, 19.10h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - Moziverzum, július 24. szombat, 19.10h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.

 

Elsa és Fred - Duna Tv, július 24. szombat, 19.45h

Elsa 82 éves dinamikus özvegyasszony, aki évtizedek óta arról álmodozik, hogy eljusson Rómába, és Anita Ekberthez hasonlóan megmártózhasson a Trevi kútban. Amikor a szomszédjába költözik egy megözvegyült öregúr, Alfredo, Elsa mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmét. Alfredo egész életében szolid és visszafogott volt, amióta pedig felesége eltávozott, már semmit nem vár az élettől. Kezdetben idegesíti Elsa állandó zaklatása, hamarosan azonban rájön, hogy utolsó éveit nem gyógyszerekkel és otthon akarja tölteni, hanem az élet minden cseppjét ki akarja élvezni. Elsa és Fred hamarosan elválaszthatatlan szerelmespárként sétálnak Róma utcáin.