Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Hagyd hátra a hétköznapok gondjait, kapcsolj ki és nézz meg egy jó filmet!

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, április 27. szombat, 09.40h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

A fantasztikus Róka úr - Film+, április 27. szombat, 10.25h

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken, egy ideje azonban csendes és biztonságos családi életet él. Szinte élvezi a vidéki életet, a nagy házat és a kölyöknevelést, ám amikor egy nap lehetőség nyílik az utolsó nagy kalandra, azaz a nagy baromfi-rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák rossz néven veszik ezt a - kis kalandnak egyáltalán nem nevezhető - fosztogatást, és végleg le akarnak számolni vele. Az állatok viszont Róka úr mellé állnak, és felveszik a harcot a bosszúszomjas gazdákkal.

 

G. I. Jane - AMC, április 27. szombat, 12.05h

Ridley Scott, a Gladiátor és a Hannibal rendezője olyan hősnőről forgatott drámaian feszült, pergő akciófilmet, aki az elképesztő katonai szigor és a fizikai megterhelések ellenére is képes kitartani elhatározása mellett, hogy a férfiakkal egyanrangú katona váljon belőle. A katonai költségvetési bizottság elnöke arra kényszeríti a haditengerészet leendő parancsnokát, hogy a katonai szolgálatnál vezesse be a nők teljes egyenjogúságát. A kísérlethez a haditengerészet élgárdájának egyik gyakornokát, a SEALS-kommandó egyik tagját, Jordan O'Neil (Demi Moore) hadnagyot választja. Senki nem bízik a sikerben, mivel a kegyetlen kiképzés során a férfiak 60%-a kiesik a rostán. De O'Neil elszánta magát, mindenképp bizonyítani akar.

 

Kutyák és macskák - Film+, április 27. szombat, 12.10h

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják, és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt, és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor (Jeff Goldblum) is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos.

 

A Winchester mestere - Mozi+, április 27. szombat, 12.30h

Matthew Quigley, a mesterlövészek királya egy dúsgazdag farmer megbízásából összepakol, otthagyja Amerikát, és nyergével, valamint hatlövetujével felszerelkezve a világ másik végébe, Ausztráliába utazik. A koalák földje azonban éppen olyan, mint a hátrahagyott Vadnyugat: a bennszülöttek itt is veszélyesek, a gonosz itt is gonosz, a hazug itt sem mond igazat, és a no…nos, a no itt is csodaszép, de ha nem vigyázol, bajt hoz rád. A szóban forgó no a gyönyöru és titokzatos Cora, aki örökké a harcedzett mesterlövész nyomában jár, mert azt hiszi, o Roy, a férfi, akit már régóta keres. Hosünk megpróbáltatásai csak fokozódnak, amikor gazdag megbízójáról kiderül, hogy hidegvéru gyilkos, ráadásul meg akarja öletni. Ahogy az egy vérbeli amerikai cowboyhoz illik, Quigley-nek be kell bizonyítania, hogy kötélidegzettel rendelkezik, egy percre sem veszíti szem elol a célját, és gyoztesen kerül ki mind az ember, mind a természet ellen vívott csatából...

 

Galaxy Quest - Galaktitkos küldetés - Filmcafe, április 27. szombat, 12.35h

Az egykori sikeres sci-fi tévésorozat, a Galaxy Quest hősei két évtized elteltével is népszerűek. A színészek azonban már unják a közönségtalálkozókat, alig várják, hogy ledarálják a megszokott szöveget, dedikálják a fiatalkori képeiket, és fölvegyék a gázsit. Ám ezúttal különleges dolog történik. A jelmezes rajongók közt van néhány fura figura. Űrlényeknek öltöztek, és Taggart kapitány segítségét kérik, hogy mentse meg őket a gonosz Sarristól. A csapat hamarosan a csillagok között találja magát.

 

Johnny English újra lecsap - Moziverzum, április 27. szombat, 12.40h

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

Éretlenek - Film Mánia, április 27. szombat, 13.20h

A versailles-i XIV. Lajos Gimnázium minden tanulója megbukott az érettségi vizsgán, ennek ellenére az intézmény igazgatónője nem adja fel. Az új növendékeknek újabbnál újabb módszereket talál ki a tanulás eredményesebbé tételére. Ám minden hiába Párizs leglustább diákjaival szemben. Ráadásul ők is azonnal készek a retorzióra, és a legkorszerűbb technikai eszközök segítségével vágnak vissza. Hogy egy félresikerült diákcsíny következményeként a börtönt elkerüljék, le kell érettségizniük, ami segítség nélkül nem megy. Ezért a legfantasztikusabb trükköket, puskákat eszelik ki Claude Zidi fergeteges vígjátékában.

 

Kutyák és macskák – A rusnya macska bosszúja - Film+, április 27. szombat, 13.55h

 

A kutyák és macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi zajlik előttük. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk, és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai, a kutyák és a macskák között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajthatja a kutyákat és a macskákat. A történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsa a doromboló fenyegetést.

 

Furcsa pár - AMC, április 27. szombat, 14.35h

Mit tehet az ember, ha elhagyja a felesége és nincs tovább maradása a közös lakásban? Például beköltözhet a legjobb barátjához. Felix pontosan ezt teszi, miután felesége elválik tőle, barátjánál, Oscarnál keres menedéket, amíg talpra áll. Igen ám, de Oscar a világ legtrehányabb alakja, Felix pedig a pótcselekvésként gyakorolt tisztaság- és rendmániája miatt szinte elviselhetetlen…

 

Az utazó - VIASAT FILM, április 27. szombat, 14.40h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

A Quantum csendje - Mozi+, április 27. szombat, 15h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond, legutóbbi küldetésén, nem csak hogy elveszítette társát Vesper Lynd-et, de a küldetését is szinte teljes kudarcnak könyvelte el az MI6. Mr. Bond és M, mialatt próbálják kihallgatni azt a férfit, aki kivégezte Le Chiffre-t és valószínűleg az egyik felelős azért, hogy Mr. Bond nem tudta teljesíteni küldetését, M és Mr. Bond a vallatáson azzal szembesül, hogy létezik egy olyan bűnszervezet, amiről sem az MI6, sem a CIA és más titkosszolgálat sem tud. Egy áruló MI6 ügynök lakásán olyan nyomokat találnak, amin már el lehet indulni. Hamarosan Mr. Bond el is jut Dominic Greene-hez, a Greene Planet vállalat tulajdonosához, aki felettébb érdekes személyekkel üzletel igen érdekes módon.

 

Fater élve vagy halva - SuperTV2, április 27. szombat, 15.40h

Jack Charles (Patrick Swayze), a kisstílű zsebtolvaj élete nagy dobására készül, amikor váratlanul megjelenik nála tinédzser korú lánya és fia, akiket évekkel ezelőtt elhagyott. Így Jack kénytelen őket is elvinni New Orleansba. Sarkukban a rendőrséggel és Kathleennel (Halle Berry), a lelkes újságírónővel, a két gyermek egy olyan valódi országúti akciófilm közepén találja magát, ahol az apjuk a főszereplő.

 

Állj, vagy jövök! - RTL, április 27. szombat, 15.40h

Logan (Martin Lawrence) kiváló tolvaj, egyébként meg rettentő nagy balek: szerez egy húszmilliót érő gyémántot, ám rendőrök veszik körül, és nincs kiút. Logan egy építkezésre menekül, ahol eldugja zsákmányát, és megadja magát: tudja, hogy vissza fog térni. Vissza is tér, de míg ő a börtönbüntetését töltötte, az építkezés befejeződött, és a gyémánt fölött most a kerületi rendőrség terpeszkedik. Logan persze a leglehetetlenebb megoldást választja, hogy visszaszerezze, ami az övé: rendőrnek áll...

 

Nagypapa hadművelet - Film+, április 27. szombat, 15.45h

A kis Peter (Oakes Fegley) boldog arcáról hamar lefagy a mosoly, amikor megtudja, hogy szeretett nagyapja, Ed (Robert De Niro) miatt fel kell költöznie a hátborzongató padlásszobába. Mivel mindennek van egy határa, szeretet ide vagy oda, régi birodalma visszaszerzése érdekében kénytelen a nagyfaternak hadat üzenni. Peter a barátai segítségével elképesztő terveket eszel ki, hogy meggyőzze a nagyapát a szoba átadására. De a könnyű prédának tűnő papa keményebb, mint amilyennek látszik, és visszavág.

 

Szeretném, ha szeretnél - TV2, április 27. szombat, 15.45h

Mary Fiore esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Mary-t, ha a jóképű gyermekorvos, Steve nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, és fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Fran-t készül elvenni...

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, április 27. szombat, 17.30h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

A Nílus gyöngye - SuperTV2, április 27. szombat, 17.45h

Joan (Kathleen Turner) elvállalja, hogy megírja egy afrikai ország uralkodójának, Omar arab sejknek (Spiros Focás) az életrajzát. A helyszínen kiderül, hogy a sejk ellenszenves zsarnok, aki egy különös gyöngy révén az egész keleti világ feletti uralomra tör. Joant bebörtönzik, és bár az időközben felbukkanó Jack (Michael Douglas) segítségével sikerül megszöknie, az ékszer rejtélye nem hagyja nyugodni. A heves vérmérsékletéről ismert Ralph (Danny DeVito) pontosan tudja, hol rejtőzik ez a bizonyos kincs, ám nyomában járnak Omar emberei.

 

Űrcowboyok - Film+, április 27. szombat, 17.45h

1958-ban az Amerikai Légierő parancsnoksága kiválasztotta négy legjobb és legmerészebb pilótáját, hogy felkészítse őket az első űrutazásra. Ám a tervek végül másképp alakultak, és az űrkísérlettel járó dicsőséget egy kísérleti majom aratta le. Az egykori nagy csapat négy évtizeddel később azonban újra szolgálatba lép. Egy orosz műhold irányítórendszere felmondja a szolgálatot, és a hatalmas gépezet egyenest a föld felé zuhan. A szatelit olyan elavult, hogy az USA válságmegoldó szakértői közül senki sem tudja, hogyan lehetne irányítani. Ismét szükség van a régiekre. A csapat egykori parancsnoka Frank (Clint Eastwood), ha kis késéssel is, végre megkapja élete nagy lehetőségét. Ám ő csak akkor vállalja a küldetést, ha régi társait is magával viheti. Összeáll tehát a régi gárda, és felkészül élete első űr-mentőakciójára. Tagjai nem tudják, hogy ami ott fenn vár rájuk, arra úgy sem lehet felkészülni.