Ezeket a filmeket ajánljuk szombat estére

Bulika helyett tévéke.

Johnny English - Moziverzum, április 17. szombat, 19.15h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

A keresztapa 2. - Moziverzum, április 17. szombat, 21h

Vito Corleone halála után, Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával pedig új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amelyekben az új vezetőnek helyt kell állnia. És Michael nem habozik a legveszedelmesebb fegyverekhez nyúlni, hogy hatalmát, befolyását és pénzét megtartsa, s védelmet biztosítson a családjának. Eközben még az is kiderül, hogy néhai apja hogyan alapozta meg a Corleone család hírnevét...

Gyémánthajsza - Mozi+, április 17. szombat, 21h

Lucas Hill gyémántkereskedő és a legjobb a szakmájában. Miután egy északi kisvárosba utazik, hogy üzletet kössön egy kétes hírnevű vállalkozóval, rájön, hogy a tét most sokkal nagyobb, mint eddig bármikor. Bár nem tudott róla, de a nála lévő gyémántok eredete igencsak megkérdőjelezhető, és miután erre a vevő is rájön, Hill élete veszélybe kerül.

 

Rakoncátlan célpont - Film Mánia, április 17. szombat, 21h

Victor Maynard egy középkorú bérgyilkos, aki mindig egyedül dolgozik. Legújabb megbízatása szerint egy fiatal lánnyal kell végeznie. A férfinak azonban, akinek sohasem remegett a keze, most megesik a szíve Rose-on, és megkíméli a fiatal teremtés életét. Közben ráakaszkodik az ifjú Tony, akinek minden vágya, hogy mellette tanulhassa ki a szakmát. Amikor Victor ügyfele tudomást szerez arról, hogy Rose még mindig életben van, egy másik bérgyilkost küld a nyomába. Victor _ Tony segítségével _ próbálja megvédeni a lányt.

 

Rocketman - SuperTV2, április 17. szombat, 21h

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.
A filmben Jamie Bell alakítja Elton állandó szövegíróját és szerzőtársát, Bernie Taupint, Richard Madden játssza Elton első menedzserét, John Reidet, Bryce Dallas Howard pedig Elton anyját, Sheila Farebrothert testesíti meg.

 

Sose halunk meg! - ATV Spirit, április 17. szombat, 21h

Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre. Szokása szerint veszít, de hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Vásározó vállfaárus nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. Imi gátlásos, szorongó lénye értetlenül figyelte a nagy álmokat és kockázatot kergető nagybácsit.

 

Nincs kettő négy nélkül - RTL Klub, április 17. szombat, 21.10h

Greg és Eliot egy furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Eliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást. Az egymillió dollárért azonban úgy gondolják, hajlandók lesznek elviselni a helyzetet egy hétig. Arról persze nem tehetnek, hogy a külvilág egy kissé csodálkozik, amikor a két elegáns, visszafogott milliomos rövid idő alatt keményöklű, nagyhangú, belevaló fickóvá változik.

 

Még mindig lakótársat keresünk - Duna Tv, április 17. szombat, 21.30h

Cédric Klapisch romantikus vígjátéka, a Lakótársat keresünk 2002-ben az egyik legnagyobb európai sikernek számított fesztiválokon és a nézők között egyaránt. (Csak néhány díj: a Karlovy Vary és Sydney-i Filmfesztiválon közönségdíj, Cézar-díj Cécile De France-nak és Lumiere-díj Franciaországban). Hősei fiatalok, hétköznapi helyzetei ismerősek, humora egyedi és természetes _ nem csoda, hogy a rendező 2005-ben ugyanazzal a szereplőgárdával folytatta a történetet és megismételte a sikert. Az első részben a 25 éves Xavier (Romain Duris) Barcelonába indul, hogy befejezze a közgazdasági egyetemet, és megtanuljon spanyolul. Szüksége van erre a nyelvre, hogy betölthesse az apja egyik barátja által a gazdasági minisztériumban felkínált állást, ám terve miatt fel kell adnia Martine-nal négy éve tartó kapcsolatát. Elutazik, és szorgos keresés után végre talál Barcelona központjában egy lakást, amin hét különböző országból érkezett bérlőtársával kell megosztania. Itt ismerkedik össze Isabelle-lel (Cécile de France), akibe hamar beleszeret, és egy különleges év veszi kezdetét. A történet öt év múlva folytatódik, ezúttal Párizsban. Miközben igyekszik írói karrierjét építeni, Xavier a felnőtté válás megszokott kérdésén töpreng: vajon érdemes-e élni ezen az ellentmondásos világon? A tökéletes nő után kutatva ágyról ágyra jár, s gyakran olyan szekér után fut, amelyik nem veszi fel őt. Végül Isabelle, régi szerelme, Martine (Audrey Tautou), valamint Wendy (Kelly Reilly) és William (Kevin Bishop) és az egész multikulturális barcelonai baráti társaság segítségével megcsillan számára a reménysugár, mely elvezeti őt az igaz szerelem útjára?

 

Kingsman: Az aranykör - TV2, április 17. szombat, 22.35h

Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő.De néha a "majdnem mindig" is kevés.Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki (Taron Egerton) és kiképzője, Merlin (Mark Strong) ússza meg a támadást: ők Amerikába menekülnek, ahol a szervezetükhöz hasonló, helyi cég, a Statesman egy embere (Halle Berry) várja őket. Együtt vágnak neki, eddigi legkeményebb, legveszélyesebb feladatuk leküzdésének.

 

Vihar előtt - RTLII, április 17. szombat, 23h

A Vihar előtt az Oscar®-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar®-díjas producer Greg Shapiro filmje, főszerepben az Oscar®-díjas Matthew McConaughey-vel és Anne Hathaway-jel. A film főhőse egy rejtélyes halászhajó-kapitány, akit egy kis karib-tengeri szigeten utolér a múltja, és azon kapja magát, hogy fenekestül felfordult az élete.

A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni "Serenity" névre hallgató ikermotoros hajóján. Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kékúszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől. Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….

 

Felkoppintva - SuperTV2, április 17. szombat, 23.40h

Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szembe. Egyik este bulizni megy a nővérével. A piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Bennek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csinálnak.

 

Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika - Paramount Network, április 17. szombat, 23.45h

Borat, a kazah médiavilág sajátos alakja az ország Tájékoztatási Minisztériumának megbízásából dokumentumfilmet forgat Amerikában. Beutazza a földrésznyi országot, hétköznapi emberekkel találkozik, és helyi nevezetességekkel ismerkedik. Hogy a faji, vallási és szexuális identitásra vonatkozó kérdéseivel megbotránkoztatja, zavarba hozza és halálra rémíti Amerikát, az csöppet sem érdekli. A több mint különös riporter a filmforgatás mellett mindenáron találkozni akar Pamela Andersonnal.