Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A hónap végén is menő a tévé.

Az ördög maga - Viasat3, május 31. szerda, 21h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Horrorra akadva 5. - AMC, május 31. szerda, 21h

A boldog házaspár, Dan (Simon Rex) és Jody (Ashley Tisdale) furcsa és ijesztő természetfeletti aktivitást tapasztalnak a házukban, a jelenések pedig pontosan akkor kezdődtek, amikor hazavitték újszülött kisbabájukat, Aident a kórházból. Amikor azonban a borzasztó események kihatnak a házaspár munkahelyeire is (Dan majomkutató, Jody pedig balett-táncos), a szerelmeseknek rá kell döbbenniük, egy irtózatos démon ólálkodik a család körül. Eldöntik, hogy nem hagyják magukat, ezért különböző szakértők segítségével és házuk teljes bekamerázásával próbálnak utánajárni a kísértethistóriának. A fenyegetés egyre nagyobb, ezért gyorsan meg kell szabadulniuk a démontól, mielőtt túl késő lenne!

 

#Sohavégetnemérős - Magyar Mozi TV, május 31. szerda, 21h

A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta, rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel. A #Sohavégetnemérős generációs film: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni.

 

Hannibal - Moziverzum, május 31. szerda, 21h

A világ legrémesebb gonosztevője, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) megszökött és Firenzében éli a jómódúak boldog életét. Egyik áldozata, az emberi roncsként vegetáló milliomos, Mason Verger bosszúra éhesen kutatja a vérszomjas doktort. Egy tanú felbukkanását követően ismét remény nyílik rá, hogy elfogja Lecter-t, akit azonban csak egyetlen személy tud Amerikába csalogatni: Clarice Starling FBI-ügynök. Ha sikerül őt rávenni arra, hogy újra az emberevő pszichológus nyomába eredjen, Hannibal végre előjön rejtekhelyéről, hogy befejezze a halálos játékot...

 

A diktátor - Paramount Network, május 31. szerda, 21h

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

Blitz - RTL HÁROM, május 31. szerda, 21h

Tom Brant (Jason Statham), a kőkemény londoni detektív nem bánik kesztyűs kézzel a bűnözőkkel. Brutális módszereivel nem csupán a sajtót, de a kollégáit is maga ellen fordítja. Így amikor feltűnik egy könyörtelen gyilkos, aki egymás után vadássza le a város rendőreit, Brantnél megfelelőbb ember aligha akadhat arra, hogy kézre kerítse. Könyörtelen hajsza veszi kezdetét London utcáin.

 

Közellenségek - Film Mánia, május 31. szerda, 21h

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist küldte utána. Bryan Burrough regényéből.

 

Sebhelyek - Film+, május 31. szerda, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

Apádra ütök - SuperTV2, május 31. szerda, 22.15h

Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pam-be, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától _ aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrnes-on át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greg egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jack-nél, aki nyugdíjas műkertész...és tekintélyt parancsoló figura. Szerinte senki nem méltó, nem elég jó elsőszülött lányának, Pam-nek, és a tények, melyek szerint Greg macskagyűlölő, ápolóként dolgozik és vezetékneve, a Beckur sem éppen szokványos, egyáltalán nem javítanak a helyzeten...Bár Greg összetöri magát, hogy jó benyomást keltsen, a hétvégéje azzal kezdődik, hogy csomagja elveszik a reptéren, és ettől kezdve egyik hajmeresztő katasztrófa a másikat követi…

 

Lúdas Matyi - Duna World, május 31. szerda, 22.30h

Döbrögi, a gőgös és kegyetlen földesúr a vásárban elkobozza Ludas Matyi libáit, ráadásul meg is vereti a fiút. Ám Matyit nem olyan fából faragták, hogy visszafizetetlenül hagyjon egy ilyen igazságtalanságot. Bosszút forral, és ígéretéhez híven, háromszor veri azt vissza... Fazekas Mihály epikus műve 1949-ben, Nádasdy Kálmán és Ranódy László rendezők munkája nyomán került a magyar nézők elé Soós Imre, a tragikus sorsú színész zseni főszereplésével. Az első magyar színes filmet a Magyar Nemzeti Filmarchívum több éves áldozatos munkával felújította. Soós Imre 1951-ben Karlova Varyban filmbeli alakításáért díjat kapott.

 

Tiszta vér - Filmcafe, május 31. szerda, 22.45h

Tom Cutler egykor rendőr volt, de a régi időknek már jó ideje vége. Most azzal keresi a kenyerét, hogy a gyilkosságok helyszínét _ a rendőrség megbízásából _ a vizsgálat lezárása után tisztára pucolja. Megint csak őt hívják egy külvárosi házba, hogy takarítsa el egy gyilkos lövöldözés nyomait. Ám ezúttal a képlet korántsem olyan egyszerű: Cutler ugyanis a rendrakás helyett akaratlanul a terhelő bizonyítékok eltüntetéséhez nyújt segédkezet.

 

Büszkeség és balítélet meg a zombik - Viasat Film, május 31. szerda, 22.50h

Gyilkos vírus harapódzik el a 19. századi Angliában: a halottak életre kelnek és a tisztes polgárok életét fenyegetik. Az öt Bennet-lány szeretne férjhez menni, miközben megpróbálják megvédeni magukat az egyre növekvő fenyegetéstől, mielőtt késő lenne. Elizabeth mestere a harcművészeteknek, és Mr. Darcy sem csak egy jó parti, hanem rutinos zombivadász. Jól nevelt úrilányok és a fess úriemberek két bál és házassági ajánlat között öldösik az élőholtakat. Jane Austen regényének zombi átirata.

 

Légió - Mozi+, május 31. szerda, 23h

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

Kényszerpályán - Film Mánia, május 31. szerda, 23.40h

Mikor egy volt különleges ügynök fiát elrabolják, három veszélyes bűnszövetkezetet is fel kell számolnia, ha élve akarja viszontlátni a fiát.

 

Sziklák szeme 2. - Moziverzum, május 31. szerda, 23.50h

Katonák és tudósok csoportja megfigyelő rendszert telepít az új-mexikói sivatagban. A Nemzeti Gárda néhány kiképzés alatt álló újoncát bízzák meg azzal, hogy utánpótlást szállítsanak nekik. Meglepetésükre a gárdisták a tábort üresen találják. Miután a közeli sziklás dombok felől vészjelzést fognak, mentőcsapatot indítanak. Nem sejtik, hogy azon a helyen járnak, ahol az évtizedekkel korábban végrehajtott kísérleti atomrobbanás során megfertőződött bányászkolónia mutáns, emberevő utódai lemészároltak egy ártatlan családot. Hamarosan rájuk is vadászni kezdenek.