Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A képládában ezek lesznek szerda este.

Kőkemény igazság - Viasat2, február 1. szerda, 20h

Tommy (Pauly Shore) amatőr sztriptíztáncosként tevékenykedik, és messziről kerüli a büntetésvégrehajtás minden intézményét. Egy nap azonban felkérik esküdtnek, ami gyökeres fordulatot hoz az életébe. Igaz, esze ágában sincs elmenni, de mikor szülei elutaznak a család otthonát képező lakókocsival, kénytelen elvállalni a feladatot a szállodai elhelyezés reményében. A kényelmes hotelszobában még nem is sejti, hogy egy sorozatgyilkos, Wayne Bishop tárgyalásán kell részt vennie és döntenie. Az ügy tisztának tűnik, de Tommy képtelen megelégedni ennyivel.

 

Boldog halálnapot! - Moziverzum, február 1. szerda, 21h

Jessica Rothe visszatér a szereplőgárda élén a BOLDOG HALÁLNAPOT! 2-ben, amely a folytatása a 2017-es év meglepetés sikerfilmjének, melyben egymást érték a lebilincselő, ismétlődő fordulatok és komikus csavarok. Ezúttal a hősnőnk, Tree felfedezi, hogy újra és újra meghalni meglepően könnyebb volt, mint a veszélyek, melyek ezek után következnek...

 

Pán Péter - Viasat3, február 1. szerda, 21h

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy (Rachel Hurd-Wood) a legendás kalóz, Hook (Jason Isaacs) kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja (Jason Isaacs) vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni (Lynn Redgrave) gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter (Jeremy Sumpter) is élvezettel hallgatja, aki az éjszaka közepén megjelenik a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.

 

Kobra - AMC, február 1. szerda, 21h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

 

Szupercella - Film+, február 1. szerda, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

Asterix az Olimpián - Film Mánia, február 1. szerda, 21h

Asterix és jó barátja, Obelix az ókori olimpiai játékokra mennek, hogy megküzdjenek a rómaiakkal. Mindezt azért teszik, mert a gall Alafolix herceg szerelmes lesz a gyönyörű görög hercegnőbe, és elkél neki a segítség, hogy felkészülhessen az Olimpiai megmérettetésekre. Csakhogy ugyanebbe a hercegnőbe szerelmes Cézár fia, Brutus is. Kettőjük között olyan versengés alakul ki, amely nem feltétlen a fair-play elemeit hordozza magában. Vajon ki nyeri el végül a hercegnő kezét?

 

Kingsman: A titkos szolgálat - Mozi+, február 1. szerda, 21h

Tökinek az édesapja halála után eléggé nyomorult sors jutott az életben. Senkire sem számíthat, így a balhék is könnyen megtalálják. Az egyik ilyen komolyabb ügye után úgy néz ki, börtön vár rá. Viszont eszébe jut, hogy édesapja halála után felkereste őket egy öltönyös férfi, aki egy számmal ellátott medált adott neki és hozzátette, ha segítségre lenne szüksége, hívja a számot. Töki így is tesz és rövid időn belül minden magyarázat nélkül szabadon is engedik. Ekkor tűnik fel ismét a titokzatos idegen, álnevén Galahad és egy életre szóló ajánlattal áll elő, amely gyökeresen megváltoztathatja Töki életét. Esélyt kap, hogy ő is Kingsman legyen, egy olyan titkosszolgálat ügynöke, amiről a KGB, az MI6, a MOSZAD vagy a Pekingi titkosszolgálat sem tud semmit. Akiknek egyetlen céljuk van, minden veszélyt elhárítani, amely fenyegeti Nagy-Britanniát vagy akár a világot…

 

Eldorádó - M5, február 1. szerda, 22.05h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától szabadul meg, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

A vád - Duna World, február 1. szerda, 22.30h

1944 decembere, a front közeledik az alföldi tanya felé. A Pásztor család úgy dönt, hogy a tanyán vészelik át a háborút, így nagyobb biztonságban lesznek. Péter, a katona fiú is megérkezik egy nap eltávozásra, ám anyja nem engedi vissza, eltünteti katonaruháját. Az erős akaratú asszony mindenképp szeretné megmenteni szeme fényét. A front közeledik, s az események sodrában minden megtörténik, amit szerettek volna elkerülni. Vagy még annál is több... Sára Sándor megrázó filmalkotása a magyar civil lakosság megpróbáltatásairól a II. világháború végén.

 

Odd Thomas - A halottlátó - Moziverzum, február 1. szerda, 22.55h

ű

Dean Koontz bestsellere nyomán! A halottak nem beszélnek, ám Odd Thomas-szal, a kisvárosban dolgozó gyorséttermi szakáccsal mégis kapcsolatba lépnek. Thomas átlagos pasasnak tartja magát, aki különleges képességekkel bír, és fülig szerelmes a világ leggyönyörűbb lányába, Stormy Llewellyn-be. A lelkek néha arra kérik, hogy segítsen igazságot szolgáltatni nekik, és a fiú a másvilági tippjeiket Pico Mundo rokonszenves rendőrfőnökének, Wyatt Porter-nek adja tovább. Egy nap titokzatos férfi érkezik a városba, akinek farkasétvágya és szekrénynyi információja van a világ legelvetemültebb gyilkosairól, akit hiénaszerű árnyak követnek, bármerre jár. Ám, hogy ki ez az ember, és mit akar, még Odd elhunyt informátorai sem tudják...

 

Hivatali eltávozás - Paramount Network, február 1. szerda, 21h

Az ehető evőeszközöket gyártó cégvezető Lucy (Demi Moore) úgy érzi, ideje kicsit összekovácsolni az irodai dolgozókat, aminek a legjobb módja egy minőségi és profin kivitelezett csapatépítő nap Új-Mexikó mesés hegyvidékén.

 

Üvegtigris 3. - SuperTV2, február 1. szerda, 23h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi _ ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd _ bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali _ bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad... Elindul hát egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali pedig játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali _ tudtán kívül _ magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl...

 

A gyilkos médium - Filmcafe, február 1. szerda, 23.15h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és a fiatal asszisztensét jelentő Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról. Simon Silver, a legendás vak médium harminc évig tartó, rejtélyes távolléte után újra a figyelem középpontjába kerül, és alapos fejtörésre készteti az ortodox tudomány híveit valamint a hivatásos szkeptikusokat egyaránt. Tom egyre megszállottabban érdeklődik Silver iránt, akinek mágneses ereje az újabb és újabb megmagyarázhatatlan események szaporodásával fokozódik. Miközben az asszisztens közelebb kerül a médiumhoz, a feszültség egyre csak nő, és az idő előrehaladtával Tom világnézete gyökeres változáson megy keresztül.

 

Az árnyékember - Viasat Film, február 1. szerda, 23.20h

Amikor a C.I.A. néhány renegát ügynöke egy vegyi fegyvert próbál kicsempészni Amerikából, az ex-ügynök Jack Fostert (Steven Seagal) használják hordozónak. Az akkor még mit sem sejtő Jack Európába utazik, ahol egy titokzatos ügynök elrabolja a vele tartó lányát. Gyermeke kiszabadítása érdekében Jacknek át kell verekednie magát egy nemzetközi kémszervezet veszélyekkel teli világán, ahol minden sarokban ellenség leselkedik, és a barátokra sem számíthat többé.

 

Vaklárma - AXN, február 1. szerda, 23.30h

Dave és Wally furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Gyilkos szezon - RTL HÁROM, február 1. szerda, 23.50h

Benjamin Ford (Robert De Niro) amerikai veterán, aki az Appalache-hegységbe vonult vissza, hogy nyugalomban élje le élete hátralévő részét. Egy nap váratlanul egy turista toppan be hozzá, akivel a hosszú ideje magányosan élő öreg katona gyorsan összebarátkozik. A látogató azonban nem az, akinek látszik. Valójában egy leszerelt szerb katona, aki bosszúra szomjazik. Kezdetét veszi kettejük között az élet-halál harc.