Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hétközepi válság esetére ajánljuk szeretettel.

Az időutazó felesége - Viasat2, május 18. szerda, 20h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni.

 

A csontember - Viasat3, május 18. szerda, 21h

Lincoln Rhyme (Denzel Washington) felügyelő egy tragikus baleset következtében szinte teljesen lebénult. Már nem lát értelmet az életben, és épp öngyilkosságra készül, amikor egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos bukkan fel a városban. Rhyme úgy érzi, őt még el kell kapnia. Ehhez azonban segítőre lesz szüksége, akit rádión keresztül irányíthat, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Új társa, Amelia Donaghy (Angelina Jolie) nem lelkesedik túlságosan a bizarr feladatért. Nem is csoda, hiszen borzalmasabbnál borzalmasabb helyszínek, megcsonkított holttestek várnak a fiatal rendőrnőre, aki reméli, nem kerül szembe a mániás gyilkossal.

 

A kém - Mozi+, május 18. szerda, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

A cápa - AMC, május 18. szerda, 21h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

 

A Placebo - Filmbox Premium, május 18. szerda, 21h

Egy férfi fia rejtélyes halála ügyében nyomoz, miközben saját élete is veszélybe kerül. Nyomozása során rádöbben, hogy egy nagy gyógyszeripari cég kénye-kedve szerint játszik az emberek életével.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - SuperTV2, május 18. szerda, 21h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantula, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

A kis Valentino - Duna World, május 18. szerda, 22.35h

Egy fiatalember egyetlen napjába _ egymást áthatva _ történetek sora épül az őt körülvevő világról, amelyre nem tud megfelelő módon reagálni. Sz. László húsz év körüli fiatalember, kocsikísérő egy Pest környéki szövetkezetnél. Egyik nap, minden különösebb elgondolás nélkül, nem adja postára a rábízott hivatalos pénzküldeményt, a tizenötezer forintot. Nem tér vissza munkahelyére, hanem céltalanul útnak indul. Költekezni kezd, azt teszi, ami jólesik, hogy részesüljön mindabból, amiből eddig _ pénzszűke miatt _ kimaradt. Nosztalgiáját egy másfajta élet után mégsem tudja _ egyetlen napra sem _ beteljesíteni, mert nem tud élni a pénz adta lehetőséggel. Estére ugyan " elszórja" az egészet, de ez a nap is éppoly üres és érdektelen marad számára, mint a többi. Aznapi utolsó útja _ önszántából _ a rendőrőrsre vezet... A film rendezője, Jeles András, ezért a filmjéért 1980-ban a Magyar Filmkritikusok legjobb elsőfilmes rendezésért járó díját kapta.