Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hét közepén csak bámulnál ki a fejedből? Nézd ezeket!

Az utolsó akcióhős - Sony Movie Channel, augusztus 4. szerda, 21h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Filofax, avagy a sors könyve - Paramount Network, augusztus 4. szerda, 21h

A menő reklámszakember (Charles Grodin) hétvégi üzleti útja során elveszti valamennyi feljegyzését, hitelkártyáját és igazolványát. Rádöbben, hogy ezek a papírok alkották és tartották fent egész személyiségét, nélkülük összeomlott az élete. Ugyanekkor a városi börtönben állázadás tör ki, mely arra szolgál, hogy a fegyintézet egyik közkedvelt lakója, Jimmy Dworski (James Belushi) észrevétlenül kijusson a baseball-mérkőzésre, majd baj nélkül visszatérjen a meccs után. Útja során megtalálja a reklámszakember papírjait, és használni kezdi őket. Nagyszerűen megállja a helyét a reklámszakmában, az udvarlásban, és eljut a meccsre is.

 

Babysitting - A felvigyázó - Filmcafe, augusztus 4. szerda, 21h

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.

 

Jackson, a vadállat - AMC, augusztus 4. szerda, 21h

Jericho Jackson, a fekete bőrű, detroiti hadnagy belevaló zsaru, aki ha szükséges, az erőszak alkalmazásától sem riad vissza. Emiatt kerül bajba, lefokozzák, mondván, brutális erőszakot alkalmazott, amikor letartóztatta egy gazdag autógyáros csemetéjét. Mindez nem veszi el a kedvét attól, hogy utánanézzen az autógyáros Peter Dellaplane piszkos ügyeinek. A férfi politikai babérokra tör, és már csak Jackson áll az útjában. Megpróbálja félreállítani a zsarut, ám ezúttal emberére akadt. A magányos harcos csak Dellaplane kábítószeres barátnője, a bárénekesnő Sydney Ash segítségére számíthat.

 

Desperado - Viasat3, augusztus 4. szerda, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

Itt járt Britt-Marie - Duna Tv, augusztus 4. szerda, 21.30h

A svéd háziasszony, Britt-Marie, negyven év egyhangú házasság után elhagyja a férjét, akiről kiderül, hogy régóta megcsalja. Hamar felismeri, hogy a szokatlan, merészen új életében önmagával és a külvilággal is szembe kell néznie. Egy isten háta mögötti kisvárosban, Borgban kap munkát, ahol egy pizzérián és egy focicsapaton kívül semmi sincs. Bár utálja a futballt, elvállalja az ifjúsági csapat edzőjének szerepét. A mindenki számára abszurd helyzet az ott élők segítségével lassan kezd jóra fordulni, és ő egyre jobban hisz abban, hogy sohasem késő újrakezdeni.

 

Durr, durr és csók - AXN, augusztus 4. szerda, 22.50h

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

 

A bűn állomásai - Film Mánia, augusztus 4. szerda, 23h

Miután barátai helyett elviszi a balhét és letölti börtönbüntetését, Leo Handler (Mark Wahlberg) csak szeretne visszatérni a normális élet kerékvágásába. Ezért elindul az egyetlen helyre, melyről úgy érzi, ott biztonságban lesz: haza. Itt munkát vállal jó kapcsolatokkal rendelkező és befolyásos nagybátyjánál, Franknél és találkozik régi barátjával, Willie Guittierezzel, és Willie barátnőjével, Ericával. Ám New York City hatalmas vasúthálózatában, ahol a nagybátyja mozgatja a szálakat a háttérből, az ügyintézés távolról sem biztonságos. Leo önkéntelenül is belekeveredik a szabotázsok, nagy összegű csúszópénzek, sőt gyilkosságok világába. És a titok miatt, melyet felfedez, ő lesz a célpontja a város legkegyetlenebb famíliájának _ amely a saját családja. Most az igazság nevében minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy legyőzze őket.

 

Kocka - Moziverzum, augusztus 4. szerda, 23h

Egy matematikus, egy rendőr, egy autista zseni, egy börtönviselt szabadulóművész, egy doktor és egy mérnök különös, számukra teljesen ismeretlen helyen ébred fel, melyről hamar kiderül: egy félelmetes, halálos csapdákkal teli börtön. A kockalabirintus mélyén a kis csapat együtt próbál kiutat találni, s lassacskán fény derül arra is, nem véletlenül zárták össze őket: mindegyikük rendelkezik valamilyen tudással vagy képességgel, melyre az életben maradáshoz elengedhetetlenül szükség van.

 

Ronda ügy - Paramount Network, augusztus 4. szerda, 23.25h

Egy legénybúcsú egyáltalán nem ronda ügy. Öt barát nekivág Las Vegasnak, hogy még egyszer, utoljára felhőtlenül és gátlástalanul élvezze az életet. Ám a görbe este váratlan tragédiával végződik: és szállodai szobájukban meghal egy prostituált. A barátok megrémülnek, kiutat keresnek _ és egyre jobban belebonyolódnak az újabb tervek és újabb gyilkosságok hálójába. Biztosnak, nyugalmasnak látszó életük hamarosan romokban hever; már nem bíznak senkiben. Szívükben a rémület, kocsijuk csomagtartójában pedig az elásásra váró testrészek gyűlnek egyre jobban. Csak egyvalaki veszi biztosra közülük, hogy mi lesz a vége mindennek: Laura megesküszik, hogy régóta szervezett, tökéletes esküvőjét semmilyen gyilkosság nem ronthatja el _ minden jól fog menni, még ha mindannyian belepusztulnak is.