Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ez a szerda is remek filmeket tartogat estére.

Borotvaélen - Film4, április 24. szerda, 20h

Nick Cassidy egykor rendőr volt, most börtönben ül. Azért került rács mögé, mert ellopták az értékes gyémántot, amelynek biztonságáért ő volt felelős. Nick szerint csőbe húzták. A gyémánt tulajdonosának a keze lehet a dologban, aki fölvette a biztosítási díjat. Ahhoz, hogy bebizonyítsa ártatlanságát, megszökik a börtönből. Ám nyomozás helyett kiáll az egyik New York-i szálloda huszadik emeletének párkányára. Az alig arasznyi párkányon egyensúlyozva igyekszik meggyőzni Lydia Spencer rendőrségi tárgyalót az igazáról. A média ráharap az ügyre.

 

Hang nélkül - Viasat3, április 24. szerda, 21h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

 

Jószomszédi iszony - Paramount Network, április 24. szerda, 21h

Egy fiatal párnak lehetősége nyílik arra, hogy beköltözzenek egy New York tökéletes városrészében fekvő ikerházba. Csupán el kell üldözniük a jelenlegi bérlőt, egy kedves idős nénit.

 

A Sárkánypecsét rejtélye - AMC, április 24. szerda, 21h

Hihetetlen kalandok, nagyszerű színészek és mágia. Egy angol térképészt azzal bíz meg a cár, hogy térképezze fel Oroszország távol-keleti részét. Kínáig tartó hosszú útja során számos elképesztő kalandba keveredik. Harcművész mesterekkel, kínai hercegnőkkel és magával a Sárkány Királlyal is találkozik, és rábukkan a sárkánypecsét titkára is.

 

Sötét múlt - Mozi+, április 24. szerda, 21h

A film történetében megismerjük Travis Blockot (Liam Neeson), aki a kormánynak dolgozik, egy olyan "szakértőként", aki képes megoldani a felmerülő problémákat. Travis rájön, hogy amit csinál az nem helyes és inkább nyugisabb életre vágyik. Ekkor azonban családját használják fel ellene, ám ekkor kénytelen újra elszabadulni, és ha egyszer ezt megteszi, akkor nincs kegyelem.

 

Piedone Egyiptomban - Film Mánia, április 24. szerda, 21h

Rizzo felügyelő, azaz Piedone (Bud Spencer) újra akcióban, ezúttal egy gazdag olajmágnás csinos unokahúgát (Cinzia Monreale) szabadítja ki. A mentőakció során rájön, hogy az emberrabló (Karl-Otto Alberty) egy nemzetközileg körözött, rendkívül veszélyes bűnöző, aki különböző álneveken bujkál. Piedone nem ijed meg az árnyékától, és nyomozni kezd, hogy kiderítse, mi áll a rablás hátterében. Hamarosan rájön, hogy a bűnöző egy új olajfinomítási eljárás részletes tervét akarja megszerezni, ezért Egyiptomba utazik. Arra nem számít, hogy ezúttal Piedone is a nyomában van, akinek már nagyon viszket a tenyere egy-két kiadós pofonra.

 

Dunkirk - Film+, április 24. szerda, 21h

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította az angol és francia katonákat. A néhány kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint háromszázezer embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük. Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót _ és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.

 

Johnny English újra lecsap - SuperTV2, április 24. szerda, 22h

2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

 

Kicsi, de nagyon erős - Duna World, április 24. szerda, 22.25h

Bogár Pált betörés gyanúja miatt egyéves vizsgálati fogság után _ bizonyítékok hiányában _ elengedik. A férfi látszólag elfogadja a társadalom deklarált normáit, kemény fizikai munkát vállal egy gyárban. Szabadidejében azonban ismét lakásbetöréseket hajt végre, körültekintően, nyom nélkül. A szerzett pénzt, aranyat húgának és családjának adja. Bár mindig egyedül dolgozik, sofőrnek magával viszi gyámoltalan sógorát. Bogár életelve: nekik is joguk van jól élni, s ezt munkából lehetetlen biztosítani. A vetélytárs banda azonban a sógort kihasználva csapdába csalja Bogárt...

 

Boldog halálnapot! - Moziverzum, április 24. szerda, 22.55h

Jessica Rothe visszatér a szereplőgárda élén a BOLDOG HALÁLNAPOT! 2-ben, amely a folytatása a 2017-es év meglepetés sikerfilmjének, melyben egymást érték a lebilincselő, ismétlődő fordulatok és komikus csavarok. Ezúttal a hősnőnk, Tree felfedezi, hogy újra és újra meghalni meglepően könnyebb volt, mint a veszélyek, melyek ezek után következnek...

 

Zaklatás - Filmcafe, április 24. szerda, 23h

Tom Sanders elégedett cégénél befutott karrierjével, ráadásul a tőzsdén kisebb vagyon vár rá, mi többléptetés előtt áll. Ám hamarosan nagyot változik a világ. Minden azzal kezdődik, hogy ahelyett, hogy ő léphetne előre a ranglétrán, új főnöke az a Meredith Johnson lesz, akivel jó tíz évvel korábban viszonya volt. Egy este, a vonzó és céltudatos Johnson behívatja az irodájába, és megpróbálja elcsábítani a meglepett férfit. Sanders azonban ellenáll és otthagyja a nőt. Másnap Johnson panaszt emel ellene, s azzal vádolja a férfit, hogy szexuálisan zaklatta a megbeszélésük során. Sanders élete pillanatok alatt a feje tetejére áll és jó híre megmentése érdekében az egyetlen, korántsem könnyű megoldás, ha bepereli a főnökét.

 

Gyilkos szezon - Paramount Network, április 24. szerda, 21h

Benjamin Ford (Robert De Niro) amerikai veterán, aki az Appalache-hegységbe vonult vissza, hogy nyugalomban élje le élete hátralévő részét. Egy nap váratlanul egy turista toppan be hozzá, akivel a hosszú ideje magányosan élő öreg katona gyorsan összebarátkozik. A látogató azonban nem az, akinek látszik. Valójában egy leszerelt szerb katona, aki bosszúra szomjazik. Kezdetét veszi kettejük között az élet-halál harc.

 

D-Tox - Film Mánia, április 24. szerda, 21h

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott rehabilitációs klinikára. A rendőrök itt minden védelmi eszköztől _ fegyvertől, jelvénytől _ megfosztva kijózanodhatnak, és elkezdhetnek szembenézni a jövővel. Csakhogy a terápiás menedék hamarosan rémálomszerű börtönné válik, amikor egy óriási hóvihar teljesen elvágja a klinikát a külvilágtól. A páciensek sorra halnak meg gyanús körülmények között, és nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos köztük van.

 

A fegyvertelen katona - Film+, április 24. szerda, 23.15h

A még kiskorú Desmond Doss (Andrew Garfield) egy tragikus helyzetben fegyvert fog erőszakoskodó apjára. Ebben a pillanatban születik meg a döntés, hogy soha többé nem vesz fegyvert a kezébe. Döntéséhez a végsőkig hű marad, melynek köszönhetően a katonaságnál rendszeres bántalmazás és megaláztatás éri. Végül parancsmegtagadás miatt hadbíróság elé kerül, ami fegyházzal végződne, ám menyasszonya értesíti Desmond veterán apját, aki egykori parancsnokához fordul segítségért. Lelkiismereti okokra hivatkozva végül felmentést kap, és katonaorvosként vetik be a második világháborúban. Desmond T. Doss amerikai katonaorvos lesz az amerikai történelem első embere, aki lövés leadása nélkül kapja meg a Becsületrendet.

 

Kész katasztrófa - RTL HÁROM, április 24. szerda, 23.15h

Apjának köszönhetően Amy Townsend (Amy Schumer) abban a tévhitben nőtt fel, hogy a monogámia csak szóbeszéd. Ennek szellemében a válogatás nélküli szex és a pia jelentik számára a normális életformát, aminek befellegzik, amikor Amy az előléptetése érdekében találkozik a sztársportolók orvosával, Aaronnal (Bill Hader), hogy riportot készítsen vele. Amy legnagyobb megdöbbenésére Aaron randizni akar vele az egyéjszakás kaland után, amire a lány nincs felkészülve.