Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a hétvégére tévézéssel melegítesz.

West Side Story - DUNA Televízió, június 2. péntek, 20.50h

New York West Side negyedének utcáin vívja harcát a helybéli fehér fiúkból és a Puerto Ricó-i bevándorlókból álló két banda. Az egyik táncos szórakozóhelyen találkozik egymással Tony, a Jets vezetője és a konkurens bandához tartozó csinos félvér lány, Maria. A két fiatal első pillantásra egymásba szeret. Felcsillan a remény, hogy szerelmük talán véget vet a régóta tartó gyűlölködésnek. Az összeütközés azonban elkerülhetetlen, az egyik összecsapásban Tony megöli Maria bátyját.

 

Az eltűntek - Viasat3, június 2. péntek, 21h

A fiatal és elszánt Maggie elhagyatott, vad vidéken neveli két lányát. Egyik nap azonban a nagyobbik gyermekét, Lilyt titokzatos, sötét alakok rabolják el. Maggie rég nem látott, gyűlölt apja, Samuel Jones visszatér hozzá és felajánlja segítségét. A rejtélyes lovasok nyomába eredve még nem sejtik a baljós, lidércekkel teli jövőt, és azt sem, hogy a feszült, idegőrlő várakozás mindkettőjüket örökre megváltoztatja.

 

Disturbia - Paramount Network, június 2. péntek, 21h

Apja váratlan halála után Kale (Shia LaBeouf) magába fordulva, zavart, nyugtalan lélekkel éli napjait. Amikor egy jó szándékú, de érzéketlen tanárával komoly konfliktusba keveredik, a bíróság házi őrizetre ítéli. Kale egyre nyomasztóbbnak érzi leszűkült életterét, és megpróbálja a fizikai és lelki határokat kitágítani.

 

Dredd bíró - Moziverzum, június 2. péntek, 21h

A lidércnyomásos jövőben tombol a bűnözés, bírók, rendőrök és ítéletvégrehajtók próbálják megvédeni az ártatlan polgárokat. Dredd bíró, a törvényesség elkötelezett híve mindent megtesz, hogy fenntartsa a rendet és a békét. Munkálkodása azonban nem arat osztatlan sikert, mindenre elszánt ellenfelei, akiknek az útjában áll, megpróbálják tőrbe csalni. Tervük sikerrel jár, és Dredd börtönbe kerül, ahonnan csak legközelebbi barátai és munkatársai segítségével szabadulhat ki, hogy tisztára mossa nevét és legyőzze ellenfeleit.

 

A majmok bolygója - AMC, június 2. péntek, 21h

A ma már klasszikusnak számító filmben Charlton Heston szembesül a kegyetlen igazsággal, mely az emberiségre nézve minden borzalomnál rosszabb. Rémálom vagy valóság? Taylor űrhajósnak ezzel a szörnyű kérdéssel kell megbirkóznia, amikor egy időviharba kerülve lezuhan, és foglyul ejti egy gorilla-osztag. Ezen a bolygón felfordult a világ, a majom az uralkodó faj, az emberek pedig, mint az állatok, ketrecekben élnek. Amikor a Csillagszeműre keresztelt Taylorról kiderül, hogy beszéli a nyelvüket, két tudós csimpánz nyíltan szembeszegül a bigott vezetéssel és segít az űrhajósnak a menekülésben.

 

Alien: Covenant - Mozi+, június 2. péntek, 21h

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes _ egyetlen lakója a szintetikus David, a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

 

Vér és csont - Film Mánia, június 2. péntek, 21h

Michael Jai White neve garanciát jelent rá, hogy nem Hollywoodi szépfiúk betanult mozdulatait fogjuk látni a képernyőn _ kőkemény, küzdősportban jártas figurák, villámgyors, technikás akciók csontropogás és vér vár ránk. Bone (Michael Jai White) nem keresi a bajt, de ha az megtalálja, akkor kő kövön nem marad. A börtönből szabadulva Bone elindul, hogy hogy megtartsa szavát, amit egykori cellatársának, egyetlen benti barátjának tett: megvédeni annak családját. A feladat közel sem egyszerű, ugyanis a felültetett férfi felesége időközben egy utcai harcokat szervező gengszterfőnök drogfüggő nője lett, fiát pedig örökbefogadták. Bone viszont nem az a fajta, aki megijed egy kis harctól….

 

A lány és a farkas - Film+, június 2. péntek, 21h

Daggerhorn falu lakosai évtizedeken át állatáldozatokkal csillapították a közeli erdőben lakó vérfarkas étvágyát. A teliholdkor portyázó fenevad azonban most saját zsákmányt ejt, megöli Valerie (Amanda Seyfried) nővérét. Valerie-t a szülei a gazdag Henrynek (Max Irons) szánják, ő azonban a szegény favágóba, Peterbe (Shiloh Fernandez) szerelmes. El is határozzák, hogy elszöknek, ám a vérfarkas tette mindent megváltoztat. A falusiak felfogadják a hírhedt vadászt, Salamon atyát (Gary Oldman), hogy szabadítsa meg őket a fenevadtól. Salamon nem kevesebbet állít, minthogy a szörny napközben emberalakot öltve közöttük él.

 

Legato - Magyar Mozi TV, június 2. péntek, 21h

A fiatal egyetemista házaspár, András és Mari nyaralásuk során azért ejtik útba Nemesbércet, hogy utánanézzenek az András mártír édesapja emlékére állítandó emléktábla ügyének. Találkoznak a város nyugdíjas tanárával, Galkó Ervinnel, aki elmeséli nekik idősebb Gajzágó hőstettét: az 1944-ben Nemesbércen bujkáló Gajzágó itt szervezte a fasisztákkal szembeni ellenállást és lőtte agyon az állomásfőnököt.

 

Utódomra ütök - SuperTV2, június 2. péntek, 22.15h

Hiába a két gyerek, a rengeteg akadály legyőzése, Greg még ma is, tíz évvel az első találkozásuk óta jelentéktelennek érzi magát a szigorú apósa, Jack mellett. De legalább megbékélt a helyzettel. Ám elérkezik az idő, amikor be kell bizonyítania gyanakvó apósának, hogy alkalmas arra, hogy átvegye a családfő szerepét. Miközben a Beckur-Byrnes família tagjai a szülinapi zsúrra készülődnek, Greg-nek el kell nyernie az ikrek suliját vezető igazgatónő jóindulatát, túl kell járnia a házát renováló simlis kivitelező eszén, ráadásul még ki kell védenie a gyógyszergyár csinos területi képviselőjének nyomulását is...

 

Álmatlanság - Moziverzum, június 2. péntek, 23h

Vincent és Sean kapnak egy fülest, és egy nagy drogüzlet során több kábítószert is ellopnak. Sajnos nem tudják, hogy az üzletet Las Vegas egyik legnagyobb drogbárója bonyolította volna le, ezért pedig súlyosan megfizetnek. Vincent 16 éves fiát elrabolják, ő pedig mindent megtesz, hogy ne essen bántódása. A helyzetet bonyolítja, hogy a belső elhárítás egyéni nyomozásba kezd Vincenttel szemben, a lopott drognak pedig nyoma vész.

 

Tango és Cash - Film+, június 2. péntek, 23.10h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Árvaház - Paramount Network, június 2. péntek, 23.20h

Laura (Belén Rueda) árvaházban nőtt fel. Harminc évvel később férjével és a hétéves kisfiával visszatér az ódon, elhagyott épületbe, hogy felújítsa. Közeleg a megnyitó napja, Laura pedig egyre inkább úgy érzi, hogy veszélyben a családja.

 

Fegyvertársak - DUNA Televízió, június 2. péntek, 23.25h

Charlie Waite, Boss Spearman, "Gomb" és Mose Harrison mind menekülnek a múltjuk elől _ és az egyetlen hely, ahol az ember szabad lehet, az a végtelen mezők nyílt terepe, ahol a természet alkot minden szabályt. A négy cowboyt a Vadnyugat törvénye köti össze, és megpróbálják kerülni az erőszakot. ám egy határ menti város, ahol a félelem és a zsarnokság az úr, megváltoztatja az életüket, és arra kényszeríti őket, hogy cselekedjenek. Miközben ezek a bátor férfiak a döntő ütközetre készülnek, szembe kell nézniük saját belső démonaikkal is... Az Oscar-díjas rendező, Kevin Costner igényes, lebilincselően feszült, látványos, akciódús westernje tisztelgés egy izgalmas kor hősei előtt, akik minden áron ragaszkodtak ahhoz, amiben hittek.

 

Everly - Gyönyörű és életveszélyes - Mozi+, június 2. péntek, 23.30h

Everly, a prostituált a hírhedt japán gengszter szeretője. Miután Taiko megtudja, hogy a nő a rendőrség informátora lett, végezni akar vele. Az emberei rajtaütnek a lakásán, ám Everlynek sikerül az elrejtett pisztolyához hozzájutnia, és megöli a támadóit. Amikor erről a volt szeretője tudomást szerez, minden követ megmozgat, hogy eltegye láb alól, bérgyilkosok hadát küldi rá. Miközben Everly felveszi velük a harcot, az anyját, Edith-et és a kislányát, Maisey-t is igyekszik biztonságba helyezni.

 

A csontember - AXN, június 2. péntek, 23.55h

Lincoln Rhyme (Denzel Washington) felügyelő egy tragikus baleset következtében szinte teljesen lebénult. Már nem lát értelmet az életben, és épp öngyilkosságra készül, amikor egy különösen kegyetlen sorozatgyilkos bukkan fel a városban. Rhyme úgy érzi, őt még el kell kapnia. Ehhez azonban segítőre lesz szüksége, akit rádión keresztül irányíthat, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Új társa, Amelia Donaghy (Angelina Jolie) nem lelkesedik túlságosan a bizarr feladatért. Nem is csoda, hiszen borzalmasabbnál borzalmasabb helyszínek, megcsonkított holttestek várnak a fiatal rendőrnőre, aki reméli, nem kerül szembe a mániás gyilkossal.