Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Péntek esti láz a tévében.

Szamárköhögés - M5, március 31. péntek, 21h

1956 októbere. Az "események" miatt szünetel a tanítás, a két gyerek, Tomi és Annamari legnagyobb örömére. De az már kevesebb örömöt hoz a házba, hogy apa felpofozta a kollégáját a munkahelyén, hogy anya disszidálni szándékozik, de nem apával, hanem Ákossal, akiről eddig azt sem tudták, hogy a világon van, s hogy a nagyi nehezen szerzett kenyerében két golyó ütötte lyuk tátong… 

 

Sötét elmék - Moziverzum, március 31. péntek, 21h

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.

 

Gengszterosztag - RTL HÁROM, március 31. péntek, 21h

Mickey Cohen (Sean Penn), a gátlástalan üzletember Los Angeles királya. A kábítószer- és a fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóznak. Markában vannak a rendőrök és a politikusok is. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hiszi azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy az igazságot szolgálják.

 

Tini nindzsa teknőcök - Paramount Network, március 31. péntek, 21h

A Tini Nindzsa Teknőcök hatalmasabbak és jobbak, mint valaha, és ezt be is bizonyítják ebben a kasszasikerben, ami tele van akcióval és humorral! Amikor New York városát veszély fenyegeti, csak erre a négy nindzsaharcos, pizzaimádó testvérre számíthatunk. A határozott riporter, April O'Neil (Megan Fox) és bölcs mesterük, Szecska oldalán a fura hősök szembenéznek legnagyobb nemezisükkel _ a gonosz Shredderrel.

 

Csontdaráló - AXN, március 31. péntek, 21h

Egy sztársportoló is kerülhet nagyon mélyre. Ennél mélyebbre azonban biztosan nem. Paul Crewe (Adam Sandler) egykor az amerikaifoci bajnokság ünnepelt játékosa volt, ma csak egy a rabok között: igazi nehézfiúkkal összezárva tölti mindennapjait az USA egyik legjobban őrzött, legrosszabb körülmények között fenntartott börtönében. Ám a fegyencek között akad egy régi ismerős: egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató bíztatására a rabok edzeni kezdenek, és a szedett-vedett társaság hamarosan kihívhatja legnagyobb ellenfelét: az őrök válogatottját. A pályára kifutó csapatok mindennél jobban gyűlölik egymást. Eddig sem vigyáztak a másik testi épségére. Ami most a pályán folyik félig játék... félig van egy másik, kimondatlan célja is: a játékosoknak, a bíróknak és a börtönigazgatónak is.

 

Gemini Man - Mozi+, március 31. péntek, 21h

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

 

Végjáték - Film+, március 31. péntek, 21h

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj. Hetven évvel a kíméletlen háború után a vezetés a gyerekek kimagasló képességeiben látja a szabadulás kulcsát. Ender Wiggin (Asa Butterfield), a csendes, de annál különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos űrbázisra küldik sok hasonló fiatal közé, ahol Hyrum Graff ezredes (Harrison Ford) próbál ütőképes csapatot építeni, Enderből pedig vezetőt nevelni. Endert minden reményüket beváltja, ám egy váratlan esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire és arra, hogy a körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz.

 

A mandzsúriai jelölt - Viasat3, március 31. péntek, 22h

Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgált az Öböl-háborúban. A kuvaiti sivatagban támadás érte a szakaszukat és csak Shaw őrmesternek köszönhetik, hogy életben maradtak, akit hőstettéért Becsületrenddel tüntettek ki. Tíz évvel később Shaw elképesztő gyorsasággal halad felfelé a politikai ranglétrán anyjának, a nagyhatalmú szenátornak a közbenjárásával. Marcót viszont rémálmok gyötrik, amelyek a kuvaiti akcióval állnak kapcsolatban. Azon töpreng, hogy Shaw talán nem is az a dicsőséges hős, akinek mindenki hiszi. Megpróbál kapcsolatba lépni vele.

 

D-Tox - AMC, március 31. péntek, 22.55h

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott rehabilitációs klinikára. A rendőrök itt minden védelmi eszköztől - fegyvertől, jelvénytől - megfosztva kijózanodhatnak, és elkezdhetnek szembenézni a jövővel. Csakhogy a terápiás menedék hamarosan rémálomszerű börtönné válik, amikor egy óriási hóvihar teljesen elvágja a klinikát a külvilágtól. A páciensek sorra halnak meg gyanús körülmények között, és nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos köztük van.

 

Annabelle 2. - A teremtés - RTL, március 31. péntek, 23h

A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni, mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel korábban elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért, amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit, egy csapat árva kislányt. Ám a lányokkal még valami érkezik a ház szomorú falai közé. Egy babában ott bujkál a démon, és most új célpontot választ magának.

 

Ördögűző: Dominium - Viasat6, március 31. péntek, 23h

Maga a Gonosz kel életre egy afrikai ásatáson, akinek semmi és senki nem állhat útjában. Merrin atya (Stellan Skarsgard) az egyetlen, aki képes volna megállítani, ám a papot a háború során olyan trauma érte, melynek hatására felhagyott hivatásával. Azonban most, hogy az ásatás során feltárt 1500 éves templommal együtt az ősi gonosz is felszínre került és megigézett egy fiatal fiút, Merrin kénytelen újra felfedezni hitét, és szembeszállni a halhatatlan ellenféllel.

 

Fuss - Paramount Network, március 31. péntek, 23h

Úgy tartják, az anyai szeretet elől nincs menekvés... Chloe számára ez azonban semmi jót nem jelent. Anyjával való kapcsolatában van valami természetellenes, még inkább baljós.

 

A Mars-mentőakció - Moziverzum, március 31. péntek, 23h

A Mars-1 expedíció különös anyagot talál a vörös bolygó felszínén 2020-ban. Egy hirtelen kitört vihar azonban elsöpri őket. Expedíció indul az egyetlen túlélő megmentésére. Vezetője Woody Blake, a tagjai pedig Blake felesége, Terri, a navigátor Phil, valamint Jim McConnell, az első csapat kijelölt vezetője, aki a felesége halála miatt végül nem indult el az útra. Sok probléma és az egyik társuk elvesztése után a Marson megtalálják a túlélőt, aki elmondja, hogy a furcsa anyag valójában egy hatalmas szobor, amely jeleket sugároz. Miután megfejtik azokat, bejutnak a szobor belsejébe, amely minden várakozásukat felülmúlja.

 

Doktor Szöszi - SuperTV2, március 31. péntek, 23.10h

Milyenek a szőke nők? Talán buták? Naivak? Kihívóak? Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője kénytelen rájönni, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. Szerelme elhagyja őt, mert politikusi pályára készül, márpedig egy komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle-t azonban nem könnyű lerázni. Elhatározza, hogy bosszút áll hűtlen barátján és a világon. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, hogy rózsaszín sapkái, szuper-magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt aerobic-oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, fokozatosan minden megváltozik körülötte. Elle nagy fákba vágja a fejszéjét: szeretné, hogy szeressék, meg szeretné találni az igazi gyilkost _ no meg a manikűröshöz is időben oda akar érni...

 

Jason Bourne - Mozi+, március 31. péntek, 23.20h

Matt Damon visszatér legikonikusabb szerepében, mint Jason Bourne. A Bourne csapda és A Bourne ultimátum rendezője, Paul Greengrass áll ismét a kamerák mögé a nagysikerű akció sorozat újabb izgalmas, látványos fejezetéhez. Jason Bourne végre emlékszik, és tudja, ki is ő valójában, ám nem tud mindent. Hogy feltárja a rejtett igazságot a múltjában, a CIA leghalálosabb ügynöke előjön az árnyékból...

 

Ne szórakozz Zohannal - AXN, március 31. péntek, 23.20h

Zohan Dvir a legjobb izraeli kommandósok egyike. Nemcsak a harctéren legyőzhetetlen, a nőknél is sikert sikerre halmoz. Senki sem sejti, hogy mégis elégedetlen az életével, az örökös háborúskodással. Minden vágya, hogy fodrász legyen. Zohan nem véletlenül az álcázás nagymestere, ügyes trükkel megrendezi saját halálát, majd felül az első New Yorkba tartó repülőgépre. Hamarosan állást kap az egyik fodrászüzletben, ám gyorsan kiderül, hogy a régi beidegződésektől nem is olyan könnyű megszabadulni. Ugyanakkor felbukkan néhány régi ellensége is.

 

Fékezhetetlen - RTL HÁROM, március 31. péntek, 23.20h

A nagy gazdasági világválság idején a Bondurant testvérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a virginiai Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.