Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este váratlanul otthon találna, őket nézd!

A nyomorultak - Viasat2, február 3. péntek, 21h

Jean Valjean (Liam Neeson) közel húszévi kényszermunka után kiszabadul. Büntetését élelemlopásért kapta és megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjjelre befogadja egy püspök, akitől reggelre ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor Valjeant elfogják, a püspök nemhogy vádat nem emeltet ellene, hanem odaadja a szegény embernek az ezüsttárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel az egyik legbefolyásosabb üzletember és polgármester válik belőle. Múltja mégis kísérti, mikor egy áthelyezett börtönőr lesz a rendőrkapitány, aki felismeri benne régi foglyát.

 

Sztracsatella - M5, február 3. péntek, 21h

Galló Tamás (Kern András), az ismert karmester, többéves távollét után hazajön Budapestre. A szeretett városban időközben a családjától kezdve minden, ami hiányzott neki, megváltozott. Ilyen körülmények között a karmesternek egyre erősebb, depressziós rohamai lesznek, míg végül kórházba kerül. Ott beleszeret egy pszichiáternőbe, akinek teljesen felborítja az életét. Őrült kalandok sora következik ezek után!

 

Tűzgyűrű: Lázadás - Moziverzum, február 3. péntek, 21h

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Paramount Network, február 3. péntek, 21h

Miután foglyul ejtették a törökök, Robin of Locksley és a mór Azeem elszöknek Angliába. Azeem fogadalmat tesz, hogy addig marad ott, amíg vissza nem fizeti Robinnak, hogy megmentette az életét. Ezalatt Robin édesapját meggyilkolja a nottinghami bíró, és amikor Robin hazatér, megfogadja, hogy megbosszulja apja halálát. Habár Marian, Robin gyermekkori barátja nem tud segíteni neki, Robin elszökik a sherwoodi erdőbe, és csatlakozik a száműzött falusiakból verbuválódott bandához, aminek hamar ő lesz a vezetője. A banda segítségével Robin megpróbálja elűzni a zsarnokokat.

 

Visszavágó - RTL HÁROM, február 3. péntek, 21h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Ám a dolgok meglepő fordulatot vesznek...

 

Torrente, a törvény két balkeze - AMC, február 3. péntek, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - Mozi+, február 3. péntek, 21h

John McClane (Bruce Willis) a felesége (Bonnie Bedelia) elé siet Washington repülőterére, amikor ismét egy világraszóló terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai repülőgép is, utasa Esperanza, az a dél-amerikai drogbáró, akit vádlottként szállítanak az Egyesült Államokba. Hamarosan azonban kitör a káosz, a repülőtér irányítását egy terrorcsoport veszi át, amely a leszállásra váró gépek utasainak életével zsarolja a kormányt. A több száz halálraítélt utas, köztük McClane felesége várja kétségbeesetten, hogy a zsaru rendet teremtsen odalent, azaz legyőzze a mindenre képes elit katonai kommandót...

 

Drakula - Filmcafe, február 3. péntek, 21h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

 

Egyiptom istenei - Film+, február 3. péntek, 21h

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

 

Farkasember - AMC, február 3. péntek, 22.50h

Lawrence Talbot tragikus körülmények között veszítette el az anyját. Hatására hátat fordított a szülői háznak, és évtizedeken át próbálta elfelejteni a történteket. Egy nap felkeresi őt a fivére menyasszonya. Gwen arra kéri, segítsen neki megtalálni eltűnt szerelmét. Nehéz szívvel bár, de Lawrence visszatér Blackmoorba. Megtudja, hogy a környéken egy vérszomjas szörny garázdálkodik, ami után már a Scotland Yard is nyomoz. Miközben próbálja kideríteni az igazságot, tudomást szerez az ősi átokról, miszerint akit a szörny megharap, teliholdkor vérfarkassá változik.

 

Dermesztő hajsza - RTL HÁROM, február 3. péntek, 23.10h

A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómunkás kezei között csak úgy hullanak a gengszterek a hófödte hegyekben…

 

A biztonsági őr - Moziverzum, február 3. péntek, 23.10h

Eddie egy veterán katona, aki becsületes munkát keres. Egy plázába kerül biztonsági őrként, az első műszakja azonban nem lesz bonyodalmaktól mentes. Az éjszaka közepén egy ijedt, kimerült tizenéves lány kopogtat a pláza ajtaján. Kiderül, hogy egy bűnszervezet elől menekül, akik ellen tanúskodni akar. Hamarosan a plázát állig felfegyverzett profi gyilkosok veszik körül…

 

Oroszlánszív - Filmcafe, február 3. péntek, 23.20h

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - Mozi+, február 3. péntek, 23.30h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik...

 

Gengszterosztag - Film+, február 3. péntek, 23.30h

Mickey Cohen (Sean Penn), a gátlástalan üzletember Los Angeles királya. A kábítószer- és a fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóznak. Markában vannak a rendőrök és a politikusok is. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hiszi azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy az igazságot szolgálják.

 

A szerencse háza - RTL, február 3. péntek, 23.40h

Egy jó szülő mindent bevállal. Amikor Scott (Will Ferrell) és Kate Johansen (Amy Poehler) rájön, hogy elképesztően rosszul gazdálkodtak a lányuk, Alex (Ryan Simpkins) egyetemi képzésére félretett pénzzel, és nem maradt semmijük, megesküsznek, hogy juszt is taníttatni fogják a gyereküket. Ha kell, hát azt is vállalják, hogy más pénzén. Szerencsére, van egy játékmániás haverjuk. Tőle származik a zseniális ötlet: zugkaszinó! Békés, kertvárosi házuk pincéjét átalakítják, és illegális játékbarlangot kezdenek üzemeltetni benne. A tétek gyorsan emelkednek, a pénz ömleni kezd, de azért az is hamar kiderül, hogy a törvényen kívüli életnek is vannak hátulütői. Esetleg halálosak is.