Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a szórakozás a tévé lesz pénteken, tessék!

Kramer kontra Kramer - Viasat2, december 9. péntek, 20h

Ted Kramer imádja családját: feleségét és hatéves kisfiát, de azért a munka a legfontosabb számára, minden mást a karrierjének rendel alá. Egyik este arra ér haza, hogy Joanna, a felesége szárazon közli vele: elhagyja, hogy az anyaszerepből kiszakadva végre megpróbálja megvalósítani önmagát. Így a gyerekkel járó összes gond az apára szakad, aki kénytelen újra felépíteni az életét: megtanulni a gyereknevelés csínját-bínját, s mindeközben az állását is megtartani. Ted főz, vásárol, takarít, játszótérre jár, s megérzi és megérti tündéri kisfia minden vágyát és félelmét. Kisebb-nagyobb zűrök mellett is olyan ajándék ez, amiben kevés apának van része. S másfél év után, miután a legapróbb részlet is a helyére került, ismét megjelenik Joanna...

 

London Boulevard - Paramount Network, december 9. péntek, 21h

Mitchell épp most szabadul a fegyházból, ahol az utóbbi három évet töltötte, a bejáratnál régi jóbarátja és bűntársa, Billy fogadja. London legrettegettebb emberének tiszteletére rendezett partira a keleti rész összes bűnözője meghívást kapott, ám Mitchell megváltozott a börtönévek alatt. Nem vágyik másra, mint egy tisztességes munkára, ami mellett nem kell aggódnia, hogy visszakerül a rácsok mögé. Sikerül is állást szereznie magának egy gyönyörű és híres színésznő testőreként, ám a londoni alvilág egyik vezetőjének más tervei vannak vele.

 

Csúcshatás - AMC, december 9. péntek, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Moszkva tér - M5, december 9. péntek, 21h

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy hamisító üzletbe. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, és maga a nagybetűs élet…

 

A Da Vinci-kód - Moziverzum, december 9. péntek, 21h

Dan Brown könyve alapján! A neves amerikai tudós, Robert Langdon éppen Párizsban tartózkodik, amikor az éjszaka közepén, telefonon keresik. A Louvre egyik jól őrzött termében holtan találták a múzeum egyik kurátorát, és a rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. Az áldozat mellett ugyanis érthetetlennek tűnő jeleket találtak. A tudós így akarata ellenére viharsebesen keveredik bele az eseményekbe, s a szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni a kurátor kiismerhetetlen unokájával. Nemsokára pedig rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei harcába keveredtek bele. Ám a harc talán már több száz éve tart, tétje pedig az a titok, amelynek megfejtése talán a Párizson, Londonon, kalandokon, titkokon, gyilkosságokon keresztülvezető hosszú út végén várja őket…

 

Tisztítótűz - RTL HÁROM, december 9. péntek, 21h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.

 

Az utazó - AXN, december 9. péntek, 21h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

 

A nagy balhé - Filmcafe, december 9. péntek, 21h

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt. A kolosszális átveréssel nemcsak bosszút állnak rajta, de az utolsó dollárjától is megszabadítják.

 

Hitman - A bérgyilkos - Mozi+, december 9. péntek, 21h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogyan került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt, de sosem érte utol őt. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám, amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat...

 

Delta kommandó 2. - A kolumbiai kapcsolat - Film Mánia, december 9. péntek, 21h

A kommandó Scott McCoy vezetésével ezúttal egy kolumbiai drogbáró nyomába ered, hogy megakadályozza a kábítószer további terjedését. A rendkívül látványos, hajmeresztő jelenetekben bővelkedő film forgatásának tragikus pillanata volt az egyik akció során egy helikopter lezuhanása. A balesetben a stáb több tagja is életét vesztette. A film nekik állít emléket.

 

A sötét lovag - Film+, december 9. péntek, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

A hallgatás szabálya - Viasat3, december 9. péntek, 21h

Sharont (Susan Sarandon),az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Ben (Shia Labeuof) ambiciózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, (Robert Redford) akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük. Jim a hírekből értesülve Sharon letartózátásról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindekorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

 

A vasálarcos - SuperTV2, december 9. péntek, 22.15h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Beowulf - Legendák lovagja - AMC, december 9. péntek, 22.55h

Beowulf minden harcos közül a legerősebb, a leghatalmasabb és a legvakmerőbb. Hírét veszi, hogy a gonosz Grendel megtámadta a dánok ősi szentélyét, és lemészárolta az ott élőket. Hrotgar király jutalmat ígér annak, aki legyőzi a fenevadat. A dicsőségre éhes harcos elvállalja a megbízást, hogy leszámol az emberevő óriással. Rajta kívül nincs emberfia, aki szembe merne szállni a vérszomjas szörnyeteggel. Ám az igazi megpróbáltatás csak ezután következik. A kegyetlen Grendel legyőzése után annak csábító, démoni erővel bíró anyjával is meg kell küzdenie.

 

A szállító 3. - Mozi+, december 9. péntek, 23h

Sarokba szorítják Vasziljev környezetvédelmi minisztert, aki ellenzi, hogy országában új telephelyet létesítsen a nemzetközi hulladékkezelő vállalat. Az elutasító választ követően a cég felbéreli ellene az egykori kommandóst, Jonas Johnson-t (Robert Knepper), aki elrabolja Vasziljev lányát, Valentina-t (Natalya Rudakova). A miniszter Frank Martin-hoz (Jason Statham) fordul segítségért, ő azonban egyik barátját, Malcolm-ot (David Atrakchi) ajánlja maga helyett. A túszmentő akció fél sikerrel zárul, Malcolm és Valentina végül Frank házában kötnek ki. Ha tetszik, ha nem, Frank-nek cselekednie kell...

 

Az erőszak utcái - DUNA Televízió, december 9. péntek, 23h

Frank a legmagasabb szinten űzi a gyémántlopás mesterségét, egy bár és egy használtautó-kereskedés szolgálnak bűnözői tevékenysége álcájaként. Egy jelentős értékű gyémántrablás végrehajtása után az összekötőjét meggyilkolják, mielőtt az átadhatná Franknek az osztalékát. Frank nem hagyja annyiban, és nyomába ered a pénznek, így jut el Leóhoz, aki a chicagói alvilág egyik magas rangú kulcsfigurája. Leo rá akarja venni Franket, hogy dolgozzon közvetlenül neki, ami kezdetben nincs Frank ínyére, de amikor később úgy tűnik, hogy végre összejön neki, amire régóta vágyott az életében, hogy családos ember lehet, rááll, hogy még egy utolsó, nagy gyémántrablást végrehajtson Leo megbízásából. Leo szereti kész tények elé állítani az embereit, ám Franket nem olyan fából faragták, hogy ezt könnyen zsebre tegye.

 

Focus - A látszat csal - Viasat3, december 9. péntek, 23.30h

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos _ lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.