Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Kedves olvasók, beértünk a célba, péntek lett, ünnepeljük meg egy jó kis tévémaratonnal!

A tenger szívében - Viasat3, október 15. péntek, 21h

A természet visszavág. Egy feldühödött, óriási ámbráscet a Csendes óceán déli részén rátámad az Essex nevű amerikai bálnavadászhajóra, és a 238 tonnás vitorlás elsüllyed. A húsztagú legénység három csónakban vág neki a végtelen víznek. Félnek, hogy az útjukba eső szigeteken kannibálokkal találkoznak, ezért a Dél-Amerikai partot veszik célba. 3000 mérföldnyi út áll előttük.

 

Ki nevel a végén? - Filmcafe, október 15. péntek, 21h

Dave Buznik (Adam Sandler) átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell (Jack Nicholson) nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

A következő három nap - Mozi+, október 15. péntek, 21h

John Brennan és felesége, Lara tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

Véres gyémánt - AMC, október 15. péntek, 21h

Solomon (Djimon Hounsou), akit elválasztanak a családjától és arra kényszerítenek, hogy a gyémántmezőkön dolgozzon, egy nap különleges drágakövet talál, amit élete kockáztatásával elrejt, hogy az érte kapott pénzzel megmentse a családját. Archer (Leonardo DiCaprio), az exzsoldos tudomást szerez a kincsről és Mady Bowen (Jennifer Connelly) újságírónő közvetítésével Solomon mellé szegődik abban a reményben, hogy a kincs sikeres értékesítésével ő is jól jár és végre elhagyhatja Afrikát. A két ember sorsa végzetesen összefonódik az életveszélyes vállalkozás során.

 

Ők ketten - M5, október 15. péntek, 21h

Juli (Monori Lili) lányával, Zsuzsival (Czinkóczi Zsuzsa) menekül alkoholista férjétől, és sikerül a munkásszálláson helyet szereznie. Ezt Máriának (Marina Vlady), a szálló vezetőjének köszönheti, aki a szabályok ellenére befogadja a csonka családot. Ám János (Jan Nowicki), Juli férje nem törődik bele ebbe a helyzetbe. Őszintén és szenvedélyesen szereti feleségét, ám az alkohol hatására brutálissá válik. Most mindent megígér, könyörög feleségének, hogy adjon neki még egy esélyt. Mária, aki tanúja ennek a se veled, se nélküled kapcsolatnak rádöbben, hogy bár nyugodt és békés élete van a férje mellet, hiányzik belőle a szenvedély… Érdekessége a filmnek, hogy egy kisebb szerepben a híres költőt, Vlagyimir Viszockijt látható.

 

London Boulevard - Paramount Network, október 15. péntek, 21h

Mitchell épp most szabadul a fegyházból, ahol az utóbbi három évet töltötte, a bejáratnál régi jóbarátja és bűntársa, Billy fogadja. London legrettegettebb emberének tiszteletére rendezett partira a keleti rész összes bűnözője meghívást kapott, ám Mitchell megváltozott a börtönévek alatt. Nem vágyik másra, mint egy tisztességes munkára, ami mellett nem kell aggódnia, hogy visszakerül a rácsok mögé. Sikerül is állást szereznie magának egy gyönyörű és híres színésznő testőreként, ám a londoni alvilág egyik vezetőjének más tervei vannak vele.

 

Az igazság nyomában - Moziverzum, október 15. péntek, 21h

Lizzie 7 éve gyászolja a kislányát, azonban úgy tűnik, hogy nemcsak a lányát, hanem a valósággal való kapcsolatát is kezdi elveszíteni.

 

South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan - Viasat6, október 15. péntek, 22h

A békés amerikai kisvárosban elszabadul a pokol, amikor a helyi moziban bemutatják a legújabb Terrence & Phillip filmet. A kölykök szinte megőrülnek érte, a szülők pedig nem győzik kapkodni a fejüket, annyira csúnyán beszélnek azóta. Az általános tiltakozás hatására letartóztatják Terrencéket és a felháborodott szülők, Kyle mamájával az élen hadat üzennek a szélhámosok szülőföldje, Kanada ellen. Cartmanra és barátain a sor, hogy megmentsék a világot a háborútól, alászálljanak a pokolba és jó útra térítsék a Sátánt, valamint megakadályozzák két kedvencük kivégzését.

 

Én és a mostohám - Duna Tv, október 15. péntek, 22.10h

Claire nagytudású, tapasztalt szülésznő, akire a legkomplikáltabb esetekben is számítani lehet. Fia már kirepült, egyedül, kissé megkeseredetten él. Egy nap hosszú idő után felbukkan életében egy rég nem látott ismerős. Béatrice nem más, mint apja egykori szeretője, aki még nem tudja, hogy miután elhagyta, Claire apja öngyilkos lett. A különös találkozás teljesen felforgatja Claire mindennapjait....

 

Éjjeli féreg - Paramount Network, október 15. péntek, 23.20h

Az amerikai álom elérhetetlen távolságba került Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) generációja számára. A munkanélküliség, nagyratörő célok és az elkeseredett próbálkozás olyan útra sodorja a férfit, ami a mélybe vezet. Minden éjjel, míg a város az igazak álmát alussza, véres sztorikra éhes mini stábok, gyors kocsikkal, kamerákkal és harsogó rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak a terpeszkedő Los Angeles szennyes utcáin. A rendőrséget megelőzve egyik tetthelyről a másikra rajzanak és a felvételeket a televízióknak eladva váltják dollárra a vért. Lou megmámorosodik a nagy pénzzel kecsegtető lehetőségtől és gátlástalanul gázol át mindenen és mindenkin a sötétben.