Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A keddi tévés ajánlataink.

A ferde ház - Viasat2, május 30. kedd, 20h

Agatha Christie krimijéből készült adaptáció. A milliomos családfőt, Aristide Leonidest megmérgezik otthonában. A tettes valószínűleg népes családjának egyik tagja lehetett. A családfő unokája, Sophia kéri meg az ifjú Charlest, hogy folytasson nyomozást az ügyben. Egy olyan családban, ahol mindenkinek vannak sérelmei az elhunyttal és egymással szemben, nem könnyű megtalálni a gyilkost…

 

Pillangó - Paramount Network, május 30. kedd, 21h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

Összeomlás - RTL HÁROM, május 30. kedd, 21h

Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg ebben az akciódús, izgalmas filmben. A hétköznapi kisemberek mindennapjait éli, mígnem egyszer egy kilátástalan dugó közepén kocsijában ülve bekattan. Mivel szülinapja van kislányának, úgy érzi nem késhet el, így gyalog indul haza. Buktatókkal teli útját hullák, sebesültek kísérik és nehezítik. Martin Prendergast nyomozón kívül senki nem sejti mi lehet az öldöklés hátterében. A mindenre elszánt apa agresszióval válaszol a nemvárt akadályokra és mire észbekap a rendőrség már a nyomában van.

 

Géppisztolyos prédikátor - AMC, május 30. kedd, 21h

Sam Childers az egyik motoros banda tagjaként kábítószerrel üzletelt. A férfi azonban hátat fordít a bűnös életének, és a kelet-afrikai Szudánba utazik, hogy segítsen a polgárháború sújtotta ország újjáépítésében. A kemény férfi megdöbben az ott látott tengernyi szenvedésen, melynek legfőbb áldozatai a gyerekek. Árvaházat akar alapítani, amivel kivívja a környéket uraló milícia ellenszenvét, amelynek tagjai gyerekkatonákat képeznek ki erőszakkal. Sam akciót szervez az elrabolt gyerekek kiszabadítására.

 

Tango és Cash - Film+, május 30. kedd, 21h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Ítéletnap - Mozi+, május 30. kedd, 21h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Agyas és agyatlan - Filmcafe, május 30. kedd, 21h

Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel. De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve...

 

Bújj, bújj, ördög! - Film Mánia. május 30. kedd, 21h

Az ördögűző című horrorfilm paródiája Leslie Nielsen és Linda Blair főszereplésével. Nancy Aglernek (Linda Blair) ördöge van, a szó legszorosabb értelmében. A gonosz pedig szeretné átvenni a hatalmat a teste felett. Hamarosan megérkezik két pap, Jebedaiah Mayii (Leslie Nielsen) és Luke Brophy (Anthony Starke) atya, hogy mint szakavatott ördögűzők megszabadítsák Nancyt a sátán befolyásától.

 

Alien 4.: Feltámad a halál - Moziverzum, május 30. kedd, 21.10h

Ripley életét áldozta a földönkívüli szörnyeteggel vívott küzdelemben. A testében azonban ott maradt az új élet csírája _ egy idegen lényé. Kétszáz esztendővel később, egy genetikai kísérletsorozat eredményeképpen, a tudósok életre keltik a hadnagyot. De nemcsak őt klónozták, hanem a benne lévő idegen királynőt is. Céljuk, hogy kitenyésszék a "tökéletes fegyvert". Ez olyannyira sikerül, hogy a kiszabadult szörnyetegek ellepik a támaszpontot. Ripley-re és az állomásra érkező csempészekre, köztük a különös Call-ra vár a feladat, hogy megállítsák az idegeneket.

 

Bridget Jones babát vár - SuperTV2, május 30. kedd, 22.15h

Miután szakított Mark Dacy-val, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet? Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a baba apjának kilétét...

 

Casino - Filmcafe, május 30. kedd, 22.40h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Woyzeck - Magyar Mozi TV, május 30. kedd, 22.50h

Woyzeck, a váltóőr a sínek között álló bódéban tölti napjait. Az Orvos kísérletnek veti alá: állandóan borsót kell ennie. Woyzeck feladatai közé tartozik az állomásfőnök, a Kapitány borotválása, aki hangszórókon keresztül ellenőrzi és irányítja őt. Woyzeck élettársa és közös gyerekük anyja Marie. A Rendőr a kocsmában szemet vet a fiatalasszonyra. Woyzeck érzi, hogy megcsalják, ezért nem megy többé haza. A Kapitány és az Orvos is célozgatnak arra, hogy a felesége hűtlen lett hozzá. Woyzeck Marie-ért indul, hogy a sötét, hideg vízparton helyreállítsa a világ rendjét...

 

Fogságban - Film+, május 30. kedd, 23.15h

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető rendőr, Loki (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába...

 

Erőpróba - RTL HÁROM, május 30. kedd, 23.25h

Sean Porter (Dwayne Johnson) nevelőtisztként dolgozik az egyik Los Angeles-i javítóintézetben, és amikor néhány napon belül halálra gázolják az egyik szabadlábra helyezett fiút, belátja, hogy a munkájának ebben a formában nincs értelme. A fiatalok többsége ugyanis vagy meghal az utcán, vagy a sitten végzi. Úgy dönt, hogy megpróbál célt adni a fiúknak, akiknek jelenleg abból áll az életük, hogy egymás ellen harcolnak. Kollégájával, Malcolm Moore-ral létrehoznak egy futballcsapatot, és indulnak a bajnokságban, annak ellenére, hogy a szezon kezdetéig csak három hetük van. A feladat hatalmas kihívás elé állít mindenkit, ám Porter vezetésével megtanulják az akaraterő, az önbecsülés és a kölcsönös tisztelet fontosságát. De mindenek felett megtanulnak vállvetve egymásért kiállni és egy csapatként küzdeni.

 

John Wick: 2. felvonás - Moziverzum, május 30. kedd, 23.25h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Fegyvernepper - Mozi+, május 30. kedd, 23.30h

Az ukrán születésű Jurij Orlov (Nicolas Cage) fegyvercsempészésből él, ő a szakma legkiválóbb képviselője. Élete mindennap veszélyben van, ezért nem bízik senkiben, csakis öccsében (Jared Leto), akivel a világ legveszélyesebb háborús övezeteiben látják el a nagykutyákat fegyverekkel. Jurijnak a veszélyes akciók során szembe kell néznie a bulldogként nyomában loholó Valentine ügynökkel (Ethan Hawke), az életére törő konkurenciával, szerelme állandó gyanakvásával, de főleg saját lelkiismeretével.