Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Filmek a kedd esti tévézéshez.

Vén rókák - Viasat3, január 31. kedd, 21h

Miután megfosztják őket nyugdíjalapjuktól, három öregember elhatározza, hogy visszavágásképpen kirabolnak egy bankot.

 

Farkasok öröksége - Moziverzum, január 31. kedd, 21h

Henry, annak ellenére, hogy régóta nyugdíjas, még mindig a világ egyik legveszélyesebb és legkeresettebb bérgyilkosa. Az emberektől távol eső tóparti kunyhójában éli életét. Egyik nap egy sérült nőt talál a házához közel és ahhoz, hogy megmentse, saját életét is kockáztatnia kell.

 

A bűn árfolyama - Filmcafe, január 31. kedd, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Tűzfal - RTL HÁROM, január 31. kedd, 21h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Úriember revolverrel - Paramount Network, január 31. kedd, 21h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

Eldorádó - M5, január 31. kedd, 21h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától szabadul meg, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

Gengszterosztag - Film+, január 31. kedd, 21h

Mickey Cohen (Sean Penn), a gátlástalan üzletember Los Angeles királya. A kábítószer- és a fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóznak. Markában vannak a rendőrök és a politikusok is. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hiszi azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy az igazságot szolgálják.

 

A tiltott királyság - Film Mánia, január 31. kedd, 21h

A tizenhét éves Jason Tripitikas (Michael Angarano) egy kínai zálogházban rábukkan a Majomkirály (Jet Li) botjára, melynek hatására átkerül egy ókori kínai faluba, épp egy csata közepébe. Kis híján elkapják és megszerzik tőle a mágikus tárgyat, amikor Lu Yan (Jackie Chan), a megrészegített, halhatatlan harcos megmenti. Jason megtudja, hogy veszélyben az élete, a Jade harcos (Collin Chou) ugyanis bármit megtenne, hogy megszerezze a Majomkirály hatalmát. Hamarosan kiderül, hogy Jason szerepe a hatalomért folytatott harcban sorsdöntő.

 

Rambo V - Utolsó vér - Mozi+, január 31. kedd, 22.50h

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat...

 

A Sárkány - Bruce Lee élete - AMC, január 31. kedd, 22.50h

Bruce Lee az egyik legdinamikusabb harcművészet, a kung-fu mestere volt. Többször is megsértette az ősi hagyományokat, amikor iskolájában nem csak kínai tanítványokat oktatott valamint egyszerűsítette a kung-fu mozgássorait, és kidolgozta a Jeet Kun Doo-t, az "elhárító örök" módszerét. Hamarosan Hollywood is felfedezte a karizmatikus harcművészt és hamar kiderült róla, hogy színészként is használható. Több óriási filmsiker után 32 éves korában, máig tisztázatlan körülmények között halt meg. A látványos akciófilm Bruce Lee feleségének emlékiratai alapján készült. A fiatal Bruce Leet apja Amerikába küldi, az ígéretek földjére. A tökéletes angolsággal beszélő, kiváló harcművész az egyetemen megismerkedik Lindával, akinek a segítségével kung-fu iskolát alapít. Ám hamarosan nemcsak az amerikaiak előítéleteivel kell megbirkóznia, hanem a kínai hagyomány őrzőivel is, akik megtiltják neki, hogy kínaiakon kívül mást is oktasson. Bár egy élet-halál küzdelemben megvédi igazát, olyan súlyos sérülést szenved, hogy tolószékbe kerül. Már majdnem feladja hitét, amikor a mozi felfigyel elképesztő képességeire.

 

Kontroll nélkül - Moziverzum, január 31. kedd, 22.50h

Ava és Derek a Karib-szigeteken töltik nászútjukat, amikor a férj hirtelen eltűnik. A nő a saját kezébe veszi az irányítást, hogy megtalálja párját, s leszámoljon azokkal, akik felelősek lehetnek elrablásáért.

 

Jack Ryan: Árnyékügynök - Paramount Network, január 31. kedd, 22.55h

A legnagyobb kritikusok azt mondják, újjászületett egy akcióhős ebben az izgalmas háttértörténetben, ami Tom Clancy legendás hősét, Jack Ryant mutatja be. Nem szűnik az izgalom, mikor a CIA-s újonc, Ryan (Chris Pine) cselszövés és kémkedés hálójában találja magát, amit egy kétes kormányzati ügynök (az Oscar-díjas Kevin Costner), gyanútlan menyasszonya (Keira Knightley), és a félelmet nem ismerő orosz hatalomügynök (Kennet Branagh) szőtt. Jacknek katonából előbb elemzővé, majd teljes körű detektívvé kell válnia, hogy meghiúsítson egy, az Egyesült Államok ellen tervezett merényletet. Soha nem volt még olyan magas a tét, mint ebben a feszes, idegölő, és hihetetlenül izgalmas filmben.

 

Sharknado 5: Global Swarming - Film Mánia, január 31. kedd, 22.55h

Mivel Amerika nagy része romokban hever, a világ többi része egy globális sharknadora készül, és Finnek és családjának körbe kell utaznia a világban, hogy megállítsák őket.

 

A bosszú - Filmcafe, január 31. kedd, 23.15h

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Démonok között - Film+, január 31. kedd, 23.20h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak.

 

Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk - AXN, január 31. kedd, 23.20h

A miami drog-nyomozók, Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowrey (Will Smith) egy high-tech eszközökkel felszerelt csapat tagjaként próbálják megakadályozni, hogy Miamit ellepje az extasy. Tapia (Jordi Mollá), a könyörtelen drogbáró ellenőrzése alá akarja vonni az egész város jól jövedelmező drogkereskedelmét, nem kímélve senkit, aki az útjába kerül. Bonyolítja a helyzetet, hogy Marcus gyönyörű húga, Syd (Gabrielle Union), aki mellesleg titkos ügynök, egész véletlenül az események sűrűjébe keveredik, és igen kínos, sőt kockázatos helyzetbe hozza hőseinket.

 

Peppermint: A bosszú angyala - RTL HÁROM, január 31. kedd, 23.20h

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embereit, de a rendőrséget, és az FBI ügynökeit is ki kell játszania, hogy kíméletlen bosszúhadjáratát beteljesítse.