Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévés mókához.

Kommandó - Moziverzum, december 6. kedd, 19h

Nincs a világon keményebb legény John Matrix tábornoknál: intelligens, semmi sem hozza ki a sodrából, kimagasló fizikumú, és szakértője a harcművészeteknek és a különféle támadó fegyvereknek. Kiemelkedő képességeinek köszönheti egész karrierjét, azt, hogy ő a legkülönb kommandós. És persze emiatt vált különféle katonai és politikai erők kedvelt célpontjává. Mostanra azonban visszavonult, és új helyen, új személyazonossággal neveli tizenegy éves lányát, Jenny-t. Míg egy napon a nyomára nem bukkan az a bosszúszomjas dél-amerikai diktátor, akit annak idején Matrix vezetésével a kommandósok űztek el országa éléről. Most az egyetlen sebezhető ponton támad: elrabolja Jenny-t. Váltságdíjul pedig azt követeli, hogy Matrix térjen vissza Val Verde-be és ölje meg az utódját, hogy ő újra hatalomra kerülhessen.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Film+, december 6. kedd, 21h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak a Las Vegas-i akciónál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol-ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Négy tesó - Paramount Network, december 6. kedd, 21h

A három testvér anyjuk temetésére tér haza, ahol találkoznak negyedik bátyjukkal. Javában zajlanak a temetés előkészületei, ám a fiúk rádöbbennek, hogy anyjuk valószínűleg gyilkosság áldozata lett. Úgy döntenek, hogy maguk veszik kézbe a nyomozást _ és a bosszút.

 

Az útvesztő: Halálkúra - Moziverzum, december 6. kedd, 21h

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat.

 

Kutyám, Jerry Lee 2. - AMC, december 6. kedd, 21h

Talán öregedtek pár évet, de Dooley nyomozó és négylábú társa, Jerry Lee még mindig harcolnak a bűnözőkkel a duótól megszokott hősies és komikus stílusban. És most váratlanul egy másik duó társul hozzájuk: a gyönyörű, de tréfát nem ismerő nyomozónő, Welles és rendkívül fegyelmezett dobermannja, Zeusz. Dooley-nak körülbelül annyira hiányzik Welles és Zeusz, mint golyó a fejébe _ és majdnem kap is egyet, amikor egy rejtélyes merénylő megpróbálja lelőni őt. Dooley és Jerry Lee végül hajlandóak összeszövetkezni új társaikkal, hogy csapdába ejtsék az őrültet, aztán bevetik magukat az akcióba, amilyen gyorsan csak a lábuk bírja!

 

Eljő az ember fia - M5, december 6. kedd, 21h

A nyolcéves Martina egy kis faluban él Bologna közelében a paraszt szüleivel. Amióta a kisöccse meghalt, a kislány nem beszél. Amikor az édesanyja újból teherbe esik, Martina a születendő kicsit várja. A háború azonban egyre közeledik, még nehezebbé téve az amúgy sem könnyű életet. A partizánok akciójára válaszul a visszavonuló német SS-csapatok 1944. szeptember 28-án, azon a napon, amikor Martina kistestvére megszületik, razziát rendeznek a környéken. Miközben Walter Reder SS-őrnagy vezetésével halomra gyilkolják a falu lakosait, Martina megpróbálja megmenteni a kisöccsét.

 

Mortdecai - Filmcafe, december 6. kedd, 21h

Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Charles Mortdecai (Johnny Depp), a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt. Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez. Elképesztő kalandokba keveredik _ de ő természetesen arcrezzenés nélkül veti bele magát a legnagyobb őrületbe is.

 

Fekete-tenger - Viasat3, december 6. kedd, 21h

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak, kirúgják a hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz tengeralattjáróról, amely állítólag negyvenmillió dollár értékű aranyat szállított. Robinson csapatot szervez, és némi segítséggel vásárol egy öreg tengeralattjárót, hogy a kincs nyomára bukkanjon, mielőtt mások is szemet vetnének rá.

 

Ha eljön Joe Black - SuperTV2, december 6. kedd, 22.15h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Aki bújt, aki nem - AMC, december 6. kedd, 22.45h

Trish (Gina Philips) és öccse, Darry (Justin Long) vidáman hajtanak hazafelé a tavaszi szünetben, amikor egy teherautó kis híján leszorítja őket az útról. Éppen túlteszik magukat az ijedtségen, amikor egy templom mellett elhaladva észreveszik az ámokfutó furgont. De ez még nem minden! A kocsitól nem messze feltűnik egy titokzatos, sötét alak, aki egy lepedőbe csavart tetemet dob be a csatornába. És itt kezdődik a testvérpár végeláthatatlan menekülése a félelmetes, emberevő lény elől. Vajon ki siet a segítségükre? A tébolyult macskás nő, vagy a rendőrőrsről valaki?

 

9 - A szám hatalma - Film Mánia, december 6. kedd, 22.50h

A film három különböző történetre oszlik, melyben ugyanazokkal az emberekkel találkozhatunk. A rab egy bajba jutott tévésztár történetét meséli el, aki háziőrizet alá kerül, és sajtóreferense valamint szomszédnője jelenti az egyetlen kapcsolatot számára a külvilággal. A Valóságshow egy félórás színfalak mögötti videóra emlékeztet, amelyben egy internetes reality show kulisszatitkaira kapunk rálátást. Végül a Tudás, melynek középpontjában egy elismert videójáték-designer és családja van, akiknek az autója lerobban egy erdő középen. Azonban a misztikus, csavaros és megdöbbento események, azaz a film igazi lényegére a három rész összekapcsolása adja meg a választ.

 

Fűrész - Filmcafe, december 6. kedd, 22.55h

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos áldozatait megszállottan az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy erkölcsileg szilárd embereket rabol el, és hátborzongató játékra kényszeríti őket, melynek tétje a saját életük. Az áldozatok mindegyikének képtelen döntési helyzetekkel szembesülve kell megküzdenie azért, hogy visszanyerje életét, vagy ellenkező esetben belehaljon a próbálkozásokba.

 

Ragadozó - Mozi+, december 6. kedd, 22.55h

A különlegesen képzett kommandót egy dél-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassák és kimentsék bajba jutott társaikat _ akik a környéken tűntek el és akik egy ideje nem adnak életjelet. A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, ám az igazi fenyegetést nem a vadállatok, nem az embertelen éghajlat és környezet, de nem is a fegyveres terroristák jelentik, hanem egy titokzatos, arctalan lény, akiről csak akkor vesznek tudomást, amikor már majdnem késő. A láthatatlan teremtmény sorra végez áldozataival, de nem a bosszú hajtja, hanem a puszta vadászszenvedély: egy másik bolygó lakója, aki azért látogatott a földre, hogy trófeákat gyűjtsön...

 

A gyilkos médium - Paramount Network, december 6. kedd, 23.20h

A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról.

 

A tolvajok királya - Film+, december 6. kedd, 23.40h

Basil (Charlie Cox), a fiatal riasztószakértő felkeresi Brian Readert (Michaels Caine), a tolvajok királyát azzal az elképesztő ötlettel, hogy rabolják ki a Hattont. A Hattont nem lehet csak úgy kirabolni, a Hatton egy etalon, erre a páncélteremre még gondolni sem mert senki, nemhogy kirabolni . Épp erre van szüksége a 77 éves profinak, aki már rendkívül unja a semmittevést, és újra összehívja nyugdíjaskorú barátait, akik még a régi tolvajiskolában tanulták ki a szakmát. A balhéra a húsvéti ünnepek idején kerítenek sort, amikor kiüresedik a város. Azonban a nosztalgikus hangulatú bankrablás rémálomba csap át, amikor eljön az osztozkodás ideje. Amint kiderül, hogy a legértékesebb zsákmánynak lába kelt, a banda tagjai egymásnak esnek.

 

Tóparti gyilkosságok - Film4, december 6. kedd, 23.45h

Elise és férje, Allan megtalálják tökéletes otthonukat: egy félreeső helyen, a tó partján, ahol Elise nyugodtan dolgozhat a regényén. Néhány héttel később egy pár költözik a szomszédos üres házba, mikor Elise elmegy, hogy üdvözölje őket, rájön, hogy már ismeri őket. Az új szomszédok Elise egykori legjobb barátjnője, Geena és Lee, a férfi, aki korábban Elise párja volt. Úgy tűnik, hogy a pár rendezni akarja a történteket, de Lee igazi célja, hogy visszaszerezze Elise-t.