Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd estére ezeket találtuk a televízióban

Aranyoskám - Viasat2, augusztus 9. kedd, 20h

 

 

Michael Dorsey színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaels-ként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba, aki azonban Dorothy-t a legjobb barátnőjének tekinti.

 

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, augusztus 9. kedd, 20h

 

 

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Paramount Network, augusztus 9. kedd, 21h

 

 

Riggan Thomson (Keaton), a lecsúszott mozisztár szeretné bebizonyítani, hogy valódi művész, és mindenét kockára teszi, hogy rendező-főszereplőként színpadra vigyen egy darabot a Broadwayn.

 

Torrente 2. - A Marbella küldetés - AMC, augusztus 9. kedd, 21h

 

 

Kedvenc mocskos álfelügyelőnk, a Törvény balkeze visszatért... Torrente (Santiago Segura), miután felélte ebül szerzett összes pénzét a kaszinókban, a csodálatos Marbellára költözik és újra magánnyomozónak áll. Abban bízik, hogy oda még nem jutott el a híre. Társa, a kábítószeres Cuco (Gabino Diego) segítségével hamarosan egy terrorista összeesküvés nyomára bukkan: az elvetemült Spinelli (José Luis Moreno) két rakétát akar a tengerparti városra kilőni. Torrentének maradék eszét és erejét össze kell szednie ahhoz, hogy túljárjon a furfangos Spinelli eszén és Spanyolország leghősiesebb zsaruja lehessen...

 

A pláza ásza - Viasat Film, augusztus 9. kedd, 21h

 

 

Paul Blart szívénél csak a hasa nagyobb. Az ember azt hihetné, a légynek sem képes ártani. Pedig nagyon is kemény legénynek képzeli magát, arról álmodik, hogy egyszer motoros rendőrjárőr lesz belőle. Addig is, míg ennek eljön az ideje, biztonsági őrként dolgozik. És ahelyett, hogy Harley-Davidsonon róná az országutakat, az elektromos robogóján cirkál a helyi plázában. A legszomorúbb az egészben, hogy rajta kívül senki sem veszi komolyan felelősségteljes beosztását. Amikor rablóbanda támadja meg az áruházat és túszokat szednek, Paul úgy érzi, eljött az ő ideje.

 

Leon, a profi - Mozi+, augusztus 9. kedd, 21h

 

 

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, aki lemészárolja a szülőket. Az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathilda-ról, mintha a saját lánya lenne. Stansfield azonban nagyszabású kommandós akció keretében készül megostromolni Leon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval. Ám nem számol Leon profizmusával, aki ráadásul az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt...

 

Ütközetben eltűnt 2. - A kezdet - Film Mánia, augusztus 9. kedd, 21h

 

 

A vietnámi háborúban Braddock ezredes többed magával fogságba esik. A genfi egyezményt semmibe véve a dszungel mélyére szállítják őket, ahol Yin ezredes parancsnoksága alatt kegyetlen évek telnek el a fogolytáborban. A szabadulásuk reménytelen, de Braddockot nem lehet megtörni.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, augusztus 9. kedd, 21h

 

 

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, augusztus 9. kedd, 21.20h

 

 

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley azonban nem törődik bele a halálba...

 

Delta Kommandó - Film Mánia, augusztus 9. kedd, 22.45h

 

 

Amikor egy amerikai utasszállító gépet mindenre elszánt palesztin gépeltérítők szereznek meg, az Elnök behívja a kommandósok elsőszámú csapatát, a Delta Kommandót. Az elitalakulatot Nick Alexander ezredes vezeti, és Scott McCoy őrnagy az egyik legjobb katonája. Látszólag nem sok esélyük van a győzelemre, ám ők mégis legyőzik az akadályokat, és kiszabadítják a túszokat. Az akció itt azonban még nem ér véget. A túszejtők néhány utast átvisznek Teheránba. Elszánt verseny kezdődik hát az idővel, ahogy Alexander és McCoy megpróbálja megmenteni őket _ és Amerika becsületét, mielőtt még késő lenne.

 

A bosszú jogán - Filmcafe, augusztus 9. kedd, 22.55h

 

 

A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Nyugodt családi életüket koncertek, kerti sütögetések töltik ki, és Will kedvenc hobbija, sakkpartik főnökével, az iskolaigazgatóval. Egy éjjel azonban borzalmas dolog történik: a próbáról hazafelé tartó Laurát brutálisan megerőszakolják. Miközben Will a kórházban feldúltan várja az orvost, hogy beszámoljon felesége állapotáról, egy jól öltözött ember szólítja meg, és felajánlja neki az azonnali igazságszolgáltatás lehetőségét. Az összezavarodott Will elfogadja az ajánlatot, nem is sejtve, hogy ezzel egy önbíráskodó földalatti szervezet hálójába kerül. Ijesztő és veszélyes játszma veszi kezdetét.

 

Tűzgyűrű: Lázadás - Mozi+, augusztus 9. kedd, 23.25h

 

 

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Gengszterosztag - Film+, augusztus 9. kedd, 23.30h

 

 

Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott Los Angelesen. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. Ám nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói, a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. Csupán néhány vakmerő zsaru: John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling) hitték azt, hogy meg lehet, meg kell őt állítani.

 

Országúti diszkó - Moziverzum, augusztus 9. kedd, 23.45h

 

 

Dalton (Patrick Swayze) a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay (Kelly Lynch) látja el a sebét, és ejti rabul azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley (Ben Gazzara) is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. Ám Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon...