Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ezek a filmek akadtak fent a keddi rostán.

A vihar magja - Viasat3, június 28. kedd, 21h

Tanévzáróra készülnek az amerikai kisvárosban, Silvertonban, amikor a meteorológiai jelentés szerint hatalmas viharzóna közelít a településhez. Miközben a lakosság túlnyomó része megpróbál menedéket keresni vagy elmenekülni a forgószél és a ciklonok elől, viharvadászok csapata érkezik a városba. A bátor kutatók megpróbálnak bejutni a tornádó közepébe, hogy közvetlen közelről vizsgálják meg a különleges jelenséget. Számukra ez a mindent elsöprő vihar életük kivételes lehetősége.

 

Sebhelyek - Film+, június 28. kedd, 21h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.

 

A gépész - Film Mánia, június 28. kedd, 21h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Leszámolás Kis-Tokióban - AMC, június 28. kedd, 21h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Becstelen brigantyk - Mozi+, június 28. kedd, 21h

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak azonban sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés közben Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, amelyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben pedig Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja...

 

Amerikai mesterlövész - Viasat3, június 28. kedd, 22.50h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Nagyfiúk - AXN, június 28. kedd, 22.50

Harminc évvel a középiskola befejezése után újra találkozik egymással az öt egykori középiskolai jó barát. Szomorú aktualitása a dolognak, hogy meghalt a kosárlabdaedzőjük, akivel megnyerték a bajnokságot. Ha már a temetésére végre összejött a csapat, kihasználják az alkalmat, és együtt töltik a hétvégét a feleségeik és gyerekeik társaságában, méghozzá az edzőjük tóparti házában, ahol régen a győzelmüket is ünnepelték. A korosodó apákban felélednek a régi emlékek, beindul a bulizás, egymás ugratása.

 

T2 Trainspotting - Viasat Film, június 28. kedd, 22.50

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen _ bár kissé veszélyes _ figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.

 

Játsz/ma - Filmcafe, június 28. kedd, 23.20h

A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.