Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha ezen az estén semmit nem csinálnál, akkor ülj le a tévé elé!

Üdvözlet a Törp bolygóról - M5, augusztus 3. kedd, 20h

A Hupikék törpikéket, vagy ahogy a világon általában ismerik, Smurfs, a belga származású képregényszerző Peyo (Pierre Culliford) találta ki 1958-ban. A Törpfalván élő körülbelül száz különböző karakterű törpök azután nem csak a képregények szerelmeseit hódították meg az egész világon, hanem előbb az európai, majd az amerikai animációs stúdiók révén az animációs film-rajongókat is. Diadalútjuk következő állomása két játékfilm volt. A törpikék keletkezését és világát bemutató ismeretterjesztő filmben megszólalnak az alkotók kívül a rajongók is.

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Film+, augusztus 3. kedd, 21h

Willy Bank (Al Pacino), a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatja Danny Ocean (George Clooney) barátját és mentorát, Reubent (Elliott Gould). Ocean összehívja a csapatot, hogy egy nagyszabású akcióval bosszút állhasson Willy Banken. Rusty (Brad Pitt) segítségével a terv is hamar elkészül: Bank nagy napján csapnak le, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. A sikerhez azonban szükségük van egykori ellenfelükre, Terry Benedictre (Andy Garcia) is, aki örömmel vállalja el a megbízást. Módszeresen haladnak, először megkopasztják, majd megfosztják a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Transz-Szibéria - Filmcafe, augusztus 3. kedd, 21h

Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.

 

A Zodiákus - AMC, augusztus 3. kedd, 21h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Alkonyattól pirkadatig - Film Mánia, augusztus 3. kedd, 21h

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

 

Időhurok - AXN, augusztus 3. kedd, 22.50h

A legendás Robert A. Heinlein (többek között a Csillagközi invázió írója) novellájából készült filmben egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Utolsó megbízatásán fiatalkori saját magát kell beszerveznie a Cégbe, miközben egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

 

8 milliméter - Filmcafe, augusztus 3. kedd, 23.05h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

Fékezhetetlen - Film+, augusztus 3. kedd, 23.30h

A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest (Tom Hardy), Jack (Shia LaBeouf) és Howard (Jason Clarke) igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen Charles Rakes különleges ügynök (Guy Pearce), a törvény új ura, aki azonban korruptabb mindenkinél, és részesedést követel magának a fivérek üzletéből. Ők azonban nem hajtanak fejet senki előtt, így felveszik a harcot Rakes ellen.

 

A felejtés bére - Paramount Network, augusztus 3. kedd, 23.30h

Az elismert rendezô, John Woo (M:I 2 és Ál/Arc) futurisztikus thrillere a látványos akciót lenyûgözô rejtéllyel ötvözi, garantálva, hogy a kirobbanó kezdéstôl egészen a lélegzetelállító befejezésig kétségek között tartsa nézôit. Michael Jennings (Ben Affleck) kitûnô számítástechnikus, akit szigorúan titkos feladatokra kérnek fel. Minden egyes munka után kitörlik rövid távú memóriáját, nehogy információt szivárogtasson ki a megbízatásáról. Legutóbbi munkája végeztével _ amikor hároméves szerzôdését nyolc számjegyû összeggel honorálja régi barátja (Aaron Eckhart) _ Jennings döbbenten hallja, hogy egész fizetésérôl lemondott. Úgy tûnik, számára nincs visszaút _ mígnem egy rejtélyes borítékban elfelejtett múltjára utaló nyomokat kap. A gyönyörû tudósnô (Uma Thurman) segítségével Jenningsnek az idô szorításában kell megfejtenie múltjának rejtvényét... miközben megpróbálja elkerülni a jövôben rá váró borzalmakat.