Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd estére ezeket a filmeket ajánljuk.

Városbújócska - DUNA Televízió, április 30. kedd, 20.47h

János (Másik János) és Tamás (Dörner György) régebben jó barátok voltak, együtt muzsikáltak, egy zenekarban játszottak. A barátságnak azonban vége szakadt, amikor János kilépett az együttesből. Most János újra ellátogat az együttes koncertjére, megismeri Zsuzsát, az utódját is, még Tamásék kisfiát is hazaviszi a pályaudvarról. A két barát szeretné újra megtalálni a közös hangot…

 

A bűn árfolyama - Filmcafe, április 30. kedd, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Pénz beszél - RTL HÁROM, április 30. kedd, 21h

Hogyan lehet egyik napról a másikra országos népszerűségre szert tenni? Nem kell hozzá más, csak éppen annyi, hogy azt higgyék valakiről, ő tervezte meg egy veszélyes bűnöző szökését a börtönből. Franklin Hatchett (Chris Tucker) bár csak egy kisstílű bűnöző, akit összeláncolnak egy hihetetlenül veszélyes, rendkívül gondosan őrzött csempésszel, Villarddal (Gérard Ismaël), aki persze vele is végezni akar. Így nem elég, hogy Franklinnek tisztáznia kell magát a hamis vádak alól, még az életéért is aggódnia kell, hiszen Villard és a rendőrség egyaránt halottnak szeretné őt látni.

 

Rumnapló - Paramount Network, április 30. kedd, 21h

A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője Paul Kemp egy meghasonlott, alkoholista újságíró. Aki egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Rico-ra és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél és Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba Chenault-ba aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sanderson-nal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét vagy kiteregeti a szennyest.

 

Halálos iramban: Hobbs & Shaw - Mozi+, április 30. kedd, 21h

Amikor Luke Hobbs amerikai ügynököt Angliába küldik, hogy megállítson egy halálos biológiai fenyegetést, össze kell fognia ellenségével, a kommandós Deckard Shaw-val...

 

Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? - Film+, április 30. kedd, 21h

Miami két legjobb nyomozója, Marcus Burnett (Martin Lawrence) és Mike Lowry (Will Smith) semmiben sem hasonlítanak egymásra. Míg Marcus felelősségteljes családapa, addig Mike felelőtlen nőcsábász. Párosukat rettegi a város, mert ahol ők megjelennek, kő kövön nem marad. Egy égető ügyben nyomoznak, és mindössze 72 órájuk van arra, hogy visszaszerezzék a bizonyítékraktárból ellopott drogszállítmányt, megvédjék egy gyilkoság szemtanúját, ráadásul mindezt egymás bőrébe bújva.

 

A légiós - Film Mánia, április 30. kedd, 21h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Fedőneve: Donnie Brasco - Film Mánia, április 30. kedd, 22.50h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

A sárkány közbelép - AMC, április 30. kedd, 23.05h

A történet középpontjában Bruce Lee áll, akit a harcművészetek szakértőjeként felkérnek arra, hogy épüljön be egy kábítószerkereskedő hálózatba. Részt kell vennie egy furcsa, meghívásos kung-fu versenyen, melyet egy eldugott szigeten álló erődítményben rendeznek. A verseny legfőbb szponzora pedig nem más, mint a hálózat feje, egy félkezű drogbáró. Az erődítmény kungfu iskolájának egyetlen célja, hogy az onnan üzemeltetett kábítószer kereskedelmet és prostitúciót álcázza. A kungfu bajnok Lee (Bruce Lee), aki húga haláláért akar elégtételt venni, behatol a kábítószerkirály birodalmába, mely egy eldugott szigeten van és benevez az ott megrendezendő, illegális bajnokságra. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ellenfelei veszélyesebbek, mint hitte.

 

Hegylakó - Moziverzum, április 30. kedd, 23.20h

Connor MacLeod _ mint népe többi tagja _ halhatatlan! Kontinenseken és évszázadokon át utazva keresi a hozzá hasonlókat, hogy az ősi áldás-átok parancsa szerint kardpárbajban szálljon szembe velük. A Halhatatlanok csak egymás kardja által veszthetik életüket, a fejükkel együtt. Minden párbaj egy lépéssel közelebb viszi a győztest ahhoz, hogy ő legyen a kiválasztott, az Egyetlen, aki ellenfél nélkül, a halhatatlanság hatalmával élve uralhatja a világot! MacLeod napjaink Amerikájában éli tragikusan magányos életét. Igaz szerelmét évszázadokkal korábban elvesztette és nem mer újra szeretni. Rajta kívül már csak két halhatatlan él, és amikor egyikükkel végez egy parkolóházban, MacLeod tudja, hogy a végső összecsapás a gonosz Kurgan-nal már nem késlekedhet sokáig.

 

Keménykötésűek - RTL HÁROM, április 30. kedd, 23.30h

Benny Chains (Dennis Hopper) maffiafőnök fiacskája Matty (Barry Pepper) úgy néz ki, messze eset az almafától, hiába is próbálták korán kezdeni nevelését. Neve miatt a fiút kicsapják minden normális munkahelyről, de egy gyerekkori ballépése miatt a gengszterek sem fogadják be igazán. Az elkeseredett Matty ezek után bekönyörgi magát apjánál egy nagy balhéba. A haverokkal, Taylor Reese-zel (Vin Diesel) és a többiekkel bevállal egy könnyűnek ígérkező pénzszállító melót a családnak, hogy aztán elveszejtsenek egy táskányi fekete pénzt egy isten háta mögötti kisvárosban. Két napjuk marad, hogy a táskát visszaszerezzék a korlátolt kisvárosi seriff markából.

 

A harag tüze - Paramount Network, április 30. kedd, 23.30h

Russell (Christian Bale) és öccse, Rodney (Casey Affleck) sanyarú körülmények között élnek egy perifériára szorult pennysylvaniai iparvárosban. A testvérpár arról ábrándozik, hogy egyszer végre maguk mögött hagyják a várost és új életet kezdenek. Russell azonban börtönbe kerül, Rodney pedig egy veszélyes bűnbanda kötelékeiben találja magát...

 

Üzlet bármi áron - Viasat Film, április 30. kedd, 23.30h

Dan Trunkman keményen dolgozó üzletember, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy a kisvállalkozása biztonságosan működjön. Dan élete legfontosabb szerződését készül aláírni, ezért a két alkalmazottjával, Timothyval és Mike-kal együtt Európába utazik. Az üzleti út azonban nem egészen úgy alakul, ahogyan azt elképzelték. Mindenféle kalamajkába keverednek, és soha nem az történik, amit szeretnének, vagy ami józan ésszel elvárható volna. De bármibe is keverednek, megpróbálnak kimászni belőle.

 

Úriemberek - Film+, április 30. kedd, 23.30h

Az egész alvilág felbolydul, amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson (Matthew McConaughey) túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán. A minden hájjal megkent magánnyomozó, Fletcher (Hugh Grant) arcátlan követeléssel áll elő a maffiózókról összegyűjtött anyagával, amiből egy forgatókönyvet is rittyentett. Nem véletlen az időzítése, hiszen rengeteg lóvé forog kockán, és még azelőtt pénzhez akar jutni, mielőtt kirobban a harc a gengszterek között. Csakhogy a helyzet a vártnál hamarabb eldurvul, és lehetetlen megjósolni, hogy végül ki marad életben és veszi át a csinos drogbizniszt.

 

Az útvesztő: Halálkúra - Mozi+, április 30. kedd, 23.50h

Az útvesztő-trilógia nagyszabású befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak. Hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyulhat. Aki élve kijut, választ kap azokra a kérdésekre, ami a kezdetek óta foglalkoztatják a tisztársakat.