Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A pünkösdi tévé is van olyan jó, mint a többi!

Robin Hood, a fuszeklik fejedelme - Viasat Film, május 29. hétfő, 7.40h

Ezúttal a kalandos Robin Hood történet túláradóan vidám átirata kerül terítékre. Mel Brooks, a legendás nevettető legjobb formájában ragadja meg Robin Hood alakját. Hősünk tömlöcbe kerül a keresztesháborúkba mentében, és mire kiszabadul, családját majd vagyonát is elveszti. A gyönyörű szűz, Marian iránti szerelme viszont új hitet ad neki az úri túlkapások elleni harcban: maga köré gyűjti a Sherwood-i erdőbe hűséges csirkefogó társait, és örömmel tör borsot a trónkövetelő János herceg orra alá. Szerelmét elrabolják, de mindenki kedvenc szélhámosa kissé komolytalanul mégis visszavág.

 

A majmok bolygója - Háború - Mozi+, május 29. hétfő, 9.10h

A majmok túlszárnyalták az embereket. Ami jó szándékú kísérletnek indult, az teljes hatalomátvétellé vált: immár az értelmes emberszabásúak a Föld urai. A városok elnéptelenedtek, a menekülőkkel nem tudni, mi történt, és a kevés életben maradt ember kis csapatokra szakadva bujkál... amíg bír. És készülődik. A háború ugyanis elkerülhetetlen. Caesar, a harcedzett és szuperintelligens óriásgorilla, aki nagyon sokat szenvedett az emberek rabságában nem tud felejteni és nem akar megbocsátani. Mindkét fél tudja, hogy az emberiségnek nincs több esélye. Ha most kudarcot vall, végképp eltűnik a Föld színéről.

 

A rózsaszín párduc 2. - TV2, május 29. hétfő, 9.40h

Különös rablássorozat veszi kezdetét, sorra tűnnek el a világ legismertebb és legértékesebb műkincsei, köztük a Rózsaszín Párduc gyémánt. Más a legokosabb zsaruhoz vagy a legjobb titkos ügynökhöz fordulna segítségért, ám Dreyfus főfelügyelő jól tudja, itt csak egyvalaki segíthet. Lehet, hogy Clouseau felügyelő ügyefogyott és ahová lép, ott fű nem terem, ám valahogy mindig sikerre viszi a nyomozást. Így aztán Clouseau a segédje, valamint udvarlásának esetlen tárgya társaságában csatlakozik a nemzetközi rendőrcsapathoz, hogy megpróbálja kézre keríteni a zseniális tolvajt...

 

A nagy balhé 2. - Film Mánia, május 29. hétfő, 9.50h

Folytatódik Jackie Chan egyik leglátványosabb és legviccesebb filmje, a Nagy balhé. Hősünknek most sincs könnyű dolga, hisz nem csak az első részben már (le)szerepelt kalózokkal kényszerül szembenézni, hanem összeütközésbe kerül a város korrupt rendőreivel is. És ha még ez sem lenne elég, szegény feje egy forradalmi csoportosulással is szembe kerül. A film nem szűkölködik lélegzetelállító akrobata-mutatványokban, melyek közül talán a legemlékezetesebb, amikor Chan Buster Keaton előtt tisztelegve, egy éppen omlásnak indult házfalon fut versenyt az idővel.

 

Babe 2 - Kismalac a nagyvárosban - RTL HÁROM, május 29. hétfő, 11.40h

A pirospozsgás vidám kismalac fürdik a dicsőségben, miután kutyákat is megszégyenítve megnyerte a helyi juhászversenyt. Arthur gazda (James Cromwell) visszautasít minden ajánlatot Babe megvételére. Sajnos azonban súlyosan megsérül munka közben. Felesége, Esme (Magda Szubanski) nem bírja továbbvinni a farmot. A bankok könyörtelenül be akarják hajtani adósságaikat. Esme kénytelen a nagyvárosba utazni, hogy rendezze a farm sorsát. Babe és Esme az egyetlen olyan szállodába mennek, ahol háziállatokat is befogadnak. A környékbeli lakók azonban éppen akkor elégelik meg az állatokat és elszállíttatják őket. Babe elmenekül és megpróbál újdonsült kis barátai kiszabadításában segíteni.

 

Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás - Moziverzum, május 29. hétfő, 12.15h

Vakációra indul a Heffley família, meg akarják látogatni a kilencvenedik születésnapját ünneplő Mamit. Ám Greg-et jobban izgatja a videójáték-találkozó, ezért megpiszkálja a GPS-t. A kitérőnek köszönhetően persze hihetetlen kalandokba csöppennek...

 

Haláli fegyver - Film+, május 29. hétfő, 12.25h

Egy volt nyomozót hidegre tesznek Los Angelesben, hogy azon melegében kicsalják tőle a hőn áhított mikrofilmet a kokainos süti receptjéről. Colt és Lüger _ a pisztolynevű zsarupáros _ a nyomukba ered, hogy még Bruce Willis-en is keresztülgázolva rázzák fel a kábult alvilágot. A Halálos fegyver, az Elemi ösztön és más bűnügyi filmek nevettető paródiája a magyar mozikban is zajos sikert aratott fergeteges, senkit és semmit nem kímélő humorával.

 

Az arany iránytű - Cool, május 29. hétfő, 13.35h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

Mici néni két élete - M5, május 29. hétfő, 13.50h

Hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet... A szenzációs filmvígjáték főszerepeiben olyan csodálatos színészeket láthatunk _ többek között _ mint Kiss Manyi és Páger Antal.

 

Rakoncátlan célpont - Filmcafe, május 29. hétfő, 14.40h

Victor Maynard egy középkorú bérgyilkos, aki mindig egyedül dolgozik. Legújabb megbízatása szerint egy fiatal lánnyal kell végeznie. A férfinak azonban, akinek sohasem remegett a keze, most megesik a szíve Rose-on, és megkíméli a fiatal teremtés életét. Közben ráakaszkodik az ifjú Tony, akinek minden vágya, hogy mellette tanulhassa ki a szakmát. Amikor Victor ügyfele tudomást szerez arról, hogy Rose még mindig életben van, egy másik bérgyilkost küld a nyomába. Victor _ Tony segítségével _ próbálja megvédeni a lányt.

 

Számkivetett - SuperTV2, május 29. hétfő, 15.40h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából...

 

A sellő és a Napkirály - TV2, május 29. hétfő, 15.50h

A romantikus történelmi Franciaországba kalauzol el A sellő és a Napkirály, amelyben XIV. Lajos király retteg a saját halandóságától, miután egy merénylő golyója megsebesítette őt. Miután a Napkirály értesül arról, hogy egy mágikus vízalatti teremtmény, egy sellő segítségével halhatatlanná válhat, parancsba adja, hogy fogjanak el neki egy sellőt, és szállítsák az udvarába. Mindez bonyolítja a király kapcsolatát a törvénytelen lányával, egy lázadó, szabad lélekkel, aki barátságba keveredik a foglyul ejtett sellővel.

 

Harry Potter és a bölcsek köve - Cool, május 29. hétfő, 15.55h

Petunia néni és Vernon bácsi lépcsője alatt, egy kis szobában lakik mostohafiúk, Harry Potter, aki körül egyre több furcsaság történik: beszélő macskák, postabaglyok és nagy szakállú óriások bukkannak fel a semmiből. Hamarosan kiderül, hogy ő az elmúlt generációk két legnagyobb varázslójának árvája, és eljött az idő, hogy beiratkozzon a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá.

 

Jumanji - Film+, május 29. hétfő, 16.20h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

Híd Terabithia földjére - Paramount Network, május 29. hétfő, 16.55h

A Híd Terabithia földjére egy fantasy-kalandfilm, a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény producerei által, és a híres Newbery-díj nyertes novella alapján készült. A film fő témái a barátság, család és a képzelet ereje.

 

SpongyaBob – A mozifilm - Viasat3, május 29. hétfő, 17.10h

Kellemes, nyugodt az élet Bikinifenéken, ahol ananász a lakás és a herkentyűburger mindig friss és meleg a sarki Rák-csálóban. Valóságos Paradicsom, amit SpongyaBob Kockanadrág az otthonának nevez. Ám minden megváltozik, amikor lába kél Neptunusz király koronájának, és kiderül, hogy a gaz Plankton diktátori terveket dédelget. SpongyaBob és legjobb barátja, a kelekótya Patrick elindul, hogy felkutassák a koronát, és keresztülhúzzák Plankton számítását. A kalandokkal teli úton új világokat fedeznek fel, veszedelmes szörnyetegekkel találkoznak.